yerel wampserver sunucusunda mysql veritabanı ile çalışan dahili telefon rehberi uygulaması yaptım. kişi ve birim bazında arama, kişi kaydı ve güncelleme sayfasını yaptım.
Şu an deneme amaçlı kullanıma açtım çalışıyor. Sorun ise güncelleme sayfasında veritabanından çektiğim ad soyad, dahili vb. textbox alanlarında sorun yok güncelliyor. Ancak şubeler ve unvanlar için oluşturduğum comboboxta güncellenecek unvan ve şubeyi comboboxa geliyor, ancak comboboxta mouse ile hiçbir değişiklik yapmaz isem görünen şube veya unvan yerine o alanları silip boş veri yazıyor. comboboxta açılan listeden herhangi bir şube veya unvan seçersem sorun yok. Bu sorun sebebiyle combobox ları iptal edip textbox a çevirmek zorunda kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla... Örnek combobox kodları aşağıdaki gibidir.
form sayfasında;
<td>Unvanı</td>
<td><select name="unvani" id="unvani" tabindex="2" value="<?php echo $unvani;?>">
<option value=<?php $unvani?>><?php echo $unvani?></option>
<option value="Ziraat Mühendisi">Ziraat Mühendisi</option>
<option value="Veteriner Hekim">Veteriner Hekim</option>
<option value="Gıda Mühendisi">Gıda Mühendisi</option>
<option value="İşçi">İşçi</option>
</select></td>
<td>Şubesi</td>
<td><select name="subesi" id="subesi" tabindex="3" value="<?php echo $subesi;?>">
<option value=<?php $subesi?>><?php echo $subesi?></option>
<option value="İdari ve Mali İşler Şube Müd.">İdari ve Mali İşler Şube Müd.</option>
<option value="Koordinasyon ve Tarımsal Ver. Şube Müd.">Koordinasyon ve Tarımsal Ver. Şube Müd.</option>
</select></td>
formu kaydettiğim sayfa ise;
$id = $_POST['ID'];
$adisoyadi = $_POST['adisoyadi'];
$unvani = $_POST['unvani'];
$subesi = $_POST['subesi'];
$dahili = $_POST['dahili'];
$odano = $_POST['odano'];
$aciklama =$_POST['aciklama'];
$guncelletarihsaat=date('d.m.Y H:i');
//MAC adresi öğrenme başlangıcı
$MAC = exec('getmac');
$MAC = strtok($MAC, ' ');
if($adisoyadi == "" )
{
echo "Ad Soyad veya Unvanı Boş Bırakmayınız...";
}else{
//veritabanındaki sütunlara aktarılır.
$guncelle="UPDATE rehber SET adisoyadi = '$adisoyadi', unvani = '$unvani', subesi='$subesi', dahili='$dahili',odano='$odano', aciklama='$aciklama',GUNCELLETARIHSAAT='$guncelletarihsaat', MACADRESI='$MAC' WHERE id ='$id'";
$sonuc= mysqli_query($baglan,$guncelle);