Web sitesi kurarak satış ortaklığı yapmak ile bir mağazada ürünlerinizi satmak arasında benzerlikler vardır. Aşağıdaki tabloda bu benzerlikleri göstermeye çalıştım.



Bu benzerlikler arttırılabilir. Tabloda gördüğünüz özelliklerin kalitelerine göre satış yapmanız da artacak veya azalacaktır. Mağazanıza daha girmeden, onun vitrinlerine bakan potansiyel müşteriniz, aslında bir nevi hakkınızda tahkikat yapıyor demektir :) Benzeri bir durumla; web sitenize giren bir kişinin, yazılarınızı okumadan önce web sitenizin görsel kısımlarını inceleyip fikir alması şeklinde karşılaşmaktayız. Her iki yerde de ( mağaza ve web sitesi ) eğer ziyaretçinize hitap eden bir sunumunuz var ise; birinde kapıdan içeri girecektir, diğerinde ise yazılarınızı okumaya başlayacaktır diye düşünebiliriz. Bir marka olmadığınız sürece prosedür aşağı yukarı bu şekilde işleyecektir. Veya ürünler hakkında bilgi almak için gözü tezgahtarı arayan kişinin, aklına takılan soruları sormak için web sitenizdeki "İletişim" sayfasına bakan bir ziyaretçiden farkı yoktur.

Demek istediğim; sanalda da olsa karşınızda gerçek insanlar vardır. Tabii ki işlemler farklılık gösterebilir, yani araçlar farklı olabilir ama amaç aynıdır. Dolayısıyla web siteniz üzerinden satış ortaklığı işiyle uğraşırken, karşınızda çok çeşitli insanların olabileceğini, herkese hitap edemeseniz de, genele hitap etmeniz gerektiğini bilmeniz ve ona göre çalışmalarınızı yürütmeniz gerekmektedir. ( Aslında çok özel kesimlere hitap edeceğiniz satış ortaklığı programları da mevcuttur, bu konulara da ilerde imkanım olduğu sürece değinmeye çalışacağım. )

Görmediğiniz için, web sitenizi ziyaret eden kişilerin, sanal birer varlıklarmış gibi olduğunu düşünme yanılgısına düşmemek gerekir. Unutmamalısınız ki; bu durumu gözden kaçırırsanız, sanaldaki gerçek insanların çekip gitmeleri daha kolay olacaktır.

O zaman web sitenizin gerçek insanlar tarafından ziyaret edildiğinin ve mağazanıza gelecek olan insanlara göstereceğiniz ilgi ve alakayı web sitenizde de ziyaretçilerinize her yönüyle göstermek durumunda olduğunuzun farkına vardığınızı kabul ediyoruz. Bu bilinç ile bundan sonra iş; ürün seçmeye, web sitesi kurmaya ve kurduğunuz web sitesine insanları çekebilmeye kalıyor.

O halde öğrenilmesi gereken konuları 3 ana başlık altında toplayabiliriz.

Kaynak ve yazının devamı için...
http://www.parakazanmak-istiyorum.com/yazi-yazarak-para-kazanma-hakkinda-bilinmeyen-gercekler/