Merhabalar
İyi günler cümleten.
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Kodlardan ziyade sözel olarak daha iyi ifade edebileceğimi düşündüğüm için umarım çok karmaşıklaştırmadan anlatabilirim. Şimdi benim elimde bir A tablom var ve bu A tablomda ürünler ve ürünlere ait değerler var ürünlerin içinde ki mineral,vitamin oranları gibi.
Buna ek olarak bir de B tablom var burada A tablosunda ki ürünleri seçip onların üzerinde analiz yaptırıyoruz.(mineral oranı,mineral fiyatı,ambalaj fiyatı gibi) Fiyat çıkarımı yapıyoruz.
A tablosunda ki verileri aylık olarak değiştirmem gerekiyor fakat değiştirdiğimde haliyle B de yer alan kayıtlı veriler eski haliyle kalmış olacak. Benim yapmaya çalıştığım şey ise şu örneğin A tablosunda yer x ürünün içinde kalsiyum oranı 5 ten 7 ye çıkarıcam ve buna bağlı olarak B tablosunda ki kalsiyum kısmı ve ona bağlı hesaplamalar değişecek. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz ? Google'dan araştırdığımda etiketlerden dolayı sanırım yapmak istediğim şeyle hiç alakası olmayan şeylerle karşılaştım.
Yani A tablosunda yapacağım parametre değişikliği ile B tablosunda ki kayıtların değişmesini istiyorum