-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilgisayar Teknik Servis
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Arkadaşlar php ile textarea içerisine alt alta girilen satırların sayısını nasıl ekrana yansıtabilirim
echo 'Satır sayınız:'; gibi
her satır girişimde satır sayısını ekrana yazacak
Örnek textarea kod
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilgisayar Teknik Servis
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
evet istediğim şey bu fakat php ile bir örnek gördüm tam emin değilim
phpden pek anlamadığımdan düzenleyemedim kodu hata veriyor
function filitre($text){
$a = aray("");
$b = array("
");
return str_replace($a,$b,$text);
}
$veri = filitre($_POST["veri"]);
$dizi = explode("
",$veri);
$say = count($dizi);
echo $say;
?>
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yukarıda verdiğim kodun şöyle bir eksisi var. Satırı sildiğinizde satır sayısı aynı kalıyor. Onu da yaparım fakat şu anda fazla vaktim yok. Jquery kullanarak çok daha kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Özellikle kütüphane kullanmadan yazmaya çalıştım. Fakat gerçekten çok zor oluyor. Jquery kullanarak çok daha az kodla ve sade bir şekilde tam anlamıyla fonksiyonel bir şekilde çalışan bir sayaç oluşturabilirim. Bu kodu ne amaçla kullanacağınızı söylerseniz ona göre PHP açısından da yardımcı olurum. Örneğin bu satır sayısını bir yere kaydetmeniz gerekiyorsa söyleyin ona göre bir öneride bulunayım.
Ek Olarak: Verdiğiniz PHP kodu formlar için tasarlanmış. Fakat siz form kullanmamışsınız. Verdiğiniz koda bir form eklenirse form gönderildiği zaman satır sayısı hesaplanır. Anlık olarak göstermez yani. İstediğiniz şey anlık göstermekse javascript, kullanıcı size bir sorgu gönderdikten sonra ona karakter sayısını göstermek ise PHP gayet uygundur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilgisayar Teknik Servis
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
cevabınız için teşekkür ederim
hayır satır sayısı sadece ekrana yansıması yetiyor herhangi biryere kaydedilmeyecek
Hocam kodların sonundaki rakamlar neyi ifade ediyor rica etsem açıklayabilirmisiniz teşekkürler
.innerHTML = "0";
event.keyCode == 13)
event.which == 13
innerHTML) + 1;