lostyazilim
tr.link

PHP TXT'ye Veri Yazdırma(Yardım)

9 Mesajlar 2.276 Okunma
acebozum
tr.link

emreyavuz emreyavuz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 49 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
S.a direk soruma geçeyim. Şimdi bir sayfa var ortada editbox1 adlı bir yazı kutusu var.Bu yazı kutusuna yazılan yazıyı veri.txt'ye yazdırmak istiyorum.Daha önce birçok konuda kulladığım yazdırma metodunu kullanamıyorum. Butona basınca baglan.php ye yönlendiriyor bağlan php ise editbox1'deki veriyi veri.txt ye yazdırıyor. Olay bu kadar bunu nasıl yapabilirim ??

Anlamayanlar için basite indirgeyeyim ;

Bir sayfa düşün ortada bir yazı kutusu var(id: editbox1) bunun içindeki yazı, butona basıldığı zaman veri.txt'ye kaydedilecek. Basite indirgenmiş hali bu.

İşe yarar mı bilmem ama ben yinede Baglan.php ' yi vereyim...

$dosya_adi = "veri.txt";

$deger = $_POST["Editbox1"];

$yazilacak_deger = "$deger\n";

if ($deger) {

if (!file_exists($dosya_adi)){

touch($dosya_adi);
chmod($dosya_adi,0666);

}

$dosyaya_baglanti = fopen($dosya_adi,"a+");

if (!fwrite($dosyaya_baglanti,$yazilacak_deger)){
echo "Dosyaya yazılamadı.";
exit;

}

echo "Adım2";

} else {

echo "Tekrar Dene.";

}

?>

elektronikssl
webimgo

Jason Jason WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 47
  • Beğeniler 11 / 13
  • Ticaret 1, (%100)
Form oluşturup baglan.php kodlarını kullanarak hiçbir değişiklik yapmadan localhostta denedim kodlar çalışıyor.
emreyavuz

kişi bu mesajı beğendi.

Altay Altay MW Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 563
  • Beğeniler 111 / 121
  • Ticaret 11, (%100)
Localhost'da veya başka bir serverda dosya oluşturma izni olabilir ama bazılarında olmaz, ondan kaynaklanıyor olabilir. Dosyayı kendiniz oluşturun öyle deneyin. (Bu yorumu başka bir arkadaşın sunucusunda çalıştığından dolayı yazıyorum.)
emreyavuz

kişi bu mesajı beğendi.

PHP Coder,
Kişisel Blog: http://evrimaltay.net

• Üyelik 05.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 49 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
@Altay , @Jason ikinizede teşekkür ederim yazma izinlerinde bir problem yokmuş.Problem form elemanlarını kodların arasına almamammış. Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkürler...

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 563
  • Beğeniler 111 / 121
  • Ticaret 11, (%100)

emreyavuz adlı üyeden alıntı

@Altay , @Jason ikinizede teşekkür ederim yazma izinlerinde bir problem yokmuş.Problem form elemanlarını kodların arasına almamammış. Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkürler...

Olur öyle şeyler, kaç proje yaptım hala noktalı virgül koymayabiliyorum. form tagları arasına almadan form göndermeye çalıştığım olmuştur. Submit butonu koymadan form oluşturmakla da ünlüyüm :D

PHP Coder,

• Üyelik 05.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 49 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

Altay adlı üyeden alıntı

Olur öyle şeyler, kaç proje yaptım hala noktalı virgül koymayabiliyorum. form tagları arasına almadan form göndermeye çalıştığım olmuştur. Submit butonu koymadan form oluşturmakla da ünlüyüm :D

Php'yi tam olarak biliyor musunuz? Birkaç sorum varda?Soru derken öyle teorik olarak değil php dili adına...

• Üyelik 04.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 563
  • Beğeniler 111 / 121
  • Ticaret 11, (%100)

emreyavuz adlı üyeden alıntı

Php'yi tam olarak biliyor musunuz? Birkaç sorum varda?

Hiçbir şey'i tam olarak bildiğimi söylemem fakat genel olarak biliyorum, bilmesem de araştırıp bulabiliyorum. İstediğinizi sorabilirsiniz ...

PHP Coder,

• Üyelik 05.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 49 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

Altay adlı üyeden alıntı

Hiçbir şey'i tam olarak bildiğimi söylemem fakat genel olarak biliyorum, bilmesem de araştırıp bulabiliyorum. İstediğinizi sorabilirsiniz ...

Mesela bu < , > ,$ , ; & ve benzeri işaretleri öğrenirken zorlandınız mı? Daha önce vb.net ile programlar geliştirdim.Oradaki söz dizimi bunun kadar zor değildi.Öğrenmesi sizce de çok zor değilmi? Yoksa nereden başlamalıyım? Neleri temel olarak bilmeliyim? Biraz püf noktalarını söyleyebilir misiniz?

• Üyelik 04.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 563
  • Beğeniler 111 / 121
  • Ticaret 11, (%100)
Öncelikle ben de önceden ASP kodlamalar yapıyordum ama belirtmeliyim ki, ASP'ye 2-3 yıl verdim, PHP'ye 2012 yarıyıl tatilinde başladım. Şu anda PHP'yi daha iyi biliyorum.
Bu işaretler evrenseldir ve biraz da olsa aşinalığım vardı önceden, beni tek yoran işaretler her satırda (bazı istisnalar hariç) noktalı virgül (;) koymak ve $ işareti idi. Fakat bu işte en önemlisi kaynaktır, kaynağınız sağlamsa, boşsanız, öğrenmeyi gerçekten istiyorsanız ve benim gibi Linux hostta hiçbirşey yapamadığınızdan basit şeyleri bile yapamıyorsanız burada yaptığım gibi bir script yaparsınız ve PHP ile ilk tanışma faslınız bitmiş olur. Ardından başkalarının kodlarını referans ala ala, burada şu anda da yaptığım gibi size ve sizin gibi yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım ede ede, kod inceleye inceleye, basit veya profesyonel şeyler geliştire geliştire alıştım hepsine.
Kaynak olarak A'dan Z'ye PHP kullanmaktayım, bayağı yardımı dokundu ama hiç sonuna kadar okumadım, ansiklopedi gibi kullanıyorum. PHP.Net'de Türkçe olarak çok iyidir fakat siz sanırım işaretleri ve fonksiyonları tam olarak bilmiyorsunuz. Örnek bakımından PHP.Net de iyi fakat basit örnekler kitapta daha iyi. Bir adet A'dan Z'ye PHP alın, farkını yaşayın :)

PHP Coder,
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al