-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Hukuk
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bunu tam oalrak nasıl tanımlayacağımı bilmediğim için subdomaine uygun domainler oalrak ifade ettim.
mesela sinav sorulari ana keywordümüz olsun.
sinavsorulari.com gibi bir domain yerine
sinav.sorulari.com domaini kullanmak fark yaratır mı? faydalı ya da faydasız olur mu?
farklı farklı siteler olmak üzere başkaca subdomainler de olacak. mesela saglik.sorulari.com gibi. alakasız iki web site.
sagliksorulari.com olarak ayrı domain al kardeşim durumu mudur?
yoksa keywordün domainde olması kuralını yanlış mı anlamışım? :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
ERP / CRM Consultant
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
bu konuyu bende araştırıyorum bu aralar çeşitli cevaplar mevcut benim yapmayı düşündüğüm subdomain olarak açmak iyi hit geleceğini düşündüğünüz subdomain varsa olabilir ancak bahsettiğiniz şekilde bir kaç tane subdomain olacaksa bunun yerine alt klasör daha mantıklı gün duruyor.Arama motorları subdomainleri farklı bir site gibi değerlendiriyorlar bunun için fazla subdomain olursa asıl siteniz için sıkıntı olacağı görüşünde çoğunluk, büyük sitelerin yapısı bunu destekliyor, ben de suan deneme aşamasındayım daha bilgili tecrübeli arkadaşlar bizleri teknik olarak daha iyi bilgilendirirler umarım bende ilerleyen süreçte kendi sitemdeki sonuçları paylaşırım
Siz Hala PDF Katalog mu Kullanıyorsunuz? KatalogTR.com- Yeni Nesil Dijital Katalog Çözümleri
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Editör, Acil tıp teknisyeni
-
-
Ad Soyad
Y** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
hocam subdomain adına konuşmak gerekirse siteyi sadece subdomaine kuracaksanız fark etmez. ancak ana siteye farklı bir site kuracaksanız bu iki farklı site olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Hukuk
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
şöyle düşün. video.com aldım diyelim.
ben istiyorum ki eglence videoları ayrı bir site olarak eglence.videolari.com domaininde olsun.
Keyword seo çalışması yaparken de doğal olarak eglence.videolari.com domaini için "eglence videolari" keywordünü kullanacağım.
egitim.videolari.com kendine münhasır bir site olacak. "eğitim videoları" da keyword çalışması olacak.
bunun gibi bir çok subdomain ile ayrı ayrısiteler açacağım. burda sorun ne? sorun şu:
egitim.videolari.com "eğitim videoları" keywordü için uygun mu. burada baktığın zaman urlde keywrod mevcut ama site domaini egitim.(videolari.com) egitimvideolari(.videolari.com) değil yani. keywordün urlde bulunması kuralına ilişkin olarak google egitim.videolari.com u eğitim videoları keywordü ile tanıyacak mı? yoksa o o subdomaini sadece daha genel olan egitim keywördü olarak mı algılayacak?
son olarak ana site diğer alt sitelerin içeriklerini gösterecek. son eklenenler en çok okunanlar gibi. Yani diğer sub domainleri bir nevi kategori olarak kullanacak. ana sitenin tek fonksiyonu bu.
böyle bir şeyin aklıma gelme nedeni şu:
ayrı ayrı domain ve sunucu kiralamak istemiyorum. egitimvideolari.com, eglencevideolari.com diye. ama şunu da istemiyorum:
videolari.com/eglence
çok saçma.
o nedenle aklıma subdomainler geldi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
demek istediğinizi anladım fakat bende bu konu hakkında bilgi sahibi değilim. Zamanında bir arkadaşım vadisi.net domaini üzerinden;
oyun.vadisi.net
kurtlar.vadisi.net
tarzında sub. üzerinden siteler açmıştı :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
Ş** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
Buna ek olark çalışma yapacagınız kategorilerde farklı uzantıları satın alıp websitenize pravan blog ve site olarak kullanabilirsiniz genelde kullanılan ve tercih edilen xyz ve top uzantılarını tercih edebilirsiniz.
Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Hukuk
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Ben de merak ediyorum tam anlamıyla açıklayabilecek birisi var mı acaba?
Tüm subdomainleri tek sayfa olarak ayarlasak, içerik/kod oranı artmış olur, arkadaşın dediği gibi her subdomaine özel keyword belirleyebiliriz. Aklıma başka bir şey gelmiyor şuan biraz kafa yoralım bu konu üzerine :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Hukuk
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ya aslında soru basit fakat kafa karıştırıyor.
eglence.videolari.com
eglencevideolari.com
bu ikisi arasında fark var mı?
main keyword: eğlence videoları