Blogcular tarafından en çok kullanılan yada kullanılmak istenen gelir kaynağı bildiğiniz gibi Adsense. Ancak Adsense hesabı almak oldukça zor bir süreç. Adsense hesabını aldıktan sonra Google'nin belirlediği kurallara uyup hesabın banlanmamasını sağlamak ise ayrı bir dert. Kendimden örnek vermek gerekirse Adsense kullandıım 8-9 aylık süreçte Google nereden bir şey bulurda hesabımı banlar düşüncesiyle yazı yazarken her cümlemi yazdığım her konuyu bir kaç kere düşünmek zorunda kalırdım. Malum hesabı banlanıpta içinden yüzlerce dolar kazancını alamayan blocularla dolu etrafımız.

Adsense kulandığım 8-9 aylık süreçten sonra hem banlanma korkusu hemde Adsense'nin sürekli olarak geçersiz tık sayması buna bağlı olarakta arka arkaya 50 adet tıktan bile 1 kuruş para kazanamamam beni hesabı elimden çıkarmaya itti. Hesabı elden çıkardıktan bir süre sonrada farklı reklam şirketlerine yönelmiştim. Bu süreçte isim vermek olmaz bir sürü şirket ile çalıştım ve aradığım performansı yakalayamadım. Bazı şirketlerin güven sorunu bir çoğununda çok az kazandırması sonucunda hiç bir şirket bünyesinde fazla kalmadım. En sonunda da (1 yıl falan önce) bir arkadaşımın ReklamStore'da çalışmaya başlaması ile ReklamStore'a üye oldum. Bir süre ReklamStore ile yayıncılık yaptım. Ardında oradanda memnun olmamam sonucunda farklı yerlere yönelmeye niyetlenmiştim ki arkadaşım ReklamStore bünyesindeki başka bir reklam sistemini önerdi. ReklamAction.

ReklamAction diğer reklamcılık sistemlerinden farklı olarak affiliate reklamcılık yapıyor. Affiliate'yi açmam gerekirse şöyle açıklayabilirim. Dİğer sistemlerden tıklama başına ufak miktarda kazanç sağlıyoruz. Affiliate'de ise sitemize yerleştirdiğimiz reklamlar üzerinden reklamın türüne göre üyelik, satış, mobil ödeme, mobil ve normal yükleme şeklinde (Aklıma gelenler bunlar. Fazlasıda olabilir) gibi aktivitelerde bulunduklarında işlem başı gibi 2-3-5 yada 15 lira gibi reklamına göre paralar kazanabiliyorlar. Yada üye oldukları siteden alışveriş yaptıklarında reklamda belirtilen oranlarda alışverişin tutarından kazanç sağlıyor. Örnek vereyim; X alışveriş sitesinin reklamı üyelik için 3 lira alışveriş tutarından ise %8 kazandırıyor. Bir ziyaretçi sitenizdeki reklama tıkladı ve X sitesine üye oldu. Bu üyelikten 3 liranızı anında hesabınızda görüyorsuuz. Bu ziyaretçi reklamın cookie süresi içerisinde (1 ay olması lazım) Y liralık bir alışveriş yaparsa bu alışverişin %8'i tutarında daha kazanıyorsunuz. 100 liralık bir alışveriş olduğunu farz edersek 3 lira üyelikten 8 lirada alışverişten olmak üzere tek tıklama ile 11 lirayı kazanabiliyorsunuz. Bu durum tabiki alışveriş ve üyelik ile çalışan bir reklam için geçerli. Bunun gibi farklı reklam türlerinden farklı miktarlarda paralar kazanabiliyorsunuz. Kendi kazancımdan örnek vereyim. Tık başı ücret ile 6 ayda kazandığım miktarı bu sistemle 1 haftada kazandım.

Nihayetinde sistemi kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sitenizin içeriği ve ziyatertçi profiliniz ile alakalı reklamları yerleştirdiğiniz taktirde oldukça verimli olacağını sizde göreceksiniz. Sistemin geneli ve üye olduktan sonraki kısımda aklınıza takılan her türlü soru ve sorunu yorum olarak sorabilir yada fikirlerinizi yazabilirseniz memnun olurum.

Sisteme üye olmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

ReklamAction'a Üye Ol

Kaynak : Alternatıf reklam sıstemı reklamactıon