reklam
reklam

Aynı Üyeden Birden Fazla Kişi Kayıt Olabiliyor. YARDIM

  1. Konuyu Paylaş
10 Mesajlar 589 Okunma
reklam

EmreOZCELİK EmreOZCELİK ... Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek ...
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 474
  • Beğeniler 83 / 83
  • Ticaret 12, (%100)

Merhabalar hocalarım, Bu sorunu çokça yaşadım ama sorunu çözemedim nedense :(

Php Kodları
 

 


$kullanici_kontrol = strip_tags($_POST['kyt_kulladi']);

$kullanicialinmis = mysql_fetch_assoc(mysql_query( "SELECT * FROM uyeler WHERE kulladi='$kullanici_kontrol"));

if(!$kullanicialinmis) {
echo "";
} else {
echo '
';
}



PhpMyAdmin

 

 

 

 

 

Mesaj 3 defa düzenlendi. Son düzenleyen: EmreOZCELİK (02.02.2022 18:18)

 

 

medyasosyal
reklam

JumperTech JumperTech Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** O**
  • Mesajlar 1705
  • Beğeniler 820 / 523
  • Ticaret 19, (%100)
Pdo kullansanız?
 

 

hasanablak hasanablak Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 11 / 3
  • Ticaret 2, (%100)
echo kullanicialinmis; yaptığınızda ekrana ne basıyor hocam?
 

 

hasanablak hasanablak Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 11 / 3
  • Ticaret 2, (%100)
$var_mi = mysql_query("select * from uyeler where ad='Erhan'");
if (mysql_num_rows($var_mi) > 0){}
 

 

wmaraci reklam

EmreOZCELİK EmreOZCELİK ... Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek ...
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 474
  • Beğeniler 83 / 83
  • Ticaret 12, (%100)
Sorun Hala Çözülmedi
 

 

webtegez webtegez İstersen Milyoner Olursun Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Elektronik Teknikeri - PHP'ci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** P**
  • Mesajlar 323
  • Beğeniler 98 / 98
  • Ticaret 0, (%0)
mysql_query tekniği olarak kodlamayalı o kadar çoook uzun zaman geçmiş ki aradan, ne yönden cevap vereceğimi şaşırdım :)

ilk önce şunu netleştirelim.


$kullanicialinmis = mysql_fetch_assoc(mysql_query( "SELECT * FROM uyeler WHERE kulladi='$kullanici_kontrol"));


yazmışsınız. burada '$kullanici_kontrol' değerini belki algılayamıyor olabilir. Bunu {$kullanici_kontrol} olarak değiştirip deneyiniz.
Yada en basiti;

$kullanicialinmis = mysql_fetch_assoc(mysql_query(sprintf('SELECT id FROM uyeler WHERE kulladi=\'%s\' limit 1', $kullanici_kontrol)));


yukarıda yazdığım şekilde dener misiniz?
Eğer gene olmazsa MYSQL değerini atadığımız "$kullanicialinmis " değişkenini yazdırmaya çalış. Bu sorgudan sonra karşına ne tür cevabı verecek diye.
 

 

Batuhan P. | BorsaBorsa.Net

EmreOZCELİK EmreOZCELİK ... Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek ...
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 474
  • Beğeniler 83 / 83
  • Ticaret 12, (%100)
webtegez Malesef Olmadı Hocam
 

 

carasar carasar All ızz well... Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Konya
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 1114
  • Beğeniler 496 / 497
  • Ticaret 16, (%100)
Tablodaki kullanıcı sütununun indexini unique yaparsanız sorun kalmayacaktır. Kodlarla uğraşmadan yapabilirsiniz. EmreOZCELİK
 

 

EmreOZCELİK EmreOZCELİK ... Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek ...
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 474
  • Beğeniler 83 / 83
  • Ticaret 12, (%100)
carasar Böyle bir şey sistemde zaten var ama benim istediğim kayıt olan kullanıcıyı böyle bir kullanıcı var diye uyarması
 

 

carasar carasar All ızz well... Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Konya
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 1114
  • Beğeniler 496 / 497
  • Ticaret 16, (%100)
EmreOZCELİK hocam o zaman hocam şunu yapıyoruz.

$kadi = $_POST["kadi"]; // Post ile aynı olmamasını istediğimiz veriyi aldık.

$sorgu=mysql_query("SELECT * from uyeler where kulladi=$kadi");
if (mysql_num_rows($sorgu)>0) // Bu kullanıcı adı sistemde var mı?

{
echo "Bu Kullanıcı adı kullanılıyor"; // Kullanıcı adı varsa verilecek tepki
}
else {

//Kullanıcı adı yoksa veritabanı işelemleri

insert,update vs....


.
}
 

 

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al