AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı
:)Güzel hedef. Ama şöyle izah edeyim her ikisini de almak konusunda, kodlama hatan yok diyelim, host değil server kullanıyorsun diyelim, kullandığın ip sadece sana tahsis edilmiş diyelim, içerik sayın 100 binden fazla ve %51 i özgün diyelim, site ziyaretçilerinin %30 u ve fazlası sitene daha önceden de girmiş diyelim, benim gibi ayrıca profesyonel destek sağlayan birinden yardım aldın ve ayrıca bir ekibin var diyelim. En az 6 ay..
Şimdi senin imkanlarını bir düşün. Sanırım en az 3 yıl sürer bu. Hem anahtar kelimelerde çıkacaksın hem de her girdiğin içerik ilk sayfalarda olacak ilk index aldığında. Hedefin tamda istediğim gibi. Büyük..
Ama bana bazı sorularıma yanıt vermen gerekiyor.
1-Siten neden fazla hit almalı? (Para mı kazanacaksın, egonu mu tatmin edeceksin, insanlara bilgi vermek mi seni mutlu ediyor vs)
2-Bu site senin hayatında kaçıncı planda öncelik olarak? (Bu siteyle her gün ilgilenebilecek misin vs)
3-Siten bir yerlere geldiğinde, senden aşağı konumda olan kardeşlerine yol mu göstereceksin yoksa hava mı atacaksın?
Yani anlatmak istediğim neden bir web sitesi açtın? eğer kesin bir amacın yoksa her istediğin kelimede çıkıp ayrıca her girdiğin içerikte ilk sayfada çıkamazsın. Çünkü disiplinli bir çalışma yapman gerekecek, ve sabırlı olman.
1-Siten neden fazla hit almalı? (Para mı kazanacaksın, egonu mu tatmin edeceksin, insanlara bilgi vermek mi seni mutlu ediyor vs)
çünkü sitedeki çevirmen/yazarların emeklerinin karşılığını almalarını istiyorum. bu kadar uğraşın karşılığının gelmesini istiyorum. Sitede şu an reklam yok, yaklaşık 7-8 aydan beri koymuyorum. koymayı da düşünmüyorum. tabi arada host masrafını karşılaması için koyabilirim onu da bloga değil foruma koyarım. çünkü reklam olayına karşıyım. kaliteyi düşürüyor kendi görüşümce.
2-Bu site senin hayatında kaçıncı planda öncelik olarak? (Bu siteyle her gün ilgilenebilecek misin vs)
bu siteyi idare edebilmek için tüm bloglarımı, sitelerimi sattım. onlardan gelen gelirle yaptım bu siteyi. sadece bununla ilgileniyorum.
3-Siten bir yerlere geldiğinde, senden aşağı konumda olan kardeşlerine yol mu göstereceksin yoksa hava mı atacaksın?
tabiki de hayır, şu an aynı kategorideki birkaç siteyle işbirliği içerisindeyim. tabi bozuştuğumuz sitelerde var ama genel olarak kısasa kısas. karşı tarafın tutumuna göre iş yaparım.