lostyazilim
tr.link

Marka site olabilmek?

10 Mesajlar 1.037 Okunma
lstbozum
tr.link

Ruling34 Ruling34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 109
  • Beğeniler 59 / 27
  • Ticaret 1, (%100)
Merhabalar,
TR içerikte marka olabilecek, her telden bilgilerin yayınlandığı bir site açmayı düşünüyorum. Şu an akılda kalıcı domain arayışı içerisindeyim..
Siteyi açtığımda minimum hata ile yol katetmek istiyorum, bu anlamda site için nasıl bir yol haritası çizmeliyim?
(Tavsiyeleriniz doğrultusunda site için oluşturduğum iş planını editleyeceğim.)

Not: Siteye makale ve geliştirme için aylık 1000 lira bütçe ayıracağım.

Teşekkürler..

wmaraci
reklam

noop noop WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek domain alınır-satılır
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 688
  • Beğeniler 73 / 264
  • Ticaret 7, (%100)
benim de size sorularım var.

1000er liralık yatırımlarınız kaç ay sürecek? geri dönüşü kaçıncı ayda almayı planlıyorsunuz?

sanırım onedio gibi bir site yapmayı mı düşünüyorsunuz?
Ruling34

kişi bu mesajı beğendi.

SametTEKE SametTEKE WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 1524
  • Beğeniler 894 / 646
  • Ticaret 4, (%100)
Aynı sebep için bir domain almıştım ama belki hoşunuza gidebilir PM atıyorum hocam.
Ruling34

kişi bu mesajı beğendi.

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Tam bütçe ayırmadan olmaz diyecektim ki ayıracakmışsınız. Şimdiden başarılar dilerim. Benim çok profesyonel bilgim yoktur. Fakat tek bildiğim şey bütçesiz bu iş yürümez. Onu ayırdığınıza göre gerisini de yakalarsınız umarım. :)

Ek olarak ben de aynı şekilde bir domain arıyorum. Marka potansiyelinde bir domain. Hatta profilimdeki son konularda görebilirsiniz. Tek farkımız ben daha kısmi konularda ilerleyeceğim, siz geniş bir alanda. Yarışalım mı hocam:) Belki birbirimize ittirme gücü oluruz:)
SametTEKE Ruling34

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 109
  • Beğeniler 59 / 27
  • Ticaret 1, (%100)

noop adlı üyeden alıntı

benim de size sorularım var.

1000er liralık yatırımlarınız kaç ay sürecek? geri dönüşü kaçıncı ayda almayı planlıyorsunuz?

sanırım onedio gibi bir site yapmayı mı düşünüyorsunuz?

1000 liralık yatırımı 1 yıl aksatmadan sürdürmeyi, siteden gelecek kazançları da (Sitenin değerini düşürmemek için link ve tanıtım yazısı satmayı düşünmüyorum. Kazanç için sitede sadece adsense reklamları koyacağım.) yine siteye harcamayı düşünüyorum.
Site onedio gibi olacak lakin benim reklam bütçem onedio'ya nazaran düşük olacağı için ben face reklamlarına, sosyal medya fenomenlerine para basmaktan ziyade (İlgi çekici, tıklanılabilir başlıklar için duruma göre bütçenin 200 - 250 lirasını face reklamlarına ayırabilirim.) bütçeyi hedef kelime odaklı makaleler yazdırarak, makaleleri sıralamaya sokarak ilk etapta burdan ilerlemeyi düşünüyorum. Tavsiyelerle editlemeler yapabilirim..

UNKEF adlı üyeden alıntı

Tam bütçe ayırmadan olmaz diyecektim ki ayıracakmışsınız. Şimdiden başarılar dilerim. Benim çok profesyonel bilgim yoktur. Fakat tek bildiğim şey bütçesiz bu iş yürümez. Onu ayırdığınıza göre gerisini de yakalarsınız umarım. :)

Ek olarak ben de aynı şekilde bir domain arıyorum. Marka potansiyelinde bir domain. Hatta profilimdeki son konularda görebilirsiniz. Tek farkımız ben daha kısmi konularda ilerleyeceğim, siz geniş bir alanda. Yarışalım mı hocam:) Belki birbirimize ittirme gücü oluruz:)

Vermeden almak olmaz, olursa da başarıya ulaşmak daha meşakkatli olur..
Niş konularda marka olabilmek, hele ki kategoride içeriğini sürekli güncelleyen rakipler yoksa - azsa işiniz daha kolay olacaktır. Ki sitenize hitap eden kitleye doyurucu içerik sunarsanız, geri dönüşümler ile rakipler arasında sıyrılmanız daha kolay olacaktır.
Umarım başarılı olursunuz..

altef4 altef4 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** G**
  • Mesajlar 302
  • Beğeniler 14 / 69
  • Ticaret 2, (%100)
pazarlama ekibi sağlamadan kimse ayda 50.000 lira bütçe ayırsa bile marka yaratamaz
önemli olan sadece bütçe değil ekiptir nitelikli ekip
1SMHMedya

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 04.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 109
  • Beğeniler 59 / 27
  • Ticaret 1, (%100)

altef4 adlı üyeden alıntı

pazarlama ekibi sağlamadan kimse ayda 50.000 lira bütçe ayırsa bile marka yaratamaz
önemli olan sadece bütçe değil ekiptir nitelikli ekip

Ekip için ilk etapta kategori bazlı konusuna hakim makale yazarları ile çalışmayı düşünüyorum. Burada olsun ***'da olsun çok sağlam yazarlar var. Site yükselişe geçip kazandırmaya başlayınca verimliliği arttırmak adına maaşlı editörlük sistemine geçebilirim.
Makaleci arkadaşlarla çalışırken forumlarda makale satış konularında olduğu gibi kelime bazlı makale şeklinde çalışmayı düşünüyorum.
Örnek: Sağlık editörü günde 3 içerik (300 kelimeden aşağı olmamak kaydıyla) ayda 90 içerik, xx ücret şeklinde. Teknoloji editörü günde 4 içerik (300 kelimeden aşağı olmamak kaydıyla) ayda 120 içerik, xx ücret şeklinde.
Bu konuda taşlar eksik oturmuş gibime geliyor. İşleyişin daha sağlıklı olabilmesi için bilhassa makaleci arkadaşlar tavsiyelerini yazarlarsa memnun olurum..

websitetr websitetr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek WEB
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 295
  • Beğeniler 188 / 44
  • Ticaret 3, (%100)
İlk aşamada makaleleri semantik makale anlayışı ile yazdırmanızı öneririm. Belli başlı konularda, anahtar kelimelerde site organik olarak üst sıralara gelmeli. Daha sonra reklam için ayıracağınız bütçe daha etkili ve verimli olabilir.

EranKucuk EranKucuk Oyun Medyası Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 923
  • Beğeniler 356 / 355
  • Ticaret 35, (%100)
Hocam cidden.net işinizi görürse mesaj atın görüşelim, amacım reklamını yapmak ya da satış yapmak değil, bu domainin yatmasından sıkıldım. Sizin gibi bir fikirle (Ortalama sizin kadar da bir bütçe ile) girmeyi düşünüyordum bu işe, fakat yan projeler yakamı bırakmıyor, zaman ayıramayacaksam da boşa harcama yapıp hem siteyi, hem de kendimi çöp etmek istemiyorum. (Mesaj kotam dolu, e-posta erankucuk@oyungg.com)

• Üyelik 04.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 109
  • Beğeniler 59 / 27
  • Ticaret 1, (%100)

websitetr adlı üyeden alıntı

İlk aşamada makaleleri semantik makale anlayışı ile yazdırmanızı öneririm. Belli başlı konularda, anahtar kelimelerde site organik olarak üst sıralara gelmeli. Daha sonra reklam için ayıracağınız bütçe daha etkili ve verimli olabilir.

Yorumunuz için teşekkür ederim. İlk postlarımda da belirttiğim gibi hedef kelime odaklı makaleler ve ufak çaplı tanıtımlar ile start vereceğim. Konu seçimlerinde site rekabeti düzeyi az - orta düzeyde, aranması yüksek olan kelimeleri seçeceğim. Ki bu şekilde sizin de belirttiğiniz gibi site alt kelimelerden organik hit almaya başladıkça ana domain rankı yükselecek. Sonraki girdiğim içeriklerde girişi daha üst seviyeden yaparak marka olma yolunda emin adımlarla gideceğim inşallah..

EranKucuk adlı üyeden alıntı

Hocam cidden.net işinizi görürse mesaj atın görüşelim, amacım reklamını yapmak ya da satış yapmak değil, bu domainin yatmasından sıkıldım. Sizin gibi bir fikirle (Ortalama sizin kadar da bir bütçe ile) girmeyi düşünüyordum bu işe, fakat yan projeler yakamı bırakmıyor, zaman ayıramayacaksam da boşa harcama yapıp hem siteyi, hem de kendimi çöp etmek istemiyorum. (Mesaj kotam dolu, e-posta erankucuk@oyungg.com)

Teklifiniz için teşekkürler. Site için google'da daha önce indeksi olmayan akılda kalıcı sıfır domain regleyeceğim. Ortaklık düşünmüyorum..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al