Herhangi bir seçim yapılmadığı durumda doğal olarak boş geliyor ve kaydediliyordur. Herhangi bir option'ı varsayılan olarak selected belirlerseniz seçim yapılmadığında da default değer seçilecektir. Boş seçim yapılmamasını da istiyorsanız select'i required olarak belirlemelisiniz. Bu şekilde boş seçemez. Br değişiklik yapmazsa da varsayılan değer işlenir.
<select name="subesi" id="subesi" tabindex="3" >
<option value="<?php $subesi?>"><?php echo $subesi?></option>
<option value="İdari ve Mali İşler Şube Müd.">İdari ve Mali İşler Şube Müd.</option>
<option value="Koordinasyon ve Tarımsal Ver. Şube Müd.">Koordinasyon ve Tarımsal Ver. Şube Müd.</option>
<option value="Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müd.">Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müd.</option>
<option value="Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müd.">Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müd.</option>
<option value="Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müd.">Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müd.</option>
<option value="Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müd.">Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müd.</option>
<option value="Gıda ve Yem Şube Müd.">Gıda ve Yem Şube Müd.</option>
<option value="Mera ve Yem Bitkileri Şube Müd.">Mera ve Yem Bitkileri Şube Müd.</option>
<option value="Hukuk Birimi">Hukuk Birimi</option>
<option value="Döner Sermaye Birimi">Döner Sermaye Birimi</option>
<option value="Makam">Makam</option>
</select>
php kodum bu şekilde veritabanından çekip forma aktardığım birimi çekiyorum, comboboxta değişiklik yapmaz isem birimi boş kayııt atıyor yani combobox içindeki birimi veritabanına atmıyor, boş atıyor. Ancak comboboxta mouse ile değişiklik yaparsam birimi düzgün atıyor.