Rica ederim hocam, sektörünüz galiba hacamat haliyle mevsimsel bir meslek. Dedikleriniz doğru olabilir fakat seoyu daha iyi öğrenmeniz ve daha iyi yapmanız lazım. Ya da profesyonel destek almalısınız. Google'ın seveği backlinkleri ivme arttırarak devam ettirirseniz düşmezsiniz ilk sıralardan. Fakat bunun için de sağlam ilgi lazım.
Malesef dediğiniz tarzdaki mevsimsel işler buna mahal veriyor, sizin çok daha fazla iyi çalışmanız lazım. Normal kurumsal sektörlerde bu dediğinizi yapanlar ya ilk sıralara çıkamıyor ya da çıksa da hızlı oluyor düşmesi çünkü google herkesin link grafiğini inceliyor. Bunu farketmesi uzun sürmüyor, illaki büyük güncellemeler şart değil.
İşin en ufak demeyeyim de ufak bir ihtimali de şu: Alınan backlink paketini tamponlayacak site yaparsa, backlink paketini de ufaktan editlerse evet güzelimtrak bir backlink grafiği olabilir. Ama bu güzelimtrak güven oyunu almak riskli çoğu sektörde. Bu bahsettiğimiz 120 100 liralık paketleri de tamponlamak çok basit iş değil. Denemedim ama zorlasa birileri İYİ SEO BİLGİSİYLE bu tamponu yapabilir.
Malesef dediğiniz tarzdaki mevsimsel işler buna mahal veriyor, sizin çok daha fazla iyi çalışmanız lazım. Normal kurumsal sektörlerde bu dediğinizi yapanlar ya ilk sıralara çıkamıyor ya da çıksa da hızlı oluyor düşmesi çünkü google herkesin link grafiğini inceliyor. Bunu farketmesi uzun sürmüyor, illaki büyük güncellemeler şart değil.
İşin en ufak demeyeyim de ufak bir ihtimali de şu: Alınan backlink paketini tamponlayacak site yaparsa, backlink paketini de ufaktan editlerse evet güzelimtrak bir backlink grafiği olabilir. Ama bu güzelimtrak güven oyunu almak riskli çoğu sektörde. Bu bahsettiğimiz 120 100 liralık paketleri de tamponlamak çok basit iş değil. Denemedim ama zorlasa birileri İYİ SEO BİLGİSİYLE bu tamponu yapabilir.
Peki ben ne yapacagım ustam. İçerik ve site içi link inşaasında başarılı olduğum bir tekniği ilerletiyorum. Ama ne yaparsak yapalım backlink olmadan olmuyor.
Şimdi firma-rehber sitelerinden tanıtım mı yapayım yoksa en güzeli ve en güveniliri paravan blog mu açayım. Tabi blog derken sağlam siteleri kasteddiğimi anladınız siz.
Ne yapalım yani backlink için. Dışarıdan tedirgin aldığımız backlinkler yerine kendi ağımızı kurmak şuan en mantıklısı görünüyor.