-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Kumaş AR/GE Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Selam arkadaşlar,
Buradan SEO konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlarıma bir sorum olacak; bir site düşünün yaklaşık 8-10 yıllık, com.tr uzantılı bir dershane sitesi, içeriğinde bilgi deposu kısmı var ve yazıların tamamı kopyala yapıştır şeklinde, hatta yazı içindeki linkler dahi silinmeden direk kopyalanmış.
Bu site benim içeriklerimi de alarak yayınladı ve neredeyse bütün kopya yazılarında birinci sırada çıkıyor ve benim site ilk sayfada dahi çıkmamaya başladı
Bunun sebebi nedir acaba?
Site seo puanlarım hızım her şeyimle çok ilerdeyim ama alexa ortalamasında bana fark attı
Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim hatta link bile paylaşabilirim
İf you fight, you won't always win. But if you don't fight, you will always lose.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Designer
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Site otoritesi çok önemli burada bence.Ve 8-10 yıllık bir siteden bahsediyoruz ama yine de kopya içerik nasıl başta çıkıyor anlayamadım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Kumaş AR/GE Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ProDesigner adlı üyeden alıntı
Site otoritesi çok önemli burada bence.Ve 8-10 yıllık bir siteden bahsediyoruz ama yine de kopya içerik nasıl başta çıkıyor anlayamadım.
Evet çok garip ama benim sitem de yaklaşık 3 yıllık
Ara ara tanıtım yazıları ve footer linkler satıyorum bunun bir etkisi olabilir mi acaba?
İf you fight, you won't always win. But if you don't fight, you will always lose.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Designer
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eğer çöp sitelere backlink verdiyseniz olma ihtimali var diye düşünüyorum.(site otoritesi açısından.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
404
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben de anlamıyorum bu konuyu. Çok değerli bir anahtar kelimede ben 4. sayfada çıkıyorum o anahtar kelime grubunun sadece 1 veya 2 kelimesini içeren web sitesi 7 domain otoritesiyle ilk sayfa 3. sırada çıkıyor. Çok ilginç.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
spam bildiriminde bulunun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bahsettiğiniz durum 1-2 aylık bir mevzu ise biraz daha bekleyin derim.
Bir ara google amca spamlı sitelerin ilk sayfalarda yer alacağını ama zamanla yok olacağına dair bir yazı paylaşmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
En son Haziran güncellemesi ile bir çok şeyi birbirine karıştırmayı başardı google maalesef. Bir ara index problemleri oldu ve bir çok sitede bu problem devam etmekte.
Search console hataları bir düzeliyor bir tekrarlıyor bu arada. Kısacası ciddi bir karışıklık söz konusu bu aralar.
Ama spam bildirisi de yapabilirsiniz, bu da bir seçenektir. Ancak spam bildirimi yapılan sitenin hitleri iyi ise her zaman olumlu sonuç alınamayabiliyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Makale Editörü
-
-
Ad Soyad
O** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Şu aralar Google algoritmalarında yenilikler yapılıyor. Hatta açıklama bile yayınlanmıştı Google tarafından spam siteler sizi geçebilir ama endişe etmeyin, zamanla düşecektir diye. Biraz bekleyin olmadı spam bildirimi yaparsınız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Tarih
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Öncelikle geçmiş olsun. Yazı içlerinde geçen linkler sizin sitenize mi geliyor?
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Kumaş AR/GE Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evet bana geliyor yazı içindeki görseller de benim sitemden çekiliyor