Link alımı iki kategoriye ayrılır ve bunlar da kendi arasında kategorilere ayrılır.

Dofollow Link Alımı
Nofollow Link Alımı


Dofollow Link Alımı

Dofollow direkt link alımı
Dofollow keyword link alımı
Dofollow görsel link alımı

Nofollow Link Alımı

Nofollow direkt link alımı
Nofollow keyword link alımı
Nofollow görsel link alımı

Doğal link alımı yapmak için; dofollow ve nofollow karışık link alımı yapmanız gerekmektedir. Aldığınız linkler en çok dofollow olursa ve siteniz de yeni bir siteyse, sizin için filtreye girmek şeklinde sonuçlanabilir.

En çok nofollow link alıp, sonrasında dofollow link alımı yapmanızın sizin için yararı vardır. Çünkü; algoritma mantığı ile düşünürsek, sosyal medya üzerinden verilen linkler nofollowdur. Google sitelere en çok nofollow link gittiğini bildiği için bunun aşırı alınmadığı sürece, daha doğal olduğu kanısında. Aşırı alımlarda, zamana yayarak alınması gerekir.

Web sitenize aldığınız linklerin %90'ı nofollow link %10'u dofollow link ise, bu göze batmayacaktır. Fakat; bu noktada da yine dikkat etmeniz gereken şeyler bulunuyor.

Nofollow linkleri, direkt link, keyword link ve görsel link olarak karışık almalısınız. Keyword linkleri minimum seviyede tutmanız gerekmekte. Çünkü; manipülasyonların çoğu, keyword link alımlarından yakalanıyor. Google'ın bununla ilgili sert yaptırımları bulunmakta.

Direkt link sayısını arttırıp, görsel linklemeler yapın. 90 adet bu şekilde bağlantı aldıysanız, 10 adet keyword linki araya sıkıştırın. Aksi taktirde, sizin için kötü sonuçlara yol açabilir.

Bu söylediklerim, %10 kadar alacağınız dofollow linkler için de; aynı şekilde geçerlidir.

Yazı dizininin tamamını baştan okumak için buraya tıklayabilirsiniz: https://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu/dogru-search-engine-optimization-stratejileri-search-engine-optimizationda-yapilan-hatalar-search-engine-optimization-yazi-dizini-418986.html

Bir sonraki yazımızda, dofollow link alımı üzerine durdum. Görsel, keyword ve direkt olarak alınan dofollow linkleri, nasıl alacağınızı anlattım.

Bir sonraki yazımız: Dofollow Link Alımı Nasıl Yapılır? (Direkt, Görsel, Keyword)

Konuya kendi yorumlarınızı da dahil etmeyi unutmazsanız, daha verimli bir yazı dizini olur.