-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Web tasarım
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
merhaba arkadaşlar
yeni bir sayfa yapmak istiyorum ve daha ilk başta seo çalışmalarını yapmak istiyorum.
şidmi benim sayfama gelen ziyaretçiyi ben browserin diline göre ayırmak istiyorum mesela browser dili ingilizce ise siteye girince site.com/en/ gibi bir adrese yönlenmesini istiyorum türkçeyse site.com/tr/ gibi fakat burda şimdi sanal olarak .htaccess ten yarattığım bu uzantıların altında gerçekten dopsyalarım mı olmak zorunda bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaslar olursa gerçekten sevinirim.
yalnız birde şu sorun ile karşılaştim mesela azerbaycandan bir arkadaşım denemek için yazdığım siteye girince site.com/ru/ oldu yani arkadaşın browseri rusça olduğu için rusça sandı böyle bile olsa bu uzantıyı sitedeki dillerden az ye tıklayınca site.com/az yapabilirmiyiz .htaccess devre dışı bırakıp?
Off arkadaşlar yardım lütfen.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
.htaccess' e gerek yok. tr ve en klasörleri dışında ana dizinde index.php oluştur. htaccess ten ana sayfayı index.php olarak belirle. Ve index.php dosyasının içeriğini şöyle yap:
$dil = substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 0, 2);
if($dil == "tr")
{
header("Location: /tr/");
}
elseif($dil == "en")
{
header("Location: /en/");
}
else
{
// varsayılan dil
header("Location: /tr/");
}
Ek Olarak: en tr gibi dosyalara da sitenin çevrilmiş halini at. En basit yol bu. Bunun dışında tek dizinle de yapabilirsin ama uzun sürer. Ve karışıktır. Altından kalkamayabilirsin. GET metodu ile alınan dil bilgisine göre çerez oluşturucaksın. Sonra çerezlerde dil hangisiyse ona göre bir dil dosyası çağırıcaksın. en ise en dil dosyasını tr ise tr dosyasını mesela. Ve dil dosyalarındaki değişkenlerin adı aynı, stringler farklı dillerde olacak. Sitede bir şey yazdıracağın zaman değişkenleri kullanıcaksın vs. vs. Biraz yoğun olmasaydım daha net açıklamaya çalışırdım.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Front End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Böyle birşeye benimde ihtiyacım var. Biri detaylı bir açıklama yaparsa iyi olur.