Giriş Yap / Kayıt Ol


Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP
GuzelNetTR öncelajans

PHP Lisans Sistemi Hk

Sosyal Ağlarda Paylaş:
  #1  
Okunmamış 16 Temmuz 2017, 18:40
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 229
Beğeniler: 30 / 9
Ticaret: 1, 100%
Yapmakta oldugumuz yazılımlarımız için bir lisans sistemi hazırlıyoruz ancak şöyle bir teorim var Yapacagım panelde site kontrol dedigim zaman sistemimizi kullanan bütün siteler gelmesi gerekiyor bunun için nasıl bir mantık üretebiliriz.

374x90

Bu Alana Reklam Ver

  #2  
Okunmamış 16 Temmuz 2017, 20:04
TeknoMonster Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 26 / Erkek
Meslek: Yazılım
Konum: Trabzon
Ad, Soyad: Is... Te...
Mesajlar: 76
Beğeniler: 12 / 17
Ticaret: 8, 100%
Curl > BackPost mantigini izleye bilirsiniz hocam isinize yarar
HapyMan bunu beğendi.
  #3  
Okunmamış 16 Temmuz 2017, 20:30
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 229
Beğeniler: 30 / 9
Ticaret: 1, 100%
başka fikri olan arkadaşlar var mı ?
  #4  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 16:12
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 19 Temmuz 2016
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Freelancer
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Me... Ka...
Mesajlar: 12
Beğeniler: 8 / 1
Ticaret: 0, 0%
Kendi sitene upload.php dosyası ekle ve bu upload php dosyası POST alsın veritabanına veri yazdırsın
Veritabanı tablo

id | siteadi | isActive
------------
1 | site.com | 1

adam kendi sitesine kurduğu zaman ve ilk açıldığı zaman senin lisanslı dosyan çalışsın ve senin sitene CURL ile site linkini post etsin ve site yok ise veriyi yazdırsın site var ise yazmasın.
daha sonra kendine bir cron dosyası oluştur veritabanındaki siteleri kontrol et sistemimiz hala kurulumu

isActive.php
//Cron dosyası olmalıdır
her 1 saatte veya belirlenen aralıklarla veritabanındaki sitelerin dizinlerini kontrol etsin. örneğin
örneğin lisans dosyası belirlenen dizinde değilse isActive 0 olsun yada siteyi veritabanından silsin.
Şimdi düşünürsek, sistemi kuran arkadaş dizini değiştiremez mi? değiştirebilir. sende şöyle birşey yaparsın lisans dosyasının konumunu sabitlersin ve if sorgusu ile kontrol edersin örneğin
site.com/dizin/lisans.php

$sabitdizin = "/dizin/lisans.php";

if($sabitdizininDeğişkeni == $sabitdizin){
echo "Sistem kullanılırı";
}else{
echo "Dizin değiştirilmiş";
}
webkartali bunu beğendi.
  #5  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 18:09
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 229
Beğeniler: 30 / 9
Ticaret: 1, 100%
Zaten ioncube şifrelenecek dosyalar
  #6  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 18:11
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 229
Beğeniler: 30 / 9
Ticaret: 1, 100%
fikirler güzel ancak nası desem şöyle anlataym hani ping atıyoruz ya onun gibi bir mantık lazım örnegin aktif adresleri tara dedigim zaman yazılımı kullanan adreslerin gelmesini düşünüyordum ancak hala bir fikir gelmedi aklıma
  #7  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 18:46
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 11 Temmuz 2017
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Öğrenci
Ad, Soyad: Er... Ka...
Mesajlar: 65
Beğeniler: 9 / 1
Ticaret: 0, 0%
PHP'de ping olayı curl ile oluyor yukarıda söylemişler zaten.
HapyMan bunu beğendi.
  #8  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 19:40
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 229
Beğeniler: 30 / 9
Ticaret: 1, 100%
kullanımı hatırlayamadım ERENKYI rica etsem konu link veya kullanım örnek verebilir misin
  #9  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 22:50
SosyalAbi Adlı Üyenin Avatarı
 
Üyelik Tarihi: 12 Ağustos 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Webmaster
Ad, Soyad: On... Ge...
Mesajlar: 498
Beğeniler: 115 / 157
Ticaret: 33, 100%
Şöyle bir mantık izleyebilirsin,

Lisans satın alan kişilerin website linklerini kendi sunucunda saklarsın ve lisans dosyasını güzelce şifrelersen, dosyalar çalınsa bile; lisans kontrolü senin sunucun tarafından yapılacağı için sorun oluşturmayacaktır. Ama lisans dosyası kırılırsa o zaman senin sunucuda yapılan doğrulamanın anlamı kalmaz
  #10  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 22:53
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 229
Beğeniler: 30 / 9
Ticaret: 1, 100%
SosyalAbi öyle düşünüyorum da lisans keyi için bir şifrleme yöntemi gerekiyor ek olarak ioncube ile şifrelemeyi düşünüyorum kırılmıyor diye biliyorum ioncube ücretli alacagım
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:31.