netbozum
tr.link

Php Veri Çekme Gönderme Yardım

7 Mesajlar 1.473 Okunma
acebozum
tr.link

BilgisayarKilavuzu BilgisayarKilavuzu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Endrüstri Mühendisliği 1.Snıfı Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 19 / 1
  • Ticaret 1, (%100)
İyi günler.Bir oyun ile ilgili bir site tasarlıyorum ancak bu işlerde yeni olduğumdan mantıklı bir sistem düşünemedim.Oyundaki her karaktere bir sayfa yapmak çok anlamsız ve gereksiz zaman kaybı diye düşünüyorum.Bu konu hakkında bir fikri olan az da olsa yardımcı olursa çok sevinirim.Bu arada yazıdan bir şey anlamayanlara örnek olarak http://www.lolcounter.com/ bu sitedeki mantığı anlatabilirler mi?Karakter sayfası tasarlanıp karakterlerin verilerini o sayfaya nasıl yönlendirebilirim?

www.bilgisayarkilavuzu.org
www.sozdefteri.com
googleasistan
reklam

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Bildiğim kadarıyla Riot Games bir API sağlıyor, bunu kullanarak bu verileri alabiliyorsunuz.

• Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 19 / 1
  • Ticaret 1, (%100)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Bildiğim kadarıyla Riot Games bir API sağlıyor, bunu kullanarak bu verileri alabiliyorsunuz.

Anladım çok teşekkür ederim ben Riot'un developer kısmını hiç görmemiştim.Yardımların için teşekkürler.

www.sozdefteri.com

• Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

BilgisayarKilavuzu adlı üyeden alıntı

Anladım çok teşekkür ederim ben Riot'un developer kısmını hiç görmemiştim.Yardımların için teşekkürler.

Gördüğüm kadarıyla Riot bu uygulamayı hayata geçiren ilk şirket. Hem işleri kolaylaştırıp hem de uğraşmadan reklamlarını yapıyorlar. Her şirkete örnek olması gereken bir durum.

Rica ederim, iyi çalışmalar.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 19 / 1
  • Ticaret 1, (%100)

Gördüğüm kadarıyla Riot bu uygulamayı hayata geçiren ilk şirket. Hem işleri kolaylaştırıp hem de uğraşmadan reklamlarını yapıyorlar. Her şirkete örnek olması gereken bir durum.

Rica ederim, iyi çalışmalar.

Bu arada bu işlerde yeni olduğumu yazmıştım.Api'yi tasarımıma nasıl çekebilirim.Oradaki örneklerle çok bir şey anlayamadım eğer tabi seni uğraştırmayacaksa basit bir anlatım yapabilir misin? Örneğin ben şampiyon sayfasını tasarladım bilgilerin olacağı bir div açıp oradan çekme komutuyla mı çekeceğim ama sonuçta "Api Key" diye bir şey var demek ki bunu bir yere yazmam gerekiyor.Dediğim gibi eğer seni çok uğraştırmayacaksam ufaktan anlatabilir misin?

www.sozdefteri.com

• Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

BilgisayarKilavuzu adlı üyeden alıntı

Bu arada bu işlerde yeni olduğumu yazmıştım.Api'yi tasarımıma nasıl çekebilirim.Oradaki örneklerle çok bir şey anlayamadım eğer tabi seni uğraştırmayacaksa basit bir anlatım yapabilir misin? Örneğin ben şampiyon sayfasını tasarladım bilgilerin olacağı bir div açıp oradan çekme komutuyla mı çekeceğim ama sonuçta "Api Key" diye bir şey var demek ki bunu bir yere yazmam gerekiyor.Dediğim gibi eğer seni çok uğraştırmayacaksam ufaktan anlatabilir misin?

cURL yapısıyla verileri çekebilirsiniz. Sadece API'nin varlığından haberdarım hiç kullanmadım. API key olayı şu şekilde:

curl --request GET 'https://na.api.pvp.net/api/lol/na/v1.4/summoner/by-name/RiotSchmick?api_key=' --include
burada kısmına aldığınız API keyi giriyorsunuz. Ondan önceki kısım ise çekmek istediğiniz veriyi ayarladığınız yer. Dönen sonuç ise JSON formatında.

Tam dökümanı şuradan inceleyebilirsiniz.

• Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 19 / 1
  • Ticaret 1, (%100)

cURL yapısıyla verileri çekebilirsiniz. Sadece API'nin varlığından haberdarım hiç kullanmadım. API key olayı şu şekilde:

curl --request GET 'https://na.api.pvp.net/api/lol/na/v1.4/summoner/by-name/RiotSchmick?api_key=' --include
burada kısmına aldığınız API keyi giriyorsunuz. Ondan önceki kısım ise çekmek istediğiniz veriyi ayarladığınız yer. Dönen sonuç ise JSON formatında.

Tam dökümanı şuradan inceleyebilirsiniz.

İşte şu json formatını php'ye nasıl çekecem tam mantığı nedir?Bir kaç yere baktım ancak anlayamadım.cURL'yi nereye kopyalayacağım?

www.sozdefteri.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al