lostyazilim
tr.link

Sizce nasıl olması gerekir ?

3 Mesajlar 679 Okunma
acebozum
tr.link

n2b n2b WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 127
  • Beğeniler 6 / 14
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar alternatif bir ilan sistemi geliştiriyorum. Bir hafadır takıldığım bir durum var bunu örnek vererek sizden bir yardım istiyorum.

Örneğin araç ilanları için mysql yapısı geliştirirken ilk önce wordpress'deki gibi post mantığı kullanarak tablo oluşturdum. Araç adı , yayınlanma tarihi , yazar gibi sadece 5 özelliği tabloya oluşturdum. Daha sonra özel olarak bir tablodan id ye bağlı olarak diğer verileri çektim.

Bunun yerine gereken ana tüm bilgileri özel olarak bir arac tablosu oluşturup bunun içerisinde göstermemim daha işlevsel olabiliceği söylendi.

Sizce yaptığım yoldan ilerlemeliyim yoksa değiştirmelimiyim ?

elektronikssl
webimgo

SertacSolmaz SertacSolmaz IT Manager Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek IT Manager
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 84
  • Beğeniler 31 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar, anladığım kadarı ile sadece araç kategorisinde değil farklı kategorilerde de ilanlar olan
bir sistemden bahsediyorsunuz.. Size kim hangi maksatla arac tablosu oluşturun dedi anlamadım.
100 kategori olursa hepsi için ayrı tablo mu oluşturacaksınız ? Farklı kategorilerin detay özellikleri
farklı olacaktır. Örneğin araç ilanında km bilgisi gerekirken, arsa veyahut ev ilanında km bilgisine
ihtiyaç yoktur. Farklı kategoriler için farklı detaylara ihtiyaç vardır. Bu nedenle veritabanı ile
projeye başlarken önce bu detayları düşünmelisiniz. Örneğin Yönetim panelinden İlan kategorisi
oluşturulması yani yeni bir kategori eklemek mümkün olacak mı ? Yoksa sabit X sayıda kategori
olacak fazlasına müsade etmeyecek mi ? Önce plana karar vermek gerektiğini düşünüyorum..

Kolay gelsin..
n2b HapyMan

kişi bu mesajı beğendi.

Zoru hemen başarırız. İmkansız biraz zaman alır.

SizofrenikDev SizofrenikDev WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 187
  • Beğeniler 8 / 49
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba, bu tip dinamik sistemlerde, DB yapınızda eğer noSQL kullanılmayacak ise, kesinlikle normalizasyon kurallarına uygun bir şekilde hazırlamanız gerekir. Sizin senaryonuzda, her ilan kategorisinin kendisine özel alanları olmalı.
Yani kategori tanımlaması yapıldıktan sonra, Kategori_Detay gibi bir tablo altında, bu kategoriye tanımlanacak olan ilanların özellikleri tanımlanmalı, hangisinin zorunlu olup hangisinin olmadığı, veritipinden farklı bir data ile ilişkisi olup olmadığı gibi.

Benim önerim oldukça fazla open source eCommerce projeleri mevcut buradaki yapıları inceleyerek kendi projenize devam edin. Aksi halde çok fazla zaman kaybettiğiniz gibi, stabil bir yapı kurmanızda oldukça zor olacaktır.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al