-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
acemi yazılımcı
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar
İyi günler cümleten.
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Kodlardan ziyade sözel olarak daha iyi ifade edebileceğimi düşündüğüm için umarım çok karmaşıklaştırmadan anlatabilirim. Şimdi benim elimde bir A tablom var ve bu A tablomda ürünler ve ürünlere ait değerler var ürünlerin içinde ki mineral,vitamin oranları gibi.
Buna ek olarak bir de B tablom var burada A tablosunda ki ürünleri seçip onların üzerinde analiz yaptırıyoruz.(mineral oranı,mineral fiyatı,ambalaj fiyatı gibi) Fiyat çıkarımı yapıyoruz.
A tablosunda ki verileri aylık olarak değiştirmem gerekiyor fakat değiştirdiğimde haliyle B de yer alan kayıtlı veriler eski haliyle kalmış olacak. Benim yapmaya çalıştığım şey ise şu örneğin A tablosunda yer x ürünün içinde kalsiyum oranı 5 ten 7 ye çıkarıcam ve buna bağlı olarak B tablosunda ki kalsiyum kısmı ve ona bağlı hesaplamalar değişecek. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz ? Google'dan araştırdığımda etiketlerden dolayı sanırım yapmak istediğim şeyle hiç alakası olmayan şeylerle karşılaştım.
Yani A tablosunda yapacağım parametre değişikliği ile B tablosunda ki kayıtların değişmesini istiyorum
emreyvz
.NET Core & Angular & PHP
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
B tablosunda yaptığınız analize örnek verebilir misiniz? A tablosundan birden fazla ürünü seçip neyi analiz edip, ne elde ederek b tablosuna kayıt ekliyorsunuz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Böyle bir sorunun cevabı google'da aramak :)
Meramınızı kısmen anlatmışsınız, ek olarak A tablo ve B tablosunun mümkünse DDL scriptlerini ve örnek verdiğiniz, duruma ilişkim somut dataları eklerseniz, bu sorununuza hal çare bulunur.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
a tablosunu update ederken aynı yere id mi çekersin ne çekersin bilmem a tablosundan id yi çek b tablosunda id varsa gotur onuda update et yani kısacası sen 5 ten 7 ye a tablosundaki bir sorguyu cıkarırken aynı kodun içersinde b tablosundaki sorguyuda update et
1 kişi bu mesajı beğendi.
Xson
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Programcı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
A tablosunun idsini b tablosunda bir sutun acip a toplosunun id si diye yazdirin sorgulari da inner join kullanarak yapin sonra update yapdiginizda if($update) diyip b taplosunu da yeniden update yapin 2 sorgu olucak ama ayni islem dahilinde update yapa biliceksiniz. Isterseniz ornekle anlatirim. Çok kolay aslında