Başlıktaki cümlenin oldukça iddialı olduğunu kabul etmek gerek. Ama bunu söyleyen bizzat Sony Online Entertainment Başkanı John Smedley, sözünün tamamı ise şöyle “Binlerce oyuncuyu eş zamanlı olarak harikulade ve devasa kıtalarda savaştıran PlanetSide 2’nin büyüklüğünün ve gücünün eşi yok. Daha önce bunun gibi bir oyuna tanık olmadınız.”

En son Temmuz’da beta olarak yayınlanmaya başlayan PlanetSide2 oyunu 20 Kasım 2012 tarihi itibari ile oyun severler ile buluştu. PlanetSide2, çok oyunculu, birinci şahıs nişancı tarzında bir MMO FPS oyunudur. Oyun severlerin daha önceden aşina oldukları Knight Online ve Silkroad Online oyunlarında olduğu gibi oyuncular, PlanetSide2‘de de görevler alarak değişik becerileri aktif hale getirebiliyorlar. PlanetSide2‘yi önceki benzer oyunlardan ayıran özelliklerden bir de, oyuncuların yeni rolleri açtıkça, isteğe göre bu roller arasında geçiş yapabilmeleri.

PlanetSide2 oyununda 3 temel grup göze çarpıyor. Bu gruplar;

Terran Republic (Terran Cumhuriyeti) : Oyunda bulunan koloni vatandaşları üzerinde katı bir kontrol sağlamak için askeri gücünü kullanan otoriter bir yönetim. Terran Cumhuriyeti, kanunun ve düzenin korunması konusunda oldukça katı bir tutum sergiliyor ve koloni içerisindeki büyük bir çoğunluk tarafından baskıcı bir diktatörya olarak görülüyor. Özellikle Auraxis’te sürekli güvenliği sağlamayı istemektedir.

New Conglomerate (Yeni Birleşim) : Terran Republic unsurlarının Auraxis üzerindeki mutlak gücüne şiddetle karşı çıkan muhalif bir gruptur. Serseriler, sanayi devleri, korsanlar ve eski ordu liderleri gibi bir çok kesimden katılımcılardan oluşan bu muhalif grup amaç olarak kendisine Terran Cumhuriyeti unsurlarına karşı sonuna kadar mücadeleyi seçmiştir.



Vanu Sovereignty (Vanu Hükümdarlığı) : İnsanlığın yalnızca teknolojiyle bir sonraki varoluş durumuna geçebileceğini savunan, son derece gelişmiş bir hükümdarlık. Savaş meydanında güçlü yaratık teknolojileri kullanabilecek güce sahip olan Vanu Sovereinty nin öncelikli amacı Auraxis’in yüzeyine dağılmış eski eserlerde gizlenen sırları ortaya çıkarmak ve bunu engellemeye çalışan herkesi ortadan kaldırmaktır.

Emsalsiz büyüklükteki ve ölçekteki modern savaşlara ek olarak PlanetSide2, oyuncular için en büyük video platformu ve topluluğu olan Twitch aracılıyla canlı yayın fonkisyonunu entegre eden ilk oyun olma zöelliğine de sahip. Oyuncular Twitch sayesinde tek bir tıklama ile oyun akışlarını Twitch platformuna doğrudan aktarabilecekler.

Oyunun oynanabilmesi için gerektirdiği sistem gereksinimlerini belirtmek gerekirse;

Minimum Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7
Işlemci: Intel Core 2 Duo @ 3.0 Ghz / AMD Athlon 64 X2 6000+
RAM: 3 Gb
Disk Alanı: 15 Gb free
Video RAM: 256 Mb
Ekran Kartı: nVidia GeForce 8600 / ATI Radeon HD 4850
Ses Kartı: DirectX Compatible
Ağ: Broadband Internet Connection
Direct X: 9.0c
Piyasaya sürüldüğü tarih itibariyle daha şimdiden on binlerce oyun severin ilgisini çekmeyi başaran PlanetSide2 oyunu online olarak oynanıyor. Oyunu oynayabilmek için öncelikle kayıt olmanız gerekiyor. Oyuna kayıt olduktan sonra bu linkten PlanetSide2 oyununu indirebilirsiniz. Herkese iyi eğlenceler.

Kaynak: Daha önce bunun gibi bir oyuna tanık olmadınız!