Gördüğüm kadarıyla ürün ve hizmet satan firmalar için en iyi backlink kaynaklarından birisi firma rehberleri. Özellikle güncelliğini koruyan, backlink için ücret istemeyen firma rehberleri hem sitenin indekslenmesine hem de site kalitesinin artmasına katkıda bulunuyorlar.

Bir firma rehberine link ekleyeceksem öncelikle sitenin güncellenip güncellenmediğine bakıyorum. Eğer site sahibi sitesini güncellemiyorsa, firma eklemek için boş yere zaman kaybetmiş olunuyor. Uzun zamandır kullandığım listemi burada yayınlayacağım.

Firma rehberlerini üyelik isteyen ve üyelik istemeyenler diye ikiye ayırdım.

Ayrıca yanlarında * işareti bulunanlar, eklediğim sitelerimi onaylayan rehberler. Dolayısıyla bu işarete sahip olanları özellikle tavsiye ederim. Belki diğerleri sitelerimi beğenmedikleri için onaylamamıştır. Onu bilemiyorum ama onaylayanların siteleri ile ilgilendiklerini söyleyebilirim.

Son olarak bu rehberleri sadece backlink kaynağı olarak görmemenizi öneririm. Zira bunlar da birer arama motoru aslında. Firma eklenirken özen gösterilmeli ki, firmanızın listelendiği sayfalar da Google'da yüksek sıralar elde etsin. Bu sayede dolaylı yolla sitenize ziyaretçi çekmiş olursunuz.

Firma Rehberi Listesi:

Üyelik Gerekiyor

Üyelik Gerekmiyor


Sizin de firma rehberiniz varsa yorum olarak ya da özel mesajla bana iletirseniz, listeye eklerim. Sık sık listeyi yenileyip, işe yaramayanları silmeye, yeni rehberleri eklemeye çalışacağım.