Öncelikle ben de önceden ASP kodlamalar yapıyordum ama belirtmeliyim ki, ASP'ye 2-3 yıl verdim, PHP'ye 2012 yarıyıl tatilinde başladım. Şu anda PHP'yi daha iyi biliyorum.
Bu işaretler evrenseldir ve biraz da olsa aşinalığım vardı önceden, beni tek yoran işaretler her satırda (bazı istisnalar hariç) noktalı virgül (;) koymak ve $ işareti idi. Fakat bu işte en önemlisi kaynaktır, kaynağınız sağlamsa, boşsanız, öğrenmeyi gerçekten istiyorsanız ve benim gibi Linux hostta hiçbirşey yapamadığınızdan basit şeyleri bile yapamıyorsanız burada yaptığım gibi bir script yaparsınız ve PHP ile ilk tanışma faslınız bitmiş olur. Ardından başkalarının kodlarını referans ala ala, burada şu anda da yaptığım gibi size ve sizin gibi yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım ede ede, kod inceleye inceleye, basit veya profesyonel şeyler geliştire geliştire alıştım hepsine.
Kaynak olarak A'dan Z'ye PHP kullanmaktayım, bayağı yardımı dokundu ama hiç sonuna kadar okumadım, ansiklopedi gibi kullanıyorum. PHP.Net'de Türkçe olarak çok iyidir fakat siz sanırım işaretleri ve fonksiyonları tam olarak bilmiyorsunuz. Örnek bakımından PHP.Net de iyi fakat basit örnekler kitapta daha iyi. Bir adet A'dan Z'ye PHP alın, farkını yaşayın :)