lostyazilim
tr.link

Köpek Giren Eve Melek Girmez ?

49 Mesajlar 6.065 Okunma
acebozum
tr.link

EnderGrafik EnderGrafik Profesyonel Grafik İşleri Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1340
  • Beğeniler 618 / 619
  • Ticaret 231, (%100)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

al işte hemen bir dini güzel olan zıpladı konuya. Şu gözlüklerinizi çıkarın artık. Dünya ya öyle bakmayı bırakın kardeşim dinle falan alakası yok . İnanc falan değiş mesele nuhun gemisin de ne işi vardı o köpeklerin madem bu denli melekler köpeklerin olduğu yere giremiyor falan boşvrin kardeşim alın besleyin özellıkle sokak hayvanı alıp besleyin. Satın almayın

arkadaş ne güzel hadisle örneklemiş. hadiste satın almaktan zaten bahsetmiyor. Edinmekten bahsediyor.

Kim, sürü (çoban) köpeği, av köpeği veya tarladaki ürünü koruyan köpek dışında bir köpek edinirse, her gün için onun sevabından bir kîrât eksiltilir." (Müslim; hadis no:1575)

elektronikssl
webimgo

luxfm luxfm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ziraat Katılım I.T
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)
evde belli başlı bir kaç hayvan türü beslenebiliyor örn: muhabbet kuşları , şimdi köpekte bir canlı evet aslında satın alınarak beslemek yerine bir sokak köpeğinin hayatını kurtarmak tabikide daha iyi olucaktır yinede sen evde temiz bir şekilde besliyip köpeği mutlu ediyosun belki petshop veya sokakta daha kötü bir yaşam sürücekti sanmıyorum günah olsun...

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
hz. muhammed (s.a.v.) şöyle buyurdu: "bir gün bir adam yolda yürürken şiddetle susamıştı, nihayet bir kuyu buldu oraya indi, su içip çıktı. o sırada bir köpek dilini çıkarıp soluyor ve susuzluktan nemli toprağı yalıyordu. bunun üzerine o adam; "bu köpek tıpkı benim gibi susamış" dedi ve hemen kuyuya indi. (su kabı olmadığından) ayakkabısına su doldurdu ve onu ağzı ile tutarak kuyudan çıktı. köpeğe su içirdi. bundan dolayı allah ondan razı oldu ve onun günahlarını bağışladı.

Buna ne diceksin ? Bak burada da sevap kazanmış ? Kardeşim köpeğin eve girmesi cıkması ile meleklerin gelip gitmemesi alakası yok. Köpeklerin tüy salya problemi yüzünden sağlık acısından ıyı olmadığı ıcın evde değil de kapı onunde beslenmesı uygun bulunmuş ve buna istinaden de kopek gıren eve melek gıremez denmış. olay bu kardeşim
luxfm

kişi bu mesajı beğendi.

Kuva-i Kafsinkaf

• Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)

hz. muhammed (s.a.v.) şöyle buyurdu: "bir gün bir adam yolda yürürken şiddetle susamıştı, nihayet bir kuyu buldu oraya indi, su içip çıktı. o sırada bir köpek dilini çıkarıp soluyor ve susuzluktan nemli toprağı yalıyordu. bunun üzerine o adam; "bu köpek tıpkı benim gibi susamış" dedi ve hemen kuyuya indi. (su kabı olmadığından) ayakkabısına su doldurdu ve onu ağzı ile tutarak kuyudan çıktı. köpeğe su içirdi. bundan dolayı allah ondan razı oldu ve onun günahlarını bağışladı.

Buna ne diceksin ? Bak burada da sevap kazanmış ? Kardeşim köpeğin eve girmesi cıkması ile meleklerin gelip gitmemesi alakası yok. Köpeklerin tüy salya problemi yüzünden sağlık acısından ıyı olmadığı ıcın evde değil de kapı onunde beslenmesı uygun bulunmuş ve buna istinaden de kopek gıren eve melek gıremez denmış. olay bu kardeşim

aynen katılıyorum yapılan iyilik asla boşu boşuna kalmaz onlar dilsiz canlılar ve gercek sevgi ve dostluğu ögrenebilceğimiz tek canlılar ben hayvanları cok severim günah oldugunu hiç sanmıyorum..
Balerin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

tashift00 tashift00 WebYapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek SEO & Grafik
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1447
  • Beğeniler 188 / 280
  • Ticaret 62, (%100)
Evde beslemen hoş olmaz fakat bahçende beslemen uygundur. Ananenin dediği doğru. Köpek giren eve melek girmez. Fakat eve kedi almak uygundur.

• Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)

luxfm adlı üyeden alıntı

aynen katılıyorum yapılan iyilik asla boşu boşuna kalmaz onlar dilsiz canlılar ve gercek sevgi ve dostluğu ögrenebilceğimiz tek canlılar ben hayvanları cok severim günah oldugunu hiç sanmıyorum..

Kardeşim ona bakarsan kedi beslemekten yana bir sıkıntı yok ama köpek besleyemezsin ya bir git işine kardeşim. Yeri geldi 8 yıl boyunca evim de 3- 4 tane köpeğim oldu yeri geldi 1 köpeğim 2 kedim oldu. Sevabı falan umrumda değil onların önunde durup sana bakması o masum bakışları bile yetiyor. Sevabı o melek giremez diyenlere kalsın

Ek Olarak:

tashift00 adlı üyeden alıntı

Evde beslemen hoş olmaz fakat bahçende beslemen uygundur. Ananenin dediği doğru. Köpek giren eve melek girmez. Fakat eve kedi almak uygundur.

Bir tane daha .. Neden kedi almak uygundur ? Peygamber efendimizin 13 tane kedisi ve alınlarının ortasında M harfi olduğu ıcın mı ? Kardeşim kediler de tüy döküyor kedilerin de salyaları var. Böyle düşünmden yorum yapmayın. Gidin okuyun araştırın sorgulayn

Kuva-i Kafsinkaf

cudjex cudjex ozergul.net Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1647
  • Beğeniler 347 / 570
  • Ticaret 8, (%100)
evde çöp bulununca bile melek girmez, köpek konusunda da öyle.

ozergul.net/com

Balerin Balerin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Web tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 368
  • Beğeniler 26 / 50
  • Ticaret 11, (%100)

cudjex adlı üyeden alıntı

evde çöp bulununca bile melek girmez, köpek konusunda da öyle.

Yanlız bu çöp değil bi canlı ayrıca yardıma,bakıma muhtaç bi canlı.

• Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Yav he kardeşim he bi siz müslümansınız bildiğiniz gibi yapın.

Kuva-i Kafsinkaf

• Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)

Kardeşim ona bakarsan kedi beslemekten yana bir sıkıntı yok ama köpek besleyemezsin ya bir git işine kardeşim. Yeri geldi 8 yıl boyunca evim de 3- 4 tane köpeğim oldu yeri geldi 1 köpeğim 2 kedim oldu. Sevabı falan umrumda değil onların önunde durup sana bakması o masum bakışları bile yetiyor. Sevabı o melek giremez diyenlere kalsın

ben yanlış demedim ki bana burda git sert cıkmıssın bende katılıyorum.

kediler çok temiz hayvanlardır ondan uygun görülmüş belki ama şimdi eski bir zamanda da yaşamıyoruz ki köpekler pis olsun onlarda evde çok temiz bir şekilde bakılıyor banyosu aşısı kontrolleri vs. günah veya beslenemz olduklarını sanmıyorum.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al