Pinterest olayı tam olarak nedir? İçerisinde bir takım paylaşımlar görüyorum ama mantığını bir türlü çözemedim. Hangi amaç ile burada insanlar eylem gerçekleştiriyorlar? Biraz bahsedebilir misiniz ?
Pinterest en popüler görsel içerikli sosyal medya platformlarından biridir. Kullanım amacı kişiye ve kitleye göre değişir. Misal Sitesine hit çekip gelir elde etmek isteyenler bu platformu spam cenneti olarak görüp çöp haline çeviriyorlar buna özellikle Türkler de dahil. Bu gruplar için denilecek pek fazla bir şey yok. Her güncelleme ile toplu toplu yok oluyorlar. Umuyorum en kısa sürede topluca silinirler. Çünkü cidden emek vermeden para kazanmak uğruna bir platformu çöpe dönüştüren bir kitle var. Bu kitlenin amacı pinterestteki görselleri sitelerine atıp tekrar pinterestten hit çekmek bildiğiniz spam yani. Emek hırsızları.
Diğer normal kullanıcılarınsa %60-70i kadın bu kitle sosyal medya platformu olarak kullanıyor pinteresti kendi profillerinde çeşitli konularda panolar olusturup pin gönderiyorlar ya da bir başkasının pinini panolarına kaydediyorlar. Misal yemek panosuna yemek ile ilgili pinler kaydediliyor vs.. Pin de anlayacağınız üzere gönderilerin pinterestteki genel ismi. Çeşitli gönderi tipleri var tabii kaydırmalı fotoğraf tekli fotoğraf video vs.. Herkes kendi ilgi alanına göre bir profil ve panolar oluşturup buna göre görsel topluyor.
Özellikle Abd'de çok popüler bir platformdur