Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Selamlar arkadaşlar,
Sizce bir SEO firması SEO kelimesinde olmalı mı ? Siz bir SEO firmasıyla çalışırken nelere dikkat ediyorsunuz?
Örneğin şuanda sıralamaya baktığımda ;
Moradam firmasının Hikayesel sayfasının 2.sırada
ZEO firmasının da soru cevap içerikli SEO sayfasının 3.sırada olduğunu görüyorum
Bu iki firmayı ufaktan incelediğimde;
Mor adam tarafında => 219 referans domain ve en çok anchor texti wordpress haber teması kelimesine alındığı gözüküyor
ZEO tarafında ise => 744 referans domain ve en çok ön plana çıkan anchor text mobile first index checker gözüküyor.
Sizce SEO kelimesinde gelmek için yada rekabet edebilmek için hangisi daha mantıklı?
Görüşlerinizi merak ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Seo hizmeti almak isteyen kişi yine ''seo'' açısından bilgisi az olacağı için sizin kadar detaylı araştırmaz diye düşünüyorum. Dolayısı ile ilk sayfalarda yer alan sitelerden hizmet almaları son derece doğaldır.
Son dönemlerde ''seo'' kelimesinde birbirini geçmeye çalışan bir kaç site çarpıyor gözüme.
Hatta Hürriyet bile ilk sayfada şu an. Yakında ddos savaşları başlar demedi demeyin :)
Farklı kategorilerde ''faydalı kaynak'' olarak algılanan sitelerin seo açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Nihayetinde seo hizmeti almak isteyen kişi seo kelimesinde çalışma istemeyecek :)
Bilirsiniz ki Google amca faydalı kaynak olarak algıladığı siteyi kolay kolay düşüşe geçirmez. Ancak seo kelimesinde yer alan siteler bir anda yok olabilirler.
Mesela örnek olarak backlinko, neil patel gibi site sahipleri yenilmezler ve hemen her kategoriye el atabilirler; potansiyelleri var çünkü.
Ama aramızda bu potansiyele sahip seo uzmanı var mı, orası bana şüpheli geliyor.
Açık olmak gerekirse ben hiç bir zaman yerli kaynakları takip etmedim, her zaman yabancı kaynaklardan faydalandım.
Biri var mesela bildiğiniz İngilizce yazıyı aynen Türkçe çevirerek ilk sayfada yer alabiliyor. Bu onun çok bilgili olduğunu mu gösterir? Maalesef hayır.
Soruya cevap olarak; seo kelimesi ile birlikte önemli olan sektörlerde de ilk sayfada yer almak benim için daha bilgili olduğunu gösterir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
TURUS
Ölüm Var!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Ben şahsen seo firmasi-lari, seo ajansi-lari , kurumsal seo , ilk sayfa seo, iç seo , dış seo , yerel seo, gibi kelimelerde ilk sayfada olmayan seo firmasıyla çalışmam.En azından kendi sektorel kelimelerinde yazdığı makaleleri incelerim bunlarda ilk siralarda olmasını beklerim.Tabi istisnalar var seoşefi gibi.
Ek olarak referanslarınıda incelerim, referansları hangi kelimelerde hangi sıralara kadar gelmiş ve halen yerini koruyabiliyor mu diye.
2 kişi bu mesajı beğendi.
...emrullâhi kaderen makdûrâ(n).
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Kendine faydası var mı ona bakarım. Reklam verenler falan oluyor ilk sıralarda ama onlara tıklamam mesela.
Belirli kelimelerde ilk sayfada olması önemli bence ve hizmet fiyatı da buna göre belirlenmeli ki SEO kelimesinde ilk sırada olmak kaliteyi, fiyatları otomatik yükseltir. Genelde de bu tarz aramalarımda ayhan karaman ve seohocasını hep görmüşümdür mesela aklımda ilk bunlar olur.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İlk sayfalar reklam ile domine ediliyor. Son kullanıcı bunu ne kadar düşünür bilemem ancak ben Google sıralamasını önemsemem.
Tabi kuru kuruna hizmette olmaz. Eğer birine hizmet veriyorsanız bir şekilde kaliteli hizmet verdiğinizi kanıtlamalısınız
nokta
Kurumsal SEO Çözümleri
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web/Seo/ARGE
-
-
Ad Soyad
O** C**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
bence olmalı
NEWS KAYITLI SOSYAL MEDYA SATIŞ SİTELERİNE ORGANİK KEYWORD ALAN ADINDAN TANITIM YAZISI
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Belirtilmedi
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ben de ilk sayfada olmasını beklerim açıkçası
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Küçük ve orta ölçekli işletmeler ile iş yapılacaksa, o tarz işletmelere yönelik projeler gerçekleştirilecekse ilk sırada yer almak manasız bir çaba olacaktır.
Büyük ölçekli firmalarla, butik bir firma olarak iş yapılacak. Az müşteri, yüklü paralar dönecekse ilk sayfa önemli olacaktır.
Tabi siz daha iyi bilirsiniz hocam daha uzun süredir sektördesiniz.
Sizin düşünceniz ne yönde? :)