Merhaba arkadaşlar,
Google arama motorları başta olmak üzere arama motoru optimizasyonunun değeri gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Bununla beraber, arama motorlarının yapmış olduğu sistemler ve algoritmalar zorlaşmaktadır.
Bugün Google aramalarında üst sıralara çıkmak her ne kadar zorlaşmaya devam ediyorsa, buna paralel olarak Seo danışmanlığı, seo danışmanı adı altında hizmet verenlerin sayısı çoğalmaktadır.
Anlaşmış olduğunuz kişi yada firmalardan referans almadan iş yapmayınız. Ödemelerinizi peşin olarak yapmayınız. Zaten güvenilir bir kişinin ücretinin tamamını istemesi hayatın olağan akışına aykırıdır.
Diğer bir hususta, artık arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için, whois backlink, imleme, ziyaretçi defteri gibi backlinkler işe yaramamakla birlikte sitenize zarar vereceği görüşündeyim. Bu tartışmaya açık bir konudur. Benim bir tavsiyem olarak algılayabilirsiniz.
Yeni web sitelerinize içerikler girdikten hemen sonra link yada tanıtım yazısı almayın. Bunun yerine düzenli olarak içeriklerinizi girin, sosyal medya destekli tanıtımlar yapın yeterli. Aradan biraz zaman geçsin, indexleriniz ön plana çıksın, google yada diğer arama motorlarından ziyaretçi gelsin ondan sonra link yada tanıtım yazısını alın derim.
SEO çalışmalarının faydalı olabilmesi için sitenizin ve içeriklerinizin özgün olmasına dikkat edin.
Umarım bu konuda bazı arkadaşlara faydalı olabilmişimdir. İlerleyen zamanlarda bazı paylaşımlarda bulunabilirim.
Saygılar. Kaynak:
Seolog