*Güncel
Merhabalar,
Custom Post Type da yazılan yazıların ortak bir kategorisi olsun istiyorum.Yani mesela Filmler alanında yazılan tüm yazılar filmler kategorisinde olsun gibi yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Custom Post Type ile ilgili |
5 Mesajlar | 750 Okunma |
/*
Template Name: Post-Type
*/
?>
$loop = new WP_Query(array('post_type' => 'filmler', 'posts_per_page' => 10));
?>
have_posts() ) : $loop->the_post(); ?>
$custom = get_post_custom($post->ID);
?>
Burada kodlar ile yani bir WordPress loop alanı oluşturduk ve custom post types için $custom komutuyla tam olarak neyi çağırdığımızı aktardık. Burada filmler adında oluşturduğumuz bir özel yazı türünü çağırdık. Sayfa başına 10 adet görünmesini sağladık ki sayfalama olsun. 10 sayısını değiştirerek kendi temanıza göre ayarlayabilirsiniz. Burada loop alanını yeniden yazmamız ile sisteme bu sayfa açıldığında post , yani normal blog yazıları olarak filmler alanındaki yazı türündeki yazıları tanımasını söyledik. Yani geri kalan tüm WordPress blog yazılarını gösterme komutları aynı. Bu alandan sonrasını ben standart bir yazı alanı oluştrarak size aktaracağım ama herhangi bir yazı temasını alarak üstte bahsettiğim yerleri değiştrirerek de kendi temanızı oluşturabilirsiniz.
Yazı temasının geri kalanına aktarmanız gereken kodlar aşağıdadır.
Bulunamadı
Üzgünüz, aradığınız şey burada değil.
Kaynak: https://wpadami.com/cms-sistemleri/wordpress/wordpress-3-0-ile-custom-post-types.html
KomanBeğrek adlı üyeden alıntı
Custom Post Types, yani özel yazı türleri WordPress 3.0 ile birlikte çıkarılacağı duyrulmuş ve WordPress sistemini daha güçlü ve sadece blog oluşturmak için kullanılan değil, başka türden yazı türleriyle ortak bir CMS (Content Managament System – İçerik Yönetim Sistemi) olarak, yani bir Portal olarak kullanmamızı sağlayacak özellikleri bize sunuyor. Bu yazı türleriyle kendinize özel birçok konuyu ayırabiliyor, kategorilendirme yapmadan, sadece yazmak istediklerinizi bölümlere ayırarak ve bunun gerekliliği olarak yazı türleri oluşturarak yazmanızı sağlıyor./*
Template Name: Post-Type
*/
?>
$loop = new WP_Query(array('post_type' => 'filmler', 'posts_per_page' => 10));
?>
have_posts() ) : $loop->the_post(); ?>
$custom = get_post_custom($post->ID);
?>
Burada kodlar ile yani bir WordPress loop alanı oluşturduk ve custom post types için $custom komutuyla tam olarak neyi çağırdığımızı aktardık. Burada filmler adında oluşturduğumuz bir özel yazı türünü çağırdık. Sayfa başına 10 adet görünmesini sağladık ki sayfalama olsun. 10 sayısını değiştirerek kendi temanıza göre ayarlayabilirsiniz. Burada loop alanını yeniden yazmamız ile sisteme bu sayfa açıldığında post , yani normal blog yazıları olarak filmler alanındaki yazı türündeki yazıları tanımasını söyledik. Yani geri kalan tüm WordPress blog yazılarını gösterme komutları aynı. Bu alandan sonrasını ben standart bir yazı alanı oluştrarak size aktaracağım ama herhangi bir yazı temasını alarak üstte bahsettiğim yerleri değiştrirerek de kendi temanızı oluşturabilirsiniz.
Yazı temasının geri kalanına aktarmanız gereken kodlar aşağıdadır.
Bulunamadı
Üzgünüz, aradığınız şey burada değil.
Kaynak: https://wpadami.com/cms-sistemleri/wordpress/wordpress-3-0-ile-custom-post-types.html