lostyazilim
tr.link

Google Açıklama Sınırı

6 Mesajlar 965 Okunma
acebozum
tr.link

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)
Merhabalar, SEO konusunda uzman veya bilgi sahibi arkadaşlar bir sorum olacak. 1 aylık bir sitem var. Hergün 3 içerik giriyorum. Hem temamın kendi SEO özel alanı, hem de "All in Seo Pack eklentisinin başlık ve açıklama kısımlarını dolduruyorum. Google'ın aramalarda 160 karakteri desteklediğini herkes biliyordur. Normalde yazdığım açıklama örnek veriyorum 455 karakter. Ben, all in seo ve temamın kendi özel alanına 160 karakter açıklamamı yazıyorum. Tamamını ise özet bölümüne giriyorum. Şimdi sorum şu; Google'ın 160 karakter desteklemesine rağmen, ben all in seo ve özel alana açıklamanın tamımını yani 455 karakteri girsem herhangi bir sorun olur mu? Yoksa 160 karakteri girip, açıklamanın tamımını özet bölümüne girsem benim için daha mı faydalı olur?

Anlamayanlar için;

---

wmaraci
reklam

AltunelSeo AltunelSeo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 304
  • Beğeniler 199 / 89
  • Ticaret 19, (%84)
Merhaba, dediğiniz gibi yapıyorsanız hiçbir sorun olmaz çünkü all in seo gözüken açıklama alanı google'da sıralama ki açıklamadır. Sitenize girdiğiniz özet kısmınıda normal makale gibi düşünün yani zararı yok faydası vardır. Dediğiniz gibi yeni bir sitesiniz ve günde 3 içerik giriyorsanız doğru yoldasınız tebrik ederim. :)

Cenkay Cenkay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 6 / 13
  • Ticaret 1, (%100)
Aslında şu kadar karakter bu kadar karakter diye bir kural yok. Sınır 520 pixeldir. 520 Pixeli geçtiğiniz zaman "..." lar başlar.

UrcBilisim UrcBilisim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Makale Yazarı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 199 / 130
  • Ticaret 61, (%95)
Sorun olmaz ancak o kısmı mesela boş bıraksanız konu içinden çekecektir. Bakın Adı üstünde ALL in seo pack. O kısma konunuzla ilgili gelebilecek farklı aramaları abartmadan yazmanız en uygunudur. Yada konuya dikkat çekebilirsiniz. 160 karakterden sonrasını google aramalarında ..... gösterecektir.
Burayı iki şekilde kullanabilirsiniz.. Birincisi yazıya dikkat çekmek için. O kısım google aramalarında gösterilen açıklama kısmıdır. İkinciside arama sonuçlarında daha ön planda çıkabilmek için. 160 karakterden sonrası gözükmeyeceği için fazlasını yazmanız bir yarar sağlamayacaktır. Örnek resimde üstteki indekste o kısmı doldurmadım yada 160tan fazla doldurdum. Alt kısımdaki indekste ise 160 karakter kuralına uydum. Hem arama olabilecek cümle kurdum hemde konuya dikkat çektim mesela.

Ek Olarak:

Altunel Seo adlı üyeden alıntı

Merhaba, dediğiniz gibi yapıyorsanız hiçbir sorun olmaz çünkü all in seo gözüken açıklama alanı google'da sıralama ki açıklamadır. Sitenize girdiğiniz özet kısmınıda normal makale gibi düşünün yani zararı yok faydası vardır. Dediğiniz gibi yeni bir sitesiniz ve günde 3 içerik giriyorsanız doğru yoldasınız tebrik ederim. :)

O kısmı gelebilecek farklı aramalar için kullansa bence daha mantıklı değil mi hocam? Özet kısmında belki yan anahtar kelimeler geçmeye bilir. Örneğin; Sigaranın zararları başlıklı bir yazı için o kısmı şu şekilde doldurabilir;

"Sigaranın sağlığa zararları hakkında ilgi çekici bir yazı. Sigaranın insanlar için taşıdığı riskleri öğrenmek için okumanız gereken harika bir sağlık makalesi." gibi.

siz seocusunuz daha iyi bilirsiniz bu benim fikrim. Sonuçta o kısımda aramalarda çıktığı için daha etkili olacaktır. Bu açıklama ile hem yazıya dikkat çektik. Hem anahtar kelimelerimiz olan Sigaranın zararları, sigaranın sağlığa zararlarını kullandık. Hemde sigaranın riskleri, sigaranın insanlar için riskleri gibi gelebilecek aramalara cevap verdik. Bu basit bir örnekti daha etkilide kullanılabilir. Ancak özet şeklinde olan bir açıklama fazla ilgi uyandırmayacaktır.

wmaraci
wmaraci

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)

Altunel Seo adlı üyeden alıntı

Evet günde 3 içerik giriyorum ve tamamı özgün içerikten oluşuyor. Film sektöründe tecrübeliyim. 1540 adet film arşivim var ve hepsini izlemiş bulunuyorum. Bunun için kendi yorumumla özgün bir şekilde giriyorum açıklamaları :)

Cenkay adlı üyeden alıntı

Aslında şu kadar karakter bu kadar karakter diye bir kural yok. Sınır 520 pixeldir. 520 Pixeli geçtiğiniz zaman "..." lar başlar.

Yorumunuz için teşekkürler.

C-Uruc adlı üyeden alıntı

Sorun olmaz ancak o kısmı mesela boş bıraksanız konu içinden çekecektir. Bakın Adı üstünde ALL in seo pack. O kısma konunuzla ilgili gelebilecek farklı aramaları abartmadan yazmanız en uygunudur. Yada konuya dikkat çekebilirsiniz. 160 karakterden sonrasını google aramalarında ..... gösterecektir.
Burayı iki şekilde kullanabilirsiniz.. Birincisi yazıya dikkat çekmek için. O kısım google aramalarında gösterilen açıklama kısmıdır. İkinciside arama sonuçlarında daha ön planda çıkabilmek için. 160 karakterden sonrası gözükmeyeceği için fazlasını yazmanız bir yarar sağlamayacaktır. Örnek resimde üstteki indekste o kısmı doldurmadım yada 160tan fazla doldurdum. Alt kısımdaki indekste ise 160 karakter kuralına uydum. Hem arama olabilecek cümle kurdum hemde konuya dikkat çektim mesela.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim :)

UrcBilisim UrcBilisim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Makale Yazarı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 199 / 130
  • Ticaret 61, (%95)

Roycolt adlı üyeden alıntı

Evet günde 3 içerik giriyorum ve tamamı özgün içerikten oluşuyor. Film sektöründe tecrübeliyim. 1540 adet film arşivim var ve hepsini izlemiş bulunuyorum. Bunun için kendi yorumumla özgün bir şekilde giriyorum açıklamaları :)

Yorumunuz için teşekkürler.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim :)

rica ederim başarılar kardeşim :)
Roycolt

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al