koz4 adlı üyeden alıntı
Bence sistem tekelleşti nedenmi
Eğer içerik artık önemli ise kendimden örnek vereyim 2 adet sitem var biri imzadaki sitem tarih üzerine biri de kadın blog
İkisinde de ortak nokta yazıların tamamının özgün ve yaklaşık 400 kelime üzerinde yaklaşık 300 un üzerinde yazı bulunması
Bu son goggle değişikliğinde kadın blog hiti yaklaşık yarıdan aza düştü günlük hit 250 kişi iken şu an 100 un altında günlük
Tarih sitem günlük 3.5 k iken hafif yükselme yaşadım o konuda iyi sorun olmadı
Bence yeni durumda yüksek hitli siteler onu açılırken yeni başlayanlar ve az hitliler artık Google tarafından istenmeyen durumda sanırım
Yeni site açan arkadaşım teknoloji sitesi 1 ayı geçti organik hit 0 nerdeyse özgün günlük yazdığı halde
Şu noktaya katılıyorum SEO taktikleri öldü artık
Benim açımdan Google özgün içeriğe önem vermeye başladı ise güzel bir durum zaten SEO işine inanmayan biriyim
Bence burada sadece özgün makale yeterli olmuyor. Makalenin arama motorlarına göre istenen anahtar kelimeye göre optimize edilmesi ve diğer makale algoritmaları vs. kullanıcıya istenen bilginin verilmesi gibi kriterlerinde önemli oduğunu düşünmekteyim.
negiu adlı üyeden alıntı
İçerik kalitesi olmadan da üzerinde oynanmış click bait başlıklar, sosyal medyadan heryerden çekilen hitler iş görüyordu önceden ama artık insanlar sosyal medyayı kullanmayı, neyin reklam olup olmadığını, neyin clickbait olduğunu büyük ölçüde öğrendiler. Zaten domain akılda kalıcığı, tema kullanışlılığı, site içi dolaşma kolaylığı, sosyal medya hitleri, tanıtım yazıları içerik kalitesi olmadıktan sonra bir süre sonra havada kalıyordu. Sadece interneti kullanmayı öğrenik, bunun etkisi diye düşünüyorum.
evet bu dediklerinizi tamamen katılıyorum hele reklam konusunda baya yol aldı kullanıcılar biraz adult sitelerin rolü var tabi burada. :D
mrtrclb adlı üyeden alıntı
Arkadaslar google yaptigi bu algoritma guncellemelerini ve bu guncellemelere gore yapilabilecekler hakkinda en guncel blog varmi bildiginiz yerli veya yabanci?
Yabancı blogları öneririm. Moz vs. flan
mandalin adlı üyeden alıntı
Evet ben de görüyorum... Artık içerik varsa ezip geçiyorsunuz. Kompetisyonun lokale göre çok yüksek olduğu bir anahtar kelime grubunda (aylık hacim 10.000) "0" backlinkle bir firmayı zirveye taşıdık geçen ay... Sadece içerikle... Ayrıca başka siteleri de gözlemliyorum, zirvedekiler birer ikişer döküldü, özellikle backlink sayesinde ayakta duran siteler döküldü.
Boş bir teneke kutu düşünün. Yüzlerce kişi içinde çok lezzetli bir peynir olduğunu söylüyor ama içi boş... Google amca içinin boş olduğunu önceden de biliyordu ama artık algoritmayı değiştirdi. Kim ne derse desin (backlinkler) önemli olan tenekenin içi... Tabi içi doluysa tabi ki atıf almanız fayda getirir.
daha öncede bunu biiyordu google lakin kullanıcılar arasında talep yoktu artık muazzam bir talep olunca tamamen kendi algoritmalarına göre güncelleme yapıyor. Yani ben ne dersem o artık :D
güzel arkadaşların düşünceleriyle daha güzel olabilir. :)
Uzun yıllar almasının tek sebebi bence insanlar bu kurallara uymuyordu artık rekabet çok google ne derse mecbur o :)
Hayırlısı kimini üzecek kimini sevindirecek ama doğru SEO çalışması yapanlar başarıya ulaşıp SEO uzmanı olduğunu iddia edip geçiçi çalışmalar yapan çakılacak diye düşünüyorum.