SoftwareDeveloper adlı üyeden alıntı

Başka bir şekilde de yapabilirsiniz. İsteğin pc ye gelmesi yerine, pc sürekli bir endpointi call eder.

İlgili endpoint ona yapması gereken işlemi söyler. Client tarafı da işlemi gerçekleştirir. Böylece extra bir port açmaya gerek olmaz.


HapyMan adlı üyeden alıntı

nice nice fikirler. ama hiçbiri güvenli değil ben olsam nasıl yaparım diye düşündüm, sonra chat mantığı geldi aklıma pcnin dbsine ulaşmak için bir iletişim protokolü yazman gerekir. bunun içinde bilgisayarda buna izin sağlayan bir istemci. yani windows ise masaüstü uygulaması lazım. sapmaları önlemek, saldırıları dizginlemek ve veriyi şifrelemek için. hepimiz masaüstü chate merak sarmışızdır bir aralar onu düşün. istemci olmazsa veriyi gönderen de alanda olmaz.

iyi forumlar.


Yazdığım yorumda verilen fikrin neresi güvensiz ? O zaman dünyada var olan bütün api lar güvensiz. Ayrıca bu da zaten bir protokol üzerinden çalışıyor, adına da http deniyor.

Hem böylelikle pc ye bir bağlantı açmıyorsun, aksine pc nereye gideceğini kendisi belirliyor. Böylelikle pc ye direkt olarak bir erişim olmadığı için senin o bahsettiğin "pc de iletişim protokolü yazmak" fikrinden çok daha güvenli oluyor.

Böyle şeylere cevap vermiyim, vermiyim diyorumda https://wmaraci.com/forum/php/website-catisi-447114.html böyle bir kod yazan birisi gelipte eleştiride bulunmasın lütfen ya.. Object orienteddan milyarlarca yıl uzak, ne functional ne object oriented ne solid ne n-tier ne design pattern yazamayan birisi gelipte eleştiri yapmasın arkadaşlar. Her class yazısı kodu object oriented yapmıyor. Veya her class yazısı solid yapmıyor, her controller yazısı n-tier mimari yapmıyor...