Web sitesi kurmak” sözleri kulağa hoş geliyor olsa gerek. Çoğumuzun düşündüğü ancak zamansızlıktan kolları sıvayıp da bir türlü hayata geçiremediği bir istek. Kimilerinin ücretsiz sitelerden faydalanarak kurmaya başlayıp da yarım kalan bir hayal belki de. Herkesin web sitesi kurma isteği farklı farklıdır. Kimileri içlerindeki hayvan sevgisini, kimileri gezip gördüğü yerleri, kimileri borsa hakkında bildiklerini paylaşmak ister. Konular farklı olsa da herkesin ortak bir amacı vardır; “paylaşmak”. Daha da açacak olursak, duygu ve düşüncelerini, kendi gibi o konularla ilgilenen insanlarla paylaşmaktır ortak amaç. Bu söylediklerimden firma, haber veya alışveriş vb. kategorilere giren siteleri ayrı tutuyorum. Benim bahsettiğim web siteleri, kişisel web siteleri veya bloglardır.

Bir web sitesi kurmak artık o kadar da zor bir işlem değil. Temel olarak ücretli ve ücretsiz olmak üzere ikiye ayırabiliriz. Tabii işin içinde ücret olunca, ücretsiz kuracağınız sitelerden daha avantajlı web siteleri kurabileceğinizi bilmenizi isterim. Ancak bahsettiğim ücretler yıllık en fazla 200-300 TL’ dir. Çünkü bu sistemleri sunan birçok firma var. Dolayısıyla da rekabet yüksek, onun için de ücretler düşük. 200-300 TL’ yi küçümsemiyorum. Ancak senelik verilecek bu miktarların, ödenemez paralar olduğu da söylenemez.

Dezavantajlarına rağmen herhangi bir para ödememek adına, ücretsiz bu hizmeti sunan sistemlerden de yararlanabilirsiniz. Dezavantajlarını ise şöyle sıralayabilirim;

1- Alan adı seçimi,

2- Tema seçimi,

3- Eklenti veya ekstra özellik seçimi vb. konularda imkanlarınız kısıtlıdır.

4- İnternette birçok açılmış ve yarım kalmış ücretsiz bloglar yüzünden görüntü kirliliği oluşturdukları için itibarları zayıftır. ( Ücretsiz bir sistemin böyle ilginç bir dezavantajı da var :)

Ancak bilmenizi isterim ki, ücretsiz web siteleriyle harikalar yaratan kişiler de vardır. Fakat bunu “webmaster” bilgileriyle yaparlar. Dolayısıyla kısıtlı imkanlarla güzel siteler hazırlayabildikleri için daha çok takdir edilir ve başarılı olurlar. Ancak bu dediğimi, web sitesi kurma işine yeni başlayan insanlar çok uzun zaman ve emek harcayarak yapabilirler. “Olsun, benim zamanım var, uğraşmak da istiyorum. İmkanlar kısıtlı da olsa, nasılsa para da vermeyeceğim, dolayısıyla kaybedecek bir şeyim yok. Ücretsiz web sitesi kurma sistemlerinden yararlanmak istiyorum” diyebilirsiniz. Tamam, seçim sizin. Ancak bu noktada bir uyarıda bulunmak istiyorum. İlk başlarda fark edemeyeceğiniz bazı eksiklikler, zamanla karşınıza sıkıntı olarak çıkacaktır. Diğer ücretli sistemlerde gördüğünüz özellikleri kendi sitenizde uygulayamadığınız zaman, bir burukluk hissedeceksiniz. Aç bir insanın, camın arka tarafından yemeklere bakması gibi :) Ancak ortada harcanmış bir emek de olacak. Kendi sitenizi de yarım bırakamayacaksınız. O zaman radikal bir karar verip “ya bu işi yapmaktan” vazgeçecek, ya da sitenizi, biraz sizi uğraştıracak olsa da “ücretli bir sisteme” taşıyacaksınız.

Şunu da söylemek isterim. ” Benim öyle çok fazla görsellikle işim yok, sadece yazılarımı yayınlayacak kadar bir site olsun bana yeter” diyorsanız, ücretsiz siteler idealdir. Deneyebilirsiniz. Tecrübe olur.

Dikkat ederseniz herhangi bir sistem adından bahsetmedim. İnternetten, “ücretli” veya “ücretsiz” web sitesi kurmak şeklinde bir sorgu yaparsanız, karşınıza onlarca farklı site çıkacaktır. Tercih sizin. Yalnız ücretsiz olanların içerisinde; google’ nin kullanıcılarına sunduğu blogger’ ı tavsiye edebilirim.

Değerli okurum, eğer satış ortaklığı işini bir web sitesi üzerinden yapacak iseniz size tavsiyem; ücretli bir sistem kurmanızdır. Bir araştırma yaptığınızda fiyatların çok yüksek olmadığını göreceksiniz. Yazımın ilk başlarında da belirttiğim üzere, bunun maliyeti senelik size en fazla 200-300 TL olacaktır. Bu fiyat daha da düşük olabilir.

Kaynak ve yazının devamı için:
http://www.parakazanmak-istiyorum.com/web-sitesi-kurmak/