lostyazilim

Sitenizin tüm seo sorunlarını bu başlık altında yanıtlıyorum

876 Mesajlar 172.657 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

yuan05 yuan05 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek üniversite
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 8, (%100)
diyorum ki url ile link mi kassak doğal görünsün diye

wmaraci
reklam

AhmetYilmaz AhmetYilmaz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

yuan05 adlı üyeden alıntı

diyorum ki url ile link mi kassak doğal görünsün diye

Siz kasmayın bence (: kasamıyosunuz filtreye giriyor ondan sonra. Kasmaya bi ara verin. Dediklerimi yapın. Sonra isterseniz yine kasarsınız. Bi önce site kendine gelsin.

beko beko Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 15 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
öncelikle merhabalar konuyu 2012de açmışsınız hala daha ilgileniyorsunuz inanılmaz güzel bir uygulama yapmışsınız tebrik ediyorum. Her neyse ben konuma geçeyim benim sorum oyun videoları çekiyorum ve oyun videolarını youtubeye attıktan sonra embed ile bloguma çeksem mi daha iyi olur yoksa direkt olarak bloglarken videoyu mu yükleyeyim. Youtubeden çektiğimde google bunu özgün olarak görmüyor sanırım. Ancak direkt bloga yazı olarak eklersem de izlenmenin az olacağını düşünüyorum. Hangisini yaparsam ne olur açıklık getirir misiniz teşekkürler şimdiden.

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

beko adlı üyeden alıntı

öncelikle merhabalar konuyu 2012de açmışsınız hala daha ilgileniyorsunuz inanılmaz güzel bir uygulama yapmışsınız tebrik ediyorum. Her neyse ben konuma geçeyim benim sorum oyun videoları çekiyorum ve oyun videolarını youtubeye attıktan sonra embed ile bloguma çeksem mi daha iyi olur yoksa direkt olarak bloglarken videoyu mu yükleyeyim. Youtubeden çektiğimde google bunu özgün olarak görmüyor sanırım. Ancak direkt bloga yazı olarak eklersem de izlenmenin az olacağını düşünüyorum. Hangisini yaparsam ne olur açıklık getirir misiniz teşekkürler şimdiden.

Düşünceniz bana iyi hissettirdi teşekkür ederim. Wmaracı sebebi ile bu kadar uzun sürdü ve sürüyor. Kalite önemli olan, fikir dayanışma vs vs. Türkiye’de forumlar bitme noktasında. Biraz taşın altına elimizi koymak gerek. Türkiye’nin en büyük forumlarına bakın, yabancı kişiler dalga geçiyor. Kötü ama haklılar. Birçok forumda insanlar fikirlerini paylaşmaya korkuyor artık. Konulara anlamlı yorumlar yerine içi boş mesajlar yağıyor. Büyük forumlar Türkiye’nin gururu olmalı yabancılara karşı. Bakın biz neleri tartışıyoruz diyebilmeliyiz. Her mesajımız dünyaya açık herkes tarafından okunuyor. Biz, yabancı forumlardan bilgi ediniyoruz genel webmaster veya ilgilileri kastediyorum. Ben dilerim ki yabancılar bizim forumlarımızın çevirisini yapsın. Bu çok zor değil. Benim elimden gelen bilgiyi paylaşıma açmaktı onu yapıyorum. Diğerinin elinden bilgiyi açmak gelmese bile, destek adına reklamlara tıklayabilir bir kere de olsa. Anlamlı yorumlarda bulunabilir. Dışarıdan okuyorsan bu yazıları iki dakika ayrılıp siteye üye olunabilir. Herkesin elinden muhakkak bir şey gelir. Yeter ki amacınız tek olmasın. Ne alırsam kar değil, ne alırsam ve ne yardımım dokunursa kardır diyebilmek önemli. Sorunuz düşüncemi belirtmek için vesile oldu, bu yüzden genele düşüncemi belirttim.

Sorunuza gelince, yeni başlıyorsanız youtube u kullanın. Site oturduğunda kendi sunucunuzda barındırın. Yeni sitede sunucuda olursa arama motoru içeriğin gerçek içerikle alakalı olduğunu teyit edemez. E site de yeni, yani henüz güvenilmez. Bu yüzden güvenilirliği ispat edilmiş bir yerden (Youtube) eklemeniz faydalı. Daha sonrasında site oturunca kendi sunucuzda barındırarak +1 daha öne geçebilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

beko beko Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 15 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

Düşünceniz bana iyi hissettirdi teşekkür ederim. Wmaracı sebebi ile bu kadar uzun sürdü ve sürüyor. Kalite önemli olan, fikir dayanışma vs vs. Türkiye’de forumlar bitme noktasında. Biraz taşın altına elimizi koymak gerek. Türkiye’nin en büyük forumlarına bakın, yabancı kişiler dalga geçiyor. Kötü ama haklılar. Birçok forumda insanlar fikirlerini paylaşmaya korkuyor artık. Konulara anlamlı yorumlar yerine içi boş mesajlar yağıyor. Büyük forumlar Türkiye’nin gururu olmalı yabancılara karşı. Bakın biz neleri tartışıyoruz diyebilmeliyiz. Her mesajımız dünyaya açık herkes tarafından okunuyor. Biz, yabancı forumlardan bilgi ediniyoruz genel webmaster veya ilgilileri kastediyorum. Ben dilerim ki yabancılar bizim forumlarımızın çevirisini yapsın. Bu çok zor değil. Benim elimden gelen bilgiyi paylaşıma açmaktı onu yapıyorum. Diğerinin elinden bilgiyi açmak gelmese bile, destek adına reklamlara tıklayabilir bir kere de olsa. Anlamlı yorumlarda bulunabilir. Dışarıdan okuyorsan bu yazıları iki dakika ayrılıp siteye üye olunabilir. Herkesin elinden muhakkak bir şey gelir. Yeter ki amacınız tek olmasın. Ne alırsam kar değil, ne alırsam ve ne yardımım dokunursa kardır diyebilmek önemli. Sorunuz düşüncemi belirtmek için vesile oldu, bu yüzden genele düşüncemi belirttim.

Sorunuza gelince, yeni başlıyorsanız youtube u kullanın. Site oturduğunda kendi sunucunuzda barındırın. Yeni sitede sunucuda olursa arama motoru içeriğin gerçek içerikle alakalı olduğunu teyit edemez. E site de yeni, yani henüz güvenilmez. Bu yüzden güvenilirliği ispat edilmiş bir yerden (Youtube) eklemeniz faydalı. Daha sonrasında site oturunca kendi sunucuzda barındırarak +1 daha öne geçebilirsiniz.

Tamamen haklısınız. Yardımınız için de teşekkür ederim bir sorum daha olacaktı. Ben 16-17 yaşında biriyim ve harçlığımı hosting ve domaine harcamak istemiyorum. Ücretsiz hosting ve domain kullanıyorum blogumda herşeyin ücretsiz olması google açısından bana - yaratır mı?

deprotect deprotect WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek işletmeci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 9 / 12
  • Ticaret 0, (%0)

AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

Ek Olarak:

Site adresini mesaj atabilirseniz siteye ve anahtar kelimeye bir bakmam lazım.

pm attım adresi ve buradanda yazıyorum.

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

beko adlı üyeden alıntı

Tamamen haklısınız. Yardımınız için de teşekkür ederim bir sorum daha olacaktı. Ben 16-17 yaşında biriyim ve harçlığımı hosting ve domaine harcamak istemiyorum. Ücretsiz hosting ve domain kullanıyorum blogumda herşeyin ücretsiz olması google açısından bana - yaratır mı?

Elbette yaratır. Hem arama motorları için hemde bi yere gelmen zor olacağı için. Hadi hosting bir noktaya kadar diyelim. Site tuttu sonra ücetliye geçtin diyelim. Ama domain olmaz. Ücretsiz domain konusu çok çok uzun bir konu ve her yazdığım olumsuzlukları üzerine olur.

Ek Olarak:

deprotect adlı üyeden alıntı

pm attım adresi ve buradanda yazıyorum.

Öncelikle anahtar kelimesini girerken sitenizin, olmayacak duaya amin yazmayın. Örneğin moda, evlilik gibi kelimeler asıl kelimenizin gücünü azaltır. Size yararı pratikte dokunacak anahtar kelimeleri öz olarak kullanın. Gereksiz etiketleri biz buna çöp etiket diyoruz, kaldırın. Örneğin, “28” “yorumu” “ve” gibi. (Eğer bu kelimeler özel ilgi alanına girmiyorsa sitenin) Blog ve makale kısmını hareketlendirin ve anahtar kelimeleri ana domaine muse etiketi ile yönlendirin. Yayında olan tüm yazılar Türkçe olsun tam çeviri yapın. Eğer sıralamada sadece domain görünsün istiyorsanız ayrıca domaini güçlendirin. Basit linkler alabilirsiniz. Ayrıca kelimenin ne olduğu da çok önemli. Ek olarak onuda mesaj atarsanız rakiplere bakmamız gerekebilir seo planı için.

alkan alkan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 187
  • Beğeniler 30 / 10
  • Ticaret 1, (%100)

alkan adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Hicam ben bir yerel haber istedi actım, bir ilçenin yerel haber sitesi. Ancak alan adı dolu oldugu icin alan adinin yanına plaka kodunu girdim oyle domain aldım.. Site açılala daha bir hafta oldu ancak google sıralamada hic çıkmıyor... Gereksiz alakasız siteler çıkmakta ne yapmalıyım.. Site adresini pm atıyorum

Benim sorum cevaplamadı!!

rezcaxu rezcaxu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 10 / 3
  • Ticaret 7, (%100)
Merhaba :

Eklediğim içerikler önceden ilk sayfada ön sıralarda yer alıyordu fakat şimdi 2. ve 3. sayfalara kadar gerılerde sıralanıyor. Bunun nedeni ne olabilir ve çözümü için nasıl bir yol izlemeliyim.

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

alkan adlı üyeden alıntı

Benim sorum cevaplamadı!!

hayır bir önceki sayfa, yanıtlandı

Ek Olarak:

rezcaxu adlı üyeden alıntı

Merhaba :

Eklediğim içerikler önceden ilk sayfada ön sıralarda yer alıyordu fakat şimdi 2. ve 3. sayfalara kadar gerılerde sıralanıyor. Bunun nedeni ne olabilir ve çözümü için nasıl bir yol izlemeliyim.

Binbir nedeni olabilir. Bu noktada cevap aslında sizde. İçerikleriniz 1. sayfada iken nasıl bir yol izliyordunuz, şimdi nasıl bir yol izliyorsunuz? Arada bir fark muhakkak olmalı. Yaptığınız bu değişikliğin ne olduğunu bilmem gerekir.

Genel olarak yanıtlamak gerekirse,

Siteniz bir algoritmaya takılmış olabilir güncelleme ile beraber. Bu aslında şu demek : Siz göstere göstere seo yapmışsınız. Bu seo çalışması doğru olmamış. Güncellemeye takılıyorsa bir site, anlayın ki yanlış giden bir şeyler var. Doğal bir site algoritmalardan etkilenmez. Örneğin backlink çalışması yapmışsınızdır. Bu backlinklerin kalite puanı güncelleme ile değişmiştir ve yeni puanlamaya göre de sıralamanız gerilemiştir. Bu bir ceza değildir. Olağan bir durumdur. Yeni güncellemeye göre hak ettiğiniz yere gelirsiniz. Gerileme ceza olarak algılanamaz her zaman. Elbette çok genel varsayımlar bunlar. Asıl çözüm sitenin kendisinde, hangi işlemlerin yapıldığında saklı. Bu yüzden sitenize yaptığınız çalışmaların neler olduğunu bilmemde yarar var.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al