lostyazilim

SEO'da zirvedeki siteler değişti bunun hakkında neler düşünüyorsunuz?

20 Mesajlar 3.098 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kisabiara kisabiara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** G**
  • Mesajlar 200
  • Beğeniler 33 / 60
  • Ticaret 15, (%93)
İçerik her zaman çok güçlüydü ama bunu kavramak sanırım uzun yıllar aldı.

wmaraci
reklam

Zeus Zeus Güç gizden gelir. Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 670
  • Beğeniler 154 / 157
  • Ticaret 42, (%95)
Google bu defa sağlam oynuyor her şeye hazır olun :D

cold459 cold459 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO & Wordpress Uzmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ü** Y**
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 32 / 25
  • Ticaret 0, (%0)

koz4 adlı üyeden alıntı

Bence sistem tekelleşti nedenmi

Eğer içerik artık önemli ise kendimden örnek vereyim 2 adet sitem var biri imzadaki sitem tarih üzerine biri de kadın blog

İkisinde de ortak nokta yazıların tamamının özgün ve yaklaşık 400 kelime üzerinde yaklaşık 300 un üzerinde yazı bulunması

Bu son goggle değişikliğinde kadın blog hiti yaklaşık yarıdan aza düştü günlük hit 250 kişi iken şu an 100 un altında günlük

Tarih sitem günlük 3.5 k iken hafif yükselme yaşadım o konuda iyi sorun olmadı

Bence yeni durumda yüksek hitli siteler onu açılırken yeni başlayanlar ve az hitliler artık Google tarafından istenmeyen durumda sanırım
Yeni site açan arkadaşım teknoloji sitesi 1 ayı geçti organik hit 0 nerdeyse özgün günlük yazdığı halde

Şu noktaya katılıyorum SEO taktikleri öldü artık
Benim açımdan Google özgün içeriğe önem vermeye başladı ise güzel bir durum zaten SEO işine inanmayan biriyim

Bence burada sadece özgün makale yeterli olmuyor. Makalenin arama motorlarına göre istenen anahtar kelimeye göre optimize edilmesi ve diğer makale algoritmaları vs. kullanıcıya istenen bilginin verilmesi gibi kriterlerinde önemli oduğunu düşünmekteyim.

negiu adlı üyeden alıntı

İçerik kalitesi olmadan da üzerinde oynanmış click bait başlıklar, sosyal medyadan heryerden çekilen hitler iş görüyordu önceden ama artık insanlar sosyal medyayı kullanmayı, neyin reklam olup olmadığını, neyin clickbait olduğunu büyük ölçüde öğrendiler. Zaten domain akılda kalıcığı, tema kullanışlılığı, site içi dolaşma kolaylığı, sosyal medya hitleri, tanıtım yazıları içerik kalitesi olmadıktan sonra bir süre sonra havada kalıyordu. Sadece interneti kullanmayı öğrenik, bunun etkisi diye düşünüyorum.

evet bu dediklerinizi tamamen katılıyorum hele reklam konusunda baya yol aldı kullanıcılar biraz adult sitelerin rolü var tabi burada. :D

mrtrclb adlı üyeden alıntı

Arkadaslar google yaptigi bu algoritma guncellemelerini ve bu guncellemelere gore yapilabilecekler hakkinda en guncel blog varmi bildiginiz yerli veya yabanci?

Yabancı blogları öneririm. Moz vs. flan

mandalin adlı üyeden alıntı

Evet ben de görüyorum... Artık içerik varsa ezip geçiyorsunuz. Kompetisyonun lokale göre çok yüksek olduğu bir anahtar kelime grubunda (aylık hacim 10.000) "0" backlinkle bir firmayı zirveye taşıdık geçen ay... Sadece içerikle... Ayrıca başka siteleri de gözlemliyorum, zirvedekiler birer ikişer döküldü, özellikle backlink sayesinde ayakta duran siteler döküldü.

Boş bir teneke kutu düşünün. Yüzlerce kişi içinde çok lezzetli bir peynir olduğunu söylüyor ama içi boş... Google amca içinin boş olduğunu önceden de biliyordu ama artık algoritmayı değiştirdi. Kim ne derse desin (backlinkler) önemli olan tenekenin içi... Tabi içi doluysa tabi ki atıf almanız fayda getirir.

daha öncede bunu biiyordu google lakin kullanıcılar arasında talep yoktu artık muazzam bir talep olunca tamamen kendi algoritmalarına göre güncelleme yapıyor. Yani ben ne dersem o artık :D

duzur85 adlı üyeden alıntı

konu çok güzel takipteyim

güzel arkadaşların düşünceleriyle daha güzel olabilir. :)

kisabiara adlı üyeden alıntı

İçerik her zaman çok güçlüydü ama bunu kavramak sanırım uzun yıllar aldı.

Uzun yıllar almasının tek sebebi bence insanlar bu kurallara uymuyordu artık rekabet çok google ne derse mecbur o :)

Zeus adlı üyeden alıntı

Google bu defa sağlam oynuyor her şeye hazır olun :D

Hayırlısı kimini üzecek kimini sevindirecek ama doğru SEO çalışması yapanlar başarıya ulaşıp SEO uzmanı olduğunu iddia edip geçiçi çalışmalar yapan çakılacak diye düşünüyorum.
mrtrclb

kişi bu mesajı beğendi.

İzmir SEO Uzmanı | proji.com.tr

SerdarCR SerdarCR SicParvisMagna Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İş Geliştirme Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1318
  • Beğeniler 101 / 251
  • Ticaret 24, (%100)
İçerik kraldır sözünü doğru bulmuyorum. SEO bir bütündür, sadece backlink ile de olmaz içerik ile de...

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ü** Y**
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 32 / 25
  • Ticaret 0, (%0)

SerdarCR adlı üyeden alıntı

İçerik kraldır sözünü doğru bulmuyorum. SEO bir bütündür, sadece backlink ile de olmaz içerik ile de...

Bir bütün oduğu doğrudur lakin içerik ağır basıyor zaten Google istediği bilgi veren içerikleri ön planda tutmak.

lastpavel lastpavel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad P** A**
  • Mesajlar 1146
  • Beğeniler 339 / 339
  • Ticaret 2, (%100)
içerik %70 dir ama içeriği mükemmel yapıp yola çıkarsanız yolda kalırsınız nasılki araba motorlu çalışsa bile diğer şeyler olmadan yerinde sayar ona diğer parçalarda gerekir.

BakalimBilelim BakalimBilelim Beni bilen bilir... Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum Tunceli
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 2181
  • Beğeniler 521 / 572
  • Ticaret 50, (%100)

cold459 adlı üyeden alıntı

Bir bütün oduğu doğrudur lakin içerik ağır basıyor zaten Google istediği bilgi veren içerikleri ön planda tutmak.

Misal haber siteleri değil mi! Her b.ka atlarlar ama verdikleri bilgi bir b.ka yaramaz!

Google haber sitelerine el atmadığı müddetçe benim gözümde "ziyaretçi odaklı" hareket ediyor imajı alamaz, nokta.
lastpavel mrtrclb

kişi bu mesajı beğendi.

nokta nokta Kurumsal SEO Çözümleri Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web/Seo/ARGE
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad O** C**
  • Mesajlar 2585
  • Beğeniler 758 / 758
  • Ticaret 15, (%93)
ayhankaraman harici bilenin pek olmadığı kanatindeyim :)

NEWS KAYITLI SOSYAL MEDYA SATIŞ SİTELERİNE ORGANİK KEYWORD ALAN ADINDAN TANITIM YAZISI

• Üyelik 31.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ü** Y**
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 32 / 25
  • Ticaret 0, (%0)

BakalimBilelim adlı üyeden alıntı

Misal haber siteleri değil mi! Her b.ka atlarlar ama verdikleri bilgi bir b.ka yaramaz!

Google haber sitelerine el atmadığı müddetçe benim gözümde "ziyaretçi odaklı" hareket ediyor imajı alamaz, nokta.

evet haber sitelerinde kullanıcı bazından rahatsız edici taktikler uygulandığı doğrudur. Buna aslında şuan pek yapacak bir şey yok gibi çünkü tamamen arama motorlarına göre içerik oluşturuyorlar. Bu yüzden kullanıcılar arama yaptığından istedikleri cevapları bulmaları zorlaşıyor. Örnek "ÖSYM sınavı ne zaman" aslında cevap çok basit şu şu tarih lakin arama motorları için öyle bir yazıyorlar ki ara ki bulasın diğer bir örnek cemre ne zaman düşer bunlar için bir geliştirme yapılabilir.

BakalimBilelim BakalimBilelim Beni bilen bilir... Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum Tunceli
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 2181
  • Beğeniler 521 / 572
  • Ticaret 50, (%100)
cold459

Yapılması gereken bir diğer köklü değişikliğin de ilgisiz içerik paylaşımları ile ilgili olması şart bana göre. Misal sporx sitesinde çocuk parası ile ilgili içerik girilmesi kadar komik ve mantıksız bir durum olabilir mi? Rekabete aykırılıktan bahsetmiyorum bile. en azından verdiğim örnekteki gibi uç durumlar için önlem alınmalı.

wmaraci
Konuyu toplam 7 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 7 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al