Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

8Beğeni
  • 2 Yazan iMonster
  • 1 Yazan Castollo57
  • 1 Yazan iMonster
  • 1 Yazan berkaycatak
  • 3 Yazan AhmetKarabulut

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

374x90

Bu Alana Reklam Ver

Include mu yoksa require_once daha iyi?

  #1  
Okunmamış 10 Ağustos 2019, 12:04
Castollo57 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 30 Mayıs 2018
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Öğrenci
Ad, Soyad: Ak... Ha...
Mesajlar: 206
Beğeniler: 34 / 103
Ticaret: 1, 100%
Projelerimde bu zamana kadar header yada footer kısımlarını çekmek için include kullanıyordum fakat bir yerde require_once gördüm. Bu ikisinden hangisi daha iyi, kullanımı daha mantıklı ve neden ?

374x90

Bu Alana Reklam Ver

  #2  
Okunmamış 10 Ağustos 2019, 12:35
iMonster Adlı Üyenin Avatarı
Old Kid 🔥
 
Üyelik Tarihi: 28 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 23 / Erkek
Meslek: Developer
Ad, Soyad: Mu... Öz...
Mesajlar: 320
Beğeniler: 58 / 131
Ticaret: 0, 0%
Hocam include ve require arasındaki farklılıklar genelde şu şekilde;

Reqire "gereklilik" anlamına gelir ve bu genelde safaya dahil edilmesi zorunlu gördüğünüz işlemlerde kullanmanız daha mantıklı.

Include "dahil et" anlamında bu ise şartı koşullarda ( if , else gibi) kullanılmaya daha uygundur.
TayfunGuler ve Castollo57 bunu beğendi.
www.mustafaozturk.kim
  #3  
Okunmamış 10 Ağustos 2019, 17:16
Castollo57 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 30 Mayıs 2018
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Öğrenci
Ad, Soyad: Ak... Ha...
Mesajlar: 206
Beğeniler: 34 / 103
Ticaret: 1, 100%
Alıntı:
iMonster Adlı Üyeden Alıntı
Hocam include ve require arasındaki farklılıklar genelde şu şekilde;

Reqire "gereklilik" anlamına gelir ve bu genelde safaya dahil edilmesi zorunlu gördüğünüz işlemlerde kullanmanız daha mantıklı.

Include "dahil et" anlamında bu ise şartı koşullarda ( if , else gibi) kullanılmaya daha uygundur.
O zaman header.php yada footer.php gibi dosyaları require ile projeye dahil etmek daha mantıklı olur ?
iMonster bunu beğendi.
  #4  
Okunmamış 10 Ağustos 2019, 18:29
iMonster Adlı Üyenin Avatarı
Old Kid 🔥
 
Üyelik Tarihi: 28 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 23 / Erkek
Meslek: Developer
Ad, Soyad: Mu... Öz...
Mesajlar: 320
Beğeniler: 58 / 131
Ticaret: 0, 0%
Castollo57 doğrudur hocam
Castollo57 bunu beğendi.
www.mustafaozturk.kim
  #5  
Okunmamış 10 Ağustos 2019, 18:32
berkaycatak Adlı Üyenin Avatarı
Kendi Çapında Geliştirici
 
Üyelik Tarihi: 15 Eylül 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Yazılımcı
Ad, Soyad: Be... Ça...
Mesajlar: 1.250
Beğeniler: 402 / 1274
Ticaret: 9, 100%
Ben genelde her şey için include kullanıyorum. Sanıyorum ki require ile sayfa dahil edilemezse, sorun çıkarsa sayfanın devamı da yüklenmiyor. O nedenle sadece config dosyasını bu şekilde çekiyorum ki veritabanı ile ilgili bir problemde geri kalan sayfa yüklenmesin.
Castollo57 bunu beğendi.
  #6  
Okunmamış 10 Ağustos 2019, 20:04
AhmetKarabulut Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 11 Eylül 2013
Cinsiyet: Erkek
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Ah... Ka...
Mesajlar: 1.264
Beğeniler: 344 / 149
Ticaret: 30, 100%
Hocam bu komutlar tam olarak şöyledir include(), require(), include_once(), require_once() ve bu komutları şöyle 2 aşamalı olarak açıklamak gerekirse;

1- Ne zaman include(), ne zaman require() fonskiyonlarını kullanmamız gerekiyor?

2- Ne zaman require(), ne zaman require_once() fonksiyonlarını kullanmamız gerekiyor?
(Include ve include_once fonksiyonlarında da aynı mantık olacağı için sadece bunu açıklamak yeterlidir.)

1. sorunun cevabı : Aslında require() fonksiyonu, include() fonskiyonu ile özdeştir, sadece iki fonksiyonun hata ele alış şekilleri farklıdır. Şöyle ki, eğer yükleme sırasında bir hata olursa(örneğin dahil edilen dosya mevcut değilse), include() fonksiyonu bir hata mesajı oluşturur, fakat yine de scriptin çalışmasını sürdürür, fakat require() fonksiyonu bir fatal_error mesajı oluşturur ve scriptin çalışmasını durdurur.

2. sorunun cevabı : Aslında require_once() ve require() fonksiyonları özdeştir, sadece require_once() fonksiyonunda PHP dosyanın daha önce dahil edilip edilmediğini kontrol eder, eğer daha önce dahil edilmişse bir kez daha dahil etmez.
Arestr, Castollo57 ve Qezgin bunu beğendi.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle

1113x90

Bu Alana Reklam Ver



Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 19:09.