4531
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba arkadaşlar, ben bir sistem ile uğraşmaktayım. Buna göre wordpress'e benzer bir fonksiyon oluşturarak include işlemlerini kolaylaştırmayı düşünüyorum. Ancak bir türlü sonuca ulaşamadım.
Kodlar aşağıdakiler;
function fonk($bolum){
if ($bolum=="sidebar"){
echo '';
}
if ($bolum=="header"){
echo '';
}
if ($bolum=="footer"){
echo '';
}
}
echo fonk("header");
echo fonk("sidebar");
echo fonk("footer");
?>
Büyük ihtimal include işlemi bu şekilde olmadığı içindir ancak en azından buna benzer bir sistemi nasıl yapabilirim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Hukukçu
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Echo ile istediğiniz sonuca ulaşmayı hedeflediğinize emin misiniz? Ben burada echo'dan ziyade direkt include edilmesi gerektiği inancına vardım az bir php bilgim ile.
i have a bad feeling about this | Hetemele.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
fonksiyonlar.php 33. satırda cek diye sabit değişken kullanmışsın. Böyle bir sabit değişken olmadığı için hata alıyorsun.
.
Onur89TR
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
$cek['site_baslik'] dediğiniz bir dizi değişkenidir. $cek değişkeninin içindeki site_baslik değerini verecektir. Kullandığım şekilde fonksiyonda değişkeni tanımlayıp fonksiyon adı, ve parantez içinde değişkenlerin değerini yazarsanız kullanabilirsiniz. En başta fonksiyon dosyasını include edin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci/Web Developer
-
-
Ad Soyad
O** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam bu şekilde kullanmak için öncelikle $row_g_ayarlari diye bir array tanımlamanız gerekiyor ki fonksiyonunuz çalışsın. Çünkü şu anda fonkisyonu çağırdığınızda $row_g_ayarlari arrayını arıyor ve böyle birşey bulamadığı için "Undefined Variable" hatası veriyor. Önce $row_g_ayarlari içerisindeki "firma_adi" değişkeninin ne olduğunu tanımlamanız gerekiyor. Örnek:
$row_g_ayarlari = array ( 'firma_adi'=>$_POST['firma-adi']);
1 kişi bu mesajı beğendi.