Giriş Yap / Kayıt Ol


Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP
öncelajans

Tema Sistemi Arıyoruz

Sosyal Ağlarda Paylaş:
  #1  
Okunmamış 16 Temmuz 2017, 14:01
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: KKTC
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 276
Beğeniler: 37 / 9
Ticaret: 1, 100%
Öncelikle herkese iyi günler scriptlerimize mybb / wp tarzı tema sistemi ekleyecegiz ancak smarty harici tema motoru var mıdır örnegin mybb ve wordpress ne kullanıyor ?
evye resim indir
  #2  
Okunmamış 16 Temmuz 2017, 14:30
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 11 Temmuz 2017
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Öğrenci
Ad, Soyad: Er... Ka...
Mesajlar: 170
Beğeniler: 43 / 8
Ticaret: 1, 100%
http://lmgtfy.com/?q=PHP+Template+Engine
mrarslan bunu beğendi.
  #3  
Okunmamış 16 Temmuz 2017, 14:32
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: KKTC
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 276
Beğeniler: 37 / 9
Ticaret: 1, 100%
hocam wordpress yada mybb hangisini kullanıyor onu soruyorum aslında
  #4  
Okunmamış 16 Temmuz 2017, 18:16
Avatar Seçilmemiş
Üyeliği Durdurulmuş
 
Üyelik Tarihi: 19 Şubat 2017
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Bartın
Ad, Soyad: Mu... Ar...
Mesajlar: 525
Beğeniler: 128 / 68
Ticaret: 3, 100%
hocam bana sorarsan şöyle bir mantık olmalı. Veritabanında tema adındaki sütunda 1,2,3 gibi sayılar olacak. Daha sonra ana dizinde tema adında bir klasör olacak. O klasörde de 1,2,3 gibi alt klasörler olacak.

Şimdi mesela index sayfası yüklenirken header.php çekilecek. dosya çekilirken şu şekilde çekilecek.

require $db['tema'].'/header.php';

Yani eğer tema 1 ise 1 adlı klasördeki header,eğer 2 ise 2 adlı klasördeki header.php çalışacak.

Basitçe benim mantığım bu, siz geliştirebilirsiniz.
  #5  
Okunmamış 16 Temmuz 2017, 18:19
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: KKTC
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 276
Beğeniler: 37 / 9
Ticaret: 1, 100%
elbette güzel fikir geliştirilebilirde ancak ben mybb tarzı yapmak istiyorum scriptlerimde onun bir adı vardı ama hatırlayamıyorum smarty de hoşuma gitmiyor
  #6  
Okunmamış 16 Temmuz 2017, 18:34
Avatar Seçilmemiş
Üyeliği Durdurulmuş
 
Üyelik Tarihi: 19 Şubat 2017
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Bartın
Ad, Soyad: Mu... Ar...
Mesajlar: 525
Beğeniler: 128 / 68
Ticaret: 3, 100%
İnternette arastirdin mi hocam, sunlardan biri olabilir mi?
https://www.template.net/web-templat...mplate-engine/
  #7  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 01:24
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 11 Temmuz 2017
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Öğrenci
Ad, Soyad: Er... Ka...
Mesajlar: 170
Beğeniler: 43 / 8
Ticaret: 1, 100%
UmutWare sizin template engine'den istedikleriniz tam olarak nedir?
  #8  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 01:41
Hacizade Adlı Üyenin Avatarı
 
Üyelik Tarihi: 03 Temmuz 2017
Yaş / Cinsiyet: 19 / Erkek
Konum: Azerbeycan
Ad, Soyad: Fi... Ha...
Mesajlar: 81
Beğeniler: 15 / 7
Ticaret: 0, 0%
Anladığım kadarıyla wp gibi tema paketleri yazıla bilen bir sistem kurmak istiyorsunuz buda phpda MVC ile yapılıyor. Eğer spruyu doğru anladıysam cevabı bu hocam
UmutWare bunu beğendi.
  #9  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 18:12
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: KKTC
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 276
Beğeniler: 37 / 9
Ticaret: 1, 100%
Hacizade o kadar düşündüm aklıma gelmedi teşşekürler aradıgım cevap buydu ya dediginiz gibi mvc yada smarty kullanacagım
  #10  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 19:02
HapyMan Adlı Üyenin Avatarı
Full Stack Developer
 
Üyelik Tarihi: 14 Mayıs 2016
Cinsiyet: Erkek
Konum: Samsun
Ad, Soyad: Ta... To...
Mesajlar: 421
Beğeniler: 134 / 132
Ticaret: 0, 0%
öncelikle wp nin kendi template engine zaten. üzerine mvc cevabını aradığını söylemişsin bunun için kendin sistem yazmak zorunda kalabilirsin. burada herhangi bir templateengine kullanmak daha mantıklıdır. yok ben yazacam diyorsanda en azından bir micro framework ile yapman daha sağlıklı olur. benim tavsiyem laravelin illuminati sınıfında bulunan blade template paketini kendi sistemine aktarmandır. böylece bir template engine yapmaktan kurtulursun ve sağlam bir template engine kullanmanın tadına varırsın. hiç biri olmazsa laravelin lumen versiyonu ile çalış direk model view controller yapısı zaten direk hazır gelecektir içinde.

tabi bunlar benim tavsiyem kendin nasıl istersen öyle yap.

iyi forumlar.
<?php echo 'hi, this is a spaghetti code ' ?>
-> kodarsiv.com | tanertombas.com
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:43.