lostyazilim
tr.link

Photoshopda Tema Boyutları Ne Olmalıdır

6 Mesajlar 1.458 Okunma
lstbozum
tr.link

HellBoy05 HellBoy05 Patron Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci / Ekonomist
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 412
  • Beğeniler 14 / 45
  • Ticaret 5, (%100)
Merhabalar arkadaşlar...

Photoshopda yeni bir tema yapımına girmek istiyorum bu sefer çok uğraşıcam ve yer yer burada konu açıp eksilerini-artılarını sizden söyleminizi isticem. Tema Wordpress tabanlı olacak, oyun,film,program,dizi inceleme-haber sitesi olacak. Forum siteme subdomain açacağım bu temayı bir arkadaşa kodlatacağım o temayı kullanmayı planlıyorum.

Şimdi benim sıkıntı çektiğim yönüm şu;

-Temayı oluşturmadan hangi pikseller arası olmalı. mesela 1000x1500 uygunmudur?

-Slider olacak yeni nesil canlı renkleri kullanıcam.

Biraz tüyo verebilir misiniz?

wmaraci
reklam

elegance elegance Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek grafik & web tasarım
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 91 / 33
  • Ticaret 4, (%100)
Selam,
themeforest ve templatemonster daki temaların ekran görüntülerini al. Ordaki renkleri birebir kullan. Arkadaşın css i responsive yapacaksa 12 kolon grid sisteme göre width 1170 px verebilirsin. Grid sistem için 1200px.com/download/1200_grid_16_col.psd psd dosyasını indirip bu şablonu referans olarak kullanarak üzerinde çalışabilirsin. Yükseklik sen içeriklerini girince otomatik olarak artsada açarken 1500 px versen iyi olur. Eğer tam ekran çalışırım dersen de (ben öyle yaparım genelde) 1600 x 1500 px bir sayfa aç soldan 300. pixelden sağdan da 1300. pixel den iki cetvel koy kenarlara, o cevtelin içinde çalış. Kolaylıklar.

• Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 412
  • Beğeniler 14 / 45
  • Ticaret 5, (%100)

elegance adlı üyeden alıntı

Selam,
themeforest ve templatemonster daki temaların ekran görüntülerini al. Ordaki renkleri birebir kullan. Arkadaşın css i responsive yapacaksa 12 kolon grid sisteme göre width 1170 px verebilirsin. Grid sistem için 1200px.com/download/1200_grid_16_col.psd psd dosyasını indirip bu şablonu referans olarak kullanarak üzerinde çalışabilirsin. Yükseklik sen içeriklerini girince otomatik olarak artsada açarken 1500 px versen iyi olur. Eğer tam ekran çalışırım dersen de (ben öyle yaparım genelde) 1600 x 1500 px bir sayfa aç soldan 300. pixelden sağdan da 1300. pixel den iki cetvel koy kenarlara, o cevtelin içinde çalış. Kolaylıklar.

" Arkadaşın css i responsive yapacaksa 12 kolon grid sisteme göre width 1170 px verebilirsin."

Şu kısmı anlamadım hocam...

Birde; ben yazıları yazıyorum işte anasayfa-forum v.b. gibi barlarıda oluşturuyorum programda güzel duruyor ama deneme amaçlı kayıt edip tarayıcımda açıyorum fontlar büyük kalıyor bunu programda nasıl anlayabiliriz hani aa bak bu büyüklük oldu gibi

elegance elegance Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek grafik & web tasarım
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 91 / 33
  • Ticaret 4, (%100)

HellBoy05 adlı üyeden alıntı

" Arkadaşın css i responsive yapacaksa 12 kolon grid sisteme göre width 1170 px verebilirsin."

Şu kısmı anlamadım hocam...

Birde; ben yazıları yazıyorum işte anasayfa-forum v.b. gibi barlarıda oluşturuyorum programda güzel duruyor ama deneme amaçlı kayıt edip tarayıcımda açıyorum fontlar büyük kalıyor bunu programda nasıl anlayabiliriz hani aa bak bu büyüklük oldu gibi

http://www.blognot.net/ bu site gibi bişi olucak sanırım seninki.. bu sayfa açıkken tarayıcı penceresini yavaş yavaş ufaltırsan sitenin pencere ölçülerine göre şekillendiğini göreceksin. Buna tablet ve cep telefonları için uyumlululuk yani responsive tasarım deniyor. Responsive tasarımlar 1200 ve üzeri çözünürlükte 1170 pixel olarak kendini ayarlar. 1200 den düşük çözünürlükte de 960 pixele çeker kendini. Sonuç olarak ekrana oturur. Ayrıca içerik yazıları için open sans fontunu 13 px olarak, başlık fontlarını da 18 px olarak kullanabilirsin.

wmaraci
wmaraci

WebmasterBurada WebmasterBurada Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Tasarımcı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 359
  • Beğeniler 63 / 113
  • Ticaret 1, (%100)
Max. 1200 pixel genişlik ile sitenin tamamını görmek istediğin şekilde ayarlarsın. Sitenin iskelet yapısı oluştuktan sonra tablet ve cep telefonlarında görünmesini istediğin tablolarının ölçülerini değiştirip, görünmesini istemediklerini diskalifiye edersin.

Bu konuda tasarımın nasıl değişeceğini kodlayacak kişiye gösterebilirsin. Hem 1200px genişlikte, hem 960 genişlikte, hemde cep telefonu için 400px boyutlarında tasarlayabilirsin.

Bu değişiklikleri yaparken isket yapıda fazla oynamadan sadece tabloları ekle/çıkar yaparak ve ölçüsünü değiştirerek yapmanı öneririm. Ayrıca her farklı tasarımın reklam alanları ayrı olmalı ve görüntü 1200px'de iken tablet ve cep telefonunun reklam alanları gizlenmeli. Özellikle adsense için bu zaruridir. Yoksa sitende reklamları göremezsin.

http://i.hizliresim.com/lY3EVB.jpg

Veya wordpress 3.9 sürümünün default temasının css'ini inceleyebilirsin.

• Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 412
  • Beğeniler 14 / 45
  • Ticaret 5, (%100)
anladım arkadaşlar çalışmalara başladım şimdi teşekkür ederm.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al