lostyazilim
tr.link

PHP bilen üstadlar hangi yolu izlemeliyim ?

16 Mesajlar 2.085 Okunma
acebozum
tr.link

phponur phponur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 16 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Kusura bakma.
Ama işte işe yarar birşeyler ortaya çıkarmak kod bilmenin yanısıra senin deneyimine de çok dayanıyor. Bende anlatmadım tam ne demek istediğimi.
Şöyle anlatayım. Ben bir e-ticaret scripti satın almıştım. Lisans şifresi giriyorsun ve etkinleştiriyorsun, domaine göre lisanslama yapıyor. Tabii lisanslama işini yapan PHP dosyalarını kat kat şifrelemiş yapan kişi. Ben günlerce uğraştım nasıl yapılmış diye çözmek için. Elimde saçma sapan bir lisans kodu var. Yok base64 çözdürüyorum yok md5 kırdırıyorm falan o lisans kodundan birşeyler çıkartmaya çalışıyorum. En sonunda PHP dosyasını ücretli olarak birine çözdürdüm ve ne göreyim. İçinde sadece 2 satır kod yazıyor. Mantıkda şu: w yerine #½${} kullan, a yerine #$½$½ bunu kullan falan diye bir tanımlama. Yani yer değiştirme. O da lisans şifresini ortaya koyuyor. O zamanlar 40 yıl düşünsem bu replace olayının bu şekilde kullanılabileceği ve böyle bir sistem oluşturulabileceği aklıma gelmezdi. Helal olsun dedim. Sadece bir fonksiyon döngüsüyle ne yapmış adam.
Bahsettiğim şey bu. Deneyimle, bol bol örnekle , araştırmayla yaratıcılığını geliştirirsin. Kalıpların dışına çıkıp kendi sistemini oluşturursun.

Hocam öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, Size ayıp ettiysem bilmeden kusuruma bakmayın Allah hepimize zihin açıklığı versin :)

wmaraci
reklam

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)

phponur adlı üyeden alıntı

Hocam öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, Size ayıp ettiysem bilmeden kusuruma bakmayın Allah hepimize zihin açıklığı versin :)

Estağfurullah ya ne abartıyorsun. Amin hepimize zihin açıklığı versin Allah,bol hayırlı kazanç versin.
phponur

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 16 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

adige adlı üyeden alıntı

İnternete şuan için ihtiyacın yok aslında, elinde kitap var çok güzel.İnternete girdiğinde de 1,2 script ve e-kitap indir.Bilgisayarına localhost kur başla hemen.İnternetin olmaması daha güzel, daha kolay konsantre olursun.

Valla haklısınız hocam şu sosyal paylaşım siteleri bağımlılık yapıyor caps lere bakayım diye giriyorum yok biri mesaj atar bir sürü saat geçiyor başında

khazadum khazadum Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek SEO Executive & SEO Analyst
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 463
  • Beğeniler 34 / 84
  • Ticaret 3, (%100)
Wampserver kurulumu yaparak, /localhost/ üzerinde kurulumlar yaparak işlem yapabilirsiniz.
Google'den nulled / hazır php scriptleri bularak indirip kurulumları demo olarak hazırlayabilirsiniz.
Bu uygulamalar sonucun'da biraz daha verim, biraz daha bilgi ve en azından deneyim kazanmış olursunuz.

wmaraci
wmaraci

alchalade alchalade WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad K** Ö**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
"Fonksiyonları belirli kullanım amaçlarına göre kullanarak Script oluşturmayı nasıl pratik hale getirebilirim? "
demişsin. Fonksiyonların temel yapısı matematiğe dayaniyor f(x) =y kısmını kavradıktan sonra olay mantıkta bitiyor. Yani hayal gücünde y kısmını istediğin şekilde komut olarak ne kadar dökebileceğin sana kalmış.

"Sürekli sıfırdan birşey mi yapmalıyım yoksa daha tam hakim olmadığım için hazır scriptlerin bazı yerlerini mi editlemeliyim?"
Kısmını ise şöyle cevaplayayım. Php OOP yani Obje dayalı bir hiyerarşiye dayalı bir dildir. Yani sınıf dediğimiz temeller PHP de vardır.
Sürekli 0 dan başlayacağına kendini kanıtlamış Frameworklerden birtanesinin nasıl kullanıldığını öğrenmeni tavsiye ederim. Herşeyi hızlanırmış olursun.

• Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 16 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
İkinizi de teşekkürler

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al