Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle kendi kişisel sitemde (beta) olarak test edip daha sonra uygun bir alan adı satın alarak hayata geçirmeye çalıştığım bir projem var.
Projede wordpress kullanıyorum.
Lakin çalışma yapısını bayağı değiştiriyorum.
(Blog Post) mantığını komple kaldırıp.
1- Soru & Cevap
2- Ansiklopedi (Wiki tarzı)
3- Hem web master hemde en basitinden boya badana yapacakların ilgisini çekebilecek bir (Color) Renk kütüphaneleri tarzı bir bölüm.
4- Görsel bir maskot eşliğinde (espri, vb. mizah) yayınları bölümü.
Toplamda bu 4 bölüm bir birine bağlı olacaklar ve tek bir üyelik ile hesap yönetimi yapılabilecek. vs. vs.
Tabi doğal olarak her biri için ayrı birer post_type kullanıyorum.
Örneğin (renk için): (domain).com/colorful gibi.
Yani şöyle düşünebilirsiniz, tek bir wp blog'u sanki 4 ayrı blog gibi kullanıyorum. vs.
Asıl Soru şu:
Mesela bir blog olan (domain).com/ açıldığında tarih bazında en yeniden olmak üzere her girdiler listelenir öyle değil mi?
Ben projemde, (domain).com/ansiklopedi için mesela:
açılış sayfasına dev bir arama motoru koydum. Altına'da 1 - 2 tane en çok aranan girdiyi koydum diyelim.
Yani klasik wp index.php Alt/üst oldu!
SEO diplere düşecektir diye tahmin ediyorum.
Çözüm olarak:
Arama motorunun hemen altına gene klasik if&while döngüsünden tüm girdileri (sayfalama mantığı ile) listelesem fakat display:none desem.
Bir toggle butonu ile göster/gizle yapsam.
SEO açısından durumu kurtarır mı?
Girdilerin arama motorlarında index alma oranı düşer mi?
Kısacası bing bot, google bot vs. (domain).com/ansiklopedi ye girdiğinde kabak gibi sadece bir arama formu mu görür yoksa fonksiyonel olarak gizli ama açılabilen klasik wordpress blog listeleme sistemini de okur mu?
Okusa bile display:none'i algılar ve SEO düşer mi?
Bunun gibi endişelerim var.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Tabi farklı çözüm yolu önerisi olan varsa sevinirim.
Ek Olarak: Girdileri gizlemenin mantığı ne diyenler olabilir.
Ben mesela o /ansiklopedi dizini sanki bir uygulama gibi tasarlayacağım.
ansiklopedi-search.php de yapılan sorguya göre girdiler listelenecek. Bir blog gibi insanlar dolaşmayacaklar. Fakat girdileri okuyabilmesi için arama motorlarına da sergilememiz şart. Bu ikilemden çıkamıyorum.