SoftwareDeveloper adlı üyeden alıntı
Başka bir şekilde de yapabilirsiniz. İsteğin pc ye gelmesi yerine, pc sürekli bir endpointi call eder.
İlgili endpoint ona yapması gereken işlemi söyler. Client tarafı da işlemi gerçekleştirir. Böylece extra bir port açmaya gerek olmaz.
güzel çözüm :)
farklı bir bakış açısı.
her çözüm kendi içinde handikaplarıda doğuruyor, işin en güzel kısmıda bu ;) daima ekmek çıkıyor (yazılımı meslek edinenlere)
---
bu bir eleştiri değildir, aslında port açma vs güvenlik telaşesi üzerine süper bir ters bakış açısı getirmişsin(fark yaratmışsın konuda), bu noktada +1 ;)
---
bu kısmın aslında menşıın ettiğim arkadaşın postu ile alakası yok, sadece yarattığı bakış açısı bir çözüm (yukarıdaki port güvenlik kafasındaki postlar için) ama ben (bireysel) tercih etmem, zorda kalmadıkça.
bir olay bir yerde cereyan ediyorsa, cereyen sonrasında haber verilmesi gereken yerler var ise oluştuğu anda notifikeyşınlar (on demand kavramı) yayınlanmalı (broadcast kavramı)
olayı daha da somutlaştırırsam, kötü örnek olabilir belki ama aklıma bu geldi.
yangın yanıyor izmirde diyelim, ankaradan tüm illeri listeyelim, yangın varmı, yok mu diye kontrol etmek yerine.. izmirde yangın yanan yerde onu farkeden "hacı hüsam" abimiz, 112 'i arar ve izmir'de yangın var bi koşu gelin der.
dostum, farklı bakış açısı için teşekkürler.
muhabbet muhabbeti, akıl akılı açar, senin postun benim için bu nitelikte oldu.
sevgiyle,
turgay