Merhaba. Geliştirmekte olduğum ve "Pirate Ocean" ismini verdiğim oyun projem için yatırım desteğine ihtiyacım var. Daha önce de böyle bir girişimde bulunmuştum hali hazırda lakin sağlık sorunlarımdan dolayı sonlandırmak zorunda kalmıştım. Bayadır aklımdaydı tekrar başlamak projeye, artık kolları sıvamanın zamanı geldi diye düşündüm. Proje detaylarını aşağıda dilimin döndüğünce yazmaya çalıştım bir süredir uykusuzum projede yoğun çalıştığım için. Musait oldukça ekleme çıkarma yaparım diye düşünüyorum. Yatırımın yanı sıra benimle birlikte çalışmak isteyen 2D ve 3D tecrübesi olan arkadaşlara da kapım açık. Özellikle daha önce forumlarda moderatörlük deneyimi edinmiş, discord, telegram gibi yerlerde topluluk yöneticiliği tecrübesi olan arkadaşlar çekinmeden irtibat kurabilir.
Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse; İsmim Ozan, 2018 yılının ortalarından beri oyun geliştirme ile ilgileniyorum. Bitmiş bitmemiş pek çok projede yer aldım. Bir kaç oyun yazılım şirketinde aktif olarak görev aldım ve 2 indie ekibe liderlik ettim. Bunların yanı sıra freelance olarak da pek çok kişiye hizmet verdim.
Yatırım Detayları
Yatırım olarak gelen tutarın büyük kısmı projede kullanılacak assetler ve/veya projede görev alacak arkadaşla için harcanacaktır. Yatırmak istediğiniz tutar size, alacağınız hisse de yatıracağınız tutara bağlı olacaktır. Şirket yada bireysel fark etmeksizin 2 tarafı da güvence altına alabilmek için gerekli anlaşmalar imzalanacaktır. Taraflar projenin kârından pay alacaktır.
Projeyi görmek için tarafıma profilimdeki bilgiler veya özel mesaj yolu ile ulaşabilirsiniz.
-Oyun Motoru: Unity
-Backend: .NetCore + SignalR ile aktif olarak yazılıyor.
-Database: PortageSQL veya MYSQL. Test sürelerini kısa tutmak benim yararıma. MVP aşamasına kadar eklemeyi düşünmüyorum açıkçası.
Hedef platform: Sırasıyla => PC, andorid ve IOS.
Proje türü: Açık dünya, çok oyunculu online savaş oyunu.
Konu / Tema: Gemi savaşları.
Planlanan içerik öğeleri:
-NPC Gemi sistemleri: Yapay zeka ile SERVER tarafından kontrol edilen gemilerle savaşma.
-Player ve Clan rank sistemleri.
-Party sistemi
-Clan sistemi
-Harita Modları: PVE ve PVP için ayrı haritaların yanı sıra PVE+PVP haritalar düşünülüyor.
-Loot: Haritada rastgele noktalarda rastgele zamanlarda beliren sandıklar. Rastgele ödüller.
-Boss sistemi (Deniz yaratıkları)
-VIP sistemi: Ranklı ve ayrıcalıklı VIP sistemi.
-Battlepass: 3 veya 4 aylık pass sistemleri.
-Skin: Gemilerin özelleştirilmesi üzerine kurulacak sistemler.
Projede Anlık Güncel Durum:
-Player gemilerinin hareketi sağlandı. Birden fazla Client bağlantısı ile test edildi. Gemiler birbirlerinin hareketlerini ve attıkları gülleler gibi detayları senkronize ve akıcı bir şekilde görebiliyor.
-Oyuncuların birbirlerine hasar vermeleri birbirlerinden can eksiltmeleri sağlandı.
-Kullanıcılar birbirlerine ateş ederek hasar verebiliyorlar ve aktif olarak ekranda canımızın gittiğini görebiliyoruz.
-NPC gemilerin devriye atma(objelerin içinden geçmeden), saldırı alma ve saldırı yapma işlemleri.
Yakın Tarihle eklenecekler:
-Birden fazla gülle sistemi.
-Tamir sistemi.
-Chat sistemi.
-Party sistemi.