ümitünal adlı üyeden alıntı

Din korku üzerine kurulmuş değildir bunun tam tersi sevgi üzerine'De kurulmuştur, ama bir istismardan bahsediyorsun ben sana sadece bu olayda hikmetten bahsedeğim dini konulara merak ediyorsun ama yarım okuyorsun anladığım kadarıyla ben sana köpek beslemekle ilgili hadislerden değil 5 vakit namaz kılan biris olarak seni düşünüyorume ve kardeşim şunu unuttuğunu varsayarak soruyorum köpeğin azından çıkan salya necis'midir değilmidir ve bu köpej ağzıyla heryerini siliyo ve yine tekrar senin eline yüzüne namaz kıldığın alanlarada siliniyor namazın şartlarından olan eğer senin üzerine eline falan yada namaz ılacağın alana silinirse bu hayvna necasetten ve hadesten taharet şartları ne olur kardeşim bunu bana cevaplarmısın ?

Din sevgi üzerine kurulmuş olsaydı şayet din adı altında kadınlara verilen cezalar ve bunun gibi bir ton mevzu olmazdı ki madem 5 vakit namaz kılıyorsun ne demek ıstedıgımı anlamışsındır. Onun dışın da senın bahsettıgın kopeklerın yaptığı olayı kediler de yapıyor. Ve onlar da her yerini yalıyor daha sonra dönüp sana geliyor. Ben zaten köpeklerin sağlık acısından ıyı olmadığını bu yuzden evde beslemenın saglık durumları goz onunde bulununacağından uygun olmadıgını soyledım. onun dışın da ıster evde ıster kapı onunde besle melekle alakası yok kardeşim. Sen evınde köpek olmadığı halde zannedıyor musun ki evinin her köşesinin cok ıyı temız bır durumda olduğunu. Melek senın kalbının temızlığıne fesat olmayışına gelir kardeşim