-
Üyelik
23.08.2015
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
İzmir
-
Ad Soyad
M** S**
-
Mesajlar
240
-
Beğeniler
107 / 46
-
Ticaret
7, (%100)
Daha Türkçe'yi doğru düzgün konuşup anlayamıyorsunuz Osmanlıca'yı mı sular seller gibi öğreneceksiniz? Bırakın düzgün öğrenebilmeli düzgün öğretecek insan yokken Osmanlıca'yı öğretmeye çalışmak beyhude bir çaba.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
25.03.2012
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Lifelong Learner
-
Konum
Diğer
-
Ad Soyad
B** U**
-
Mesajlar
202
-
Beğeniler
4 / 81
-
Ticaret
0, (%0)
Yemin ediyorum var ya Türkiye'den ayrıldığım için kendimi çok şanslı görüyorum. Türkiye'nin en büyük sorunu cahil insanların kendini her konuda yetkin ilan etmesi. Ben Osmanlı Türkçesi'ni ve alfabesini bilmiyorum. Bilmek zorunda da değilim. Bu konuda yetişmiş pek çok uzmanımız var. Bu konuda yorum yapabilecek adamlar onlardır. Bize de onlardan feyz almak düşer.
Hepsinin ortak olduğu ve kimsenin itiraz edemeyeceği tek bir nokta var. O da; Türkçe'nin(Osmanlıca dediğiniz dil de bu Türkçe'dir) Ural-Altay ailesine ait bir dil iken, Arap alfabesinden devşirilerek kullanılan alfabenin, Sami dil ailesine ait olduğudur. Arap alfabesi Arapça için çok güzel bir alfabedir ve zaten o dil için üretilmiştir. Ancak bizim dilimizden çok uzak olan bu dil ailesinin alfabesini biz kullanamayız. Bu alfabe bizim dilimizdeki sesleri karşılamaz.
Hepimizin bir beyni var. Niçin bazı insanlar beynini kullanmak yerine aptalca şeylere körü körüne bağlanmayı seçiyorlar. Sanırım bu insanlarla ilgili en büyük gizem.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
28.01.2015
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
M** M**
-
Mesajlar
1598
-
Beğeniler
659 / 572
-
Ticaret
56, (%100)
Osmanlıca bir dil değildir, Türkçenin Arap alfabesi ile yazılmasıdır. Osmanlıda da resmi dil Kanuni Esasiyle beraber Türkçe olduğu belirtilmiştir. Osmanlıca imparatorluğun kullandığı bürokratik bir jargondur. Türkçenin tarihine ilgili araştırma yaparsanız çeşitli dönemlerde Ermeni, Kiril, Yunan alfabesi ile yazıldığını görürsünüz. Osmanlıca saray çevresi kişiler tarafından kullanıldığı ve sanat kaygısı taşıdığı için ağır bir dil ve Arap ile Fars etkisi gözüküyor. Anadolu halkı bunu farklı bir dil olarak algılamıştır. O dönemin Anadolu eserlerine bakarsanız okuduğunuzu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Lakin saray çevresi eserleri bakarsanız Osmanlıca sanat yapma kaygısıyla yazıldığı için süslü ve ağır dil olmasından ötürü yazılanları anlamakta ciddi zorluk çekersiniz.
2 kişi bu mesajı beğendi.