lostyazilim
tr.link

Vbulletin Sitede Aynı içeği Site Bloguna Kopyalamak Seo Açısından Sakıncalı mı ?

3 Mesajlar 1.010 Okunma
lstbozum
tr.link

Miracle Miracle WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Veteriner
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar sitem sacimindoktoru.com vbulletin tabanlı bir forum. Şu an herşey yolunda ancak seo teknikleri açısından kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Sizlere sormak istediğim konu ise içeriğimdeki kopyalama ile ilgili. Şöyleki içeriklerim %90 oranında özgün ve ben bu içerikleri yine sitemin blog kısmında (blogve forumaynı sitede) kopyalayıp paylaşıyorum. Google seo açısından sitede aynı içeriğin birden fazla olması olumsuz bir durum bunu biliyorum ancak üyelik gereken forumdan daha kolay içeriğe ulaşılsın diye blogada paylaşıyorum bu seo açısından olumsuzluk oluşturur mu ? Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

wmaraci
reklam

NDorteOrg NDorteOrg www.ndorte.net Kullanıcı
  • Üyelik 02.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster, Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 75
  • Beğeniler 24 / 19
  • Ticaret 0, (%0)
Yardımcı olabilecek birisini bekledim belki "duplicate content" olayını doğru anlamış birilerini belki görürüm diye. Kimse yardımcı olmamış.

Kopyaladığınız sayfanın meta tag'leri ile oynayabiliyorsanız "cannonical" kullanın ve içeriği aldığınız sayfanın linkini verin, sıkıntı olmaz.

Miracle Miracle WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Veteriner
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

NDorteOrg adlı üyeden alıntı

Yardımcı olabilecek birisini bekledim belki "duplicate content" olayını doğru anlamış birilerini belki görürüm diye. Kimse yardımcı olmamış.

Kopyaladığınız sayfanın meta tag'leri ile oynayabiliyorsanız "cannonical" kullanın ve içeriği aldığınız sayfanın linkini verin, sıkıntı olmaz.
Seoda genel kriterler önemlide asıl böyle spesifik çözümlemeler önemli işte bencede. Özellikle bende bekledim düşüncemin doğru olup olmadığını anlamak için ama cvp verilmedi. Çok teşekkür ederim açıklamanız için. Bu işlerde yeniyim açıkcası yeni ilerliyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al