Kullanmak istediğiniz frameworkun installation sayfasında nasıl kurup çalıştıracağınız yazıyor hocam.
Mesela türkçe olduğu için titana bir göz atabilirsiniz.
http://v2.titanphp.com/doc/kurulumÖncelikle bilgisayara bir composer kurmanız lazım. Composer sayesinde php için yazılan paketleri indirebilirsiniz, aynı şekilde php frameworklerini de.
https://getcomposer.org/Daha sonra terminali açıp, kullandığınız web server programının www dizinine girin. (cd xampp/htdocs vs)
Daha sonra composerin create project komutunu kullanarak frameworku indirin.
composer create-project tkaratug/titan2 titan
Daha sonrada tarayıcınızda
http://localhost/titan adresini açın.
Kurulum tamam :) Diğer frameworklerde üç aşağı beş yukarı aynı mantık ile kuruluyor.
Genel olarak sorularınıza gelirsek.
1- Framework zaten php kullanılarak oluşturulmuş kütüphanelerdir. Bir nevi php packetidir. Ama daha gelişmiş versiyonudur. Hemen hemen tamamı MVC mimarisi kullanılarak geliştirilmiştir. Daha hızlı bir şekilde web uygulaması yazabilmenizi sağlar. Mesela core php kodlayarak 6 ayda hazırlayacağınız bir siteyi frameworkler ile 1 ayda hazırlayabilirsiniz.
2- Frameworkleri hostinge yükleyip kullanabilirsiniz. Ancak bazı frameworklerin kendi özel php extensionları, özel server gereksinimleri vardır. Bu frameworkleri sunucuya kurmanız gerekmektedir, hostingler standart php paketlerine sahip olup bu özel gereksinimleri karşılamaz. (Misal Phalcon)
3- Frameworklerin kendi siteleri ve kendi dökümanları vardır. Bu dökümanları kullanarak frameworklerin işleyiş yapıları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.