-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
bilişim
-
-
Ad Soyad
I** S**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
1 yıl tüm dosyaları cache bilgisi ile browsera gönderen kodu kullanıyorum htacces de.
diğer dosya türlerinde sorun çıkmamakla beraber swf dosyalarda sorun yaşıyorum. Dosya tam yüklenmediğinde sayfayı ne kadar yenilerseniz yenileyin(kullanıcı düzeyinde) browser dosyayı kendi üzerinde bulduğu için sunucudan almıyor.
Bu konuyla ilgili bir yardımcı kod bulamadım, dosya boyutu tam yüklenmişmi diye karşılıklı bir kontrol olsa dosya tam yüklenmemişse tekrar sunucudan çekse...
Bu sanırım sunucunun browsera müdahalesi sonucu oluşan garip bir durum.
Header set Cache-Control "max-age=31536000, public"
Exclusive
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
Web Yazılım
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
zaten o şekilde çalışır sistem dosya boyutunda veya isminde değişiklik varsa cache tutmaz. Cache tutan apache değil apache sadece bilgisini yollar. bu dosyaları bu kadar süreyle cache leyebilirsin diye.
eğer boyut değişikliği cache te takılıyorsa , ismini değiştir. Örneğin slider a attığın resmin adı farklı olsun. Yine cache kalıyorsa htaccess kodlarını biraz daha araştır hatırladığım kadarıyla her bir doya için bile ayrı ayrı cache süresi verebiliyorsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
bilişim
-
-
Ad Soyad
I** S**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
swf dosyasının boyutu büyük olduğu için üstad bazen takılıyor yarıda kalıyor. kullanıcı f5 yapıyor bu seferde cachedeki yarım kalmış swf geliyor yine anlatabildimmi :S çok sinir bozucu
Ek Olarak: cacheyi kapatırsamda çok yoğunluk oluyor....
Exclusive
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
Web Yazılım
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
swf dosyalarında cache tutman doğru değil. senin olayın oyun zaten onu yükleyecek kullanıcın bunu biliyor.
Ek olarak zaten ismi ve boyutu aynı olan swf ler tarayıcılar tarafından cache tutulur. Senin bunu htaccess la yapmana hiç gerek yok
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
bilişim
-
-
Ad Soyad
I** S**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ek olarak zaten ismi ve boyutu aynı olan swf ler tarayıcılar tarafından cache tutulur. bundan emin misin üstad.
Exclusive
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
Web Yazılım
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
evet eminim. versiyon versiyon tarayıcıları takip etmesemde. Online okey oyunu yazdım flashla. çok haşır neşir olduk yani :D
test edebilirsin. büyük bir flash dosyasını yükledikten sonra browseri kapatıp aynı dosyayı tekrar göster yükleme yapmadan gösterecektir.
Ancak preloader ı varsa yani bir swf başka bir swf yi yukluyorsa doğal olarak cache olmaz cünkü olay browser kontrolünden cıkıyor.
Bir de bu durumu bozan browser ayarlarına geçmişi çıkışta sil olayı vardır. Bu standart bu şekilde gelmez kurulmaz kullanıcı geçmişi çıkışta sil demişse cache te tutulamaz. Zaten buna yapacak bisey yok htaccess ada yazsan cache tutamaz.
Bu 2 durum dışında swf dosyaları tarayıcılar tarafından cache e atılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
bilişim
-
-
Ad Soyad
I** S**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Cacheyi kaldırınca sunucu kasıyor ama. Belki cacheliyor ama süresi çok az :S Anladım üstad. çok sağolasın kolay gelsin.