Oyunlarda Hile Kullanımı

Video oyunlar ve mobil oyunlar çağımızda her geçen günde popülerliği artmakta. Her yaş grubuna hitap eden oyunlar ile birlikte hem günün stresini, hem de vakit geçirmek için bir eğlence alanı. Peki bu alanların popüler olmasından beslenen kötü niyetli kullanıcılar var mı?

Oyunlar ile vakit geçirme her dönemde insanların, deşarz olma aracı olarak kullanılmıştır. Her dönemde olduğu gibi çağımızda da bu yöntem her yaş grubuna hitap eden video oyunlar ve mobil oyunlar ile giderilmektedir. Büyük bir keyifle açıp oynamak üzere olduğunuz çevrimiçi çok oyuncu oyunları bir anda zehir eden kullanıcılar, çok sinir bozucu olmakta. Kısaca çevrimiçi çok oyunculu video oyunlar birden fazla kişinin bir araya gelip tekil rekabet veya takım ile mücadele edilen oyun modlarıdır. Bu oyun modlarında kullanıcılar birbirlerine veya takıma/takımlara karşı üstünlük kurmayı amaçlamaktadır. Bazı art niyetli kullanıcılar bu durumu lehlerine çevirmek için üçüncü taraf oyun hile yazılımlarına başvurmakta. Hile kullanımına başvuran kullanıcılar rakiplerine karşı bir üstünlük kurmakta ve oyun skorlarını büyük ölçüde etkilemekte. Çevrimiçi çok oyunculu oyunuzu açtınız ve karşı rakibinizde veya takımda hile kullanan bir veya birden fazla kullanıcı var; kendinizi nasıl hissedersiniz? Sinir bozucu bir durum. Bazı kullanıcılar, bu durumu fark etmediklerinde, kendilerini oyunlarda başarısız olduklarını düşünüyorlar. Oyun yayımcıları ve oyun firmaları bu durumların yaşanmaması için büyük bir çaba ve önlem almakta. Oyunlarda üçüncü taraf hile yazılımları da gün geçtikçe yeni ara yazılımlar üreterek bu durumu sabote etmekte. Bu durumu olimpiyatlara hazırlanan koşucuların doping kullanmasına gibi düşünülebilir. Özetle, haksız rekabet koşulları yaratmak fiziksel ortamda olduğu kadar, dijital dünyada da suç olarak ele alınmalı. Kullanıcıların, oyunlarda hile kullanmaya iten nedenlerin ne olduğuna dair spesifik araştırmalar henüz bulunmamakta. Ama tahminlere göre kişilerin rakiplerine karşı üstünlük kurma amacı göz önünde bulundurulduğunda, buna ego tatmini diyebiliriz.

Oyun yayımcıları ve oyun firmaları geliştirdikleri anti hile yazılımları ile bu üçüncü taraf hile kullanan kişileri tespit etmelerinin yanında ayrıca, oyun esnasında bu durum ile karşılaşan kullanıcılarına, durumu raporlaması amacıyla bildirimde bulunmaları sağlayacak bir panel de bulunmaktadır. Çevrimiçi çok oyunculu oyun kullanıcılar için yeni geliştirilen Ligazone isminde yeni bir platform da bulunmakta. Haksız rekabete karşı, bu platformun sıkı bir anti hile politikası bulunmakta. Rakebetçi oyunlarınızda, adil bir rekabet ortamı sunan bu platform ayrıca çeşitli ödüller ve para kazanma fırsatı ile kullanıcılarına hizmet sunmakta. Ligazone’nun, kullanıcılarına sunduğu hizmetler ile çevrimiçi çok oyunculu oyunların güven ortamını oluşturmakta. Günün her vakitinde, düzenlelen turnuvalarda çeşitli ödüller ve para kazanma fırsatı ile kullanıcılarına hizmet vermektedir.

 

Hepsi ve daha fazlası için: www.ligazone.com