lostyazilim

Yeni açılan HTML sayfanın ayarları

7 Mesajlar 1.039 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Arkadaşlar hepinize merhaba, diğer CMS sistemler yada .ASP.net, PHP gibi diller ile oluşturulmuş sistemler olsun, indexlenme konusunda şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.

Hangi dil yada sistemi kullandığımızın önemi olmaksızın Robots.txt ayarları yapılır sitemap.xml oluşturulur dizinlere site eklenir fakat son olarak sub domainler ile yaptığım denemelerde HTML olarak oluşturulan siteler aramaya çok çok geç girdi dizinlere eklenmiş olmasına rağmen, fakat WP siteler daha hızlı bir şekilde indexlenip sıralamada yerini aldı, oluşturulan HTML sayfa keywords, title gibi değerlerin girilmesine rağmen sıralamada gözükmemekte.

HTML olarak oluşturulan sitenin indexlenmesi için vereceğiniz bir tavsiye var mı ? Yada benim bilmediğim robots, sitemap gibi benzeri bir çalışma var mı ?

Elimden geldiğince forumdaki kişilere yardımcı olmaya çalışmaktayım, umarım konu tavsiyesi olan arkadaşlar tarafından cevapsız bırakılmaz.

wmaraci
reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Bugüne kadar denemedim. Fakat ben html ile yapılan sayfaların daha çabuk indexleneceğini düşürüm her zaman. CMS sistemleri kendisini çok geliştirdi elbette. Yani, sürekli gelişen arama motorları için değişiklikler yapıyorlar. Arama motorlarının da kendi sistemlerini CMS'lere adapte etmiş olabileceğini düşünüyorum. Peki w3c sitesinden sayfayı analiz ettiniz mi? Yüksek skor, hızlı indexlenmeyi de beraberinde getirecektir bence. Sonucu yayınlarsanız, buna göre size daha hızlı fikir verebiliriz diye düşünüyorum.
AlfaOis

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Merhabalar hocam, siteyi index olarak düzenlerken hatalarına çok bakmamıştım 3-4 tane hatayı sıfırladım, şuan sitede sıfır hata ile geçti yazmakta.

Robots yada sitemap ile ilgili ne düşünüyorsunuz ? Keza dediğiniz gibi HTML sayfa hızı daha iyi olmalı, denemelerimi de o yüzden HTML olarak yapmaktayım.

• Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
sitemap.xml bir zorunluluk zaten. Mesela bendeki MediaWiki'de sitemap konusunda biraz zorluk var. Fakat ben bile bunu yaptım. Sonuçta Vikipedi gibi google bize tolerans tanımıyor. Robots.txt ise google tarafından yalnızca sitedeki belirli sayfaların taranması gerekmiyorsa kullanılması öneriliyor. Aksi durumda "Google'ın sitenizin tamamını dizine eklemesini sağlamak için (boş bile olsa) robots.txt dosyası oluşturmayın." deniliyor. Ben genelde Google'ın söylediklerine uyarım :)

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

sitemap.xml bir zorunluluk zaten. Mesela bendeki MediaWiki'de sitemap konusunda biraz zorluk var. Fakat ben bile bunu yaptım. Sonuçta Vikipedi gibi google bize tolerans tanımıyor. Robots.txt ise google tarafından yalnızca sitedeki belirli sayfaların taranması gerekmiyorsa kullanılması öneriliyor. Aksi durumda "Google'ın sitenizin tamamını dizine eklemesini sağlamak için (boş bile olsa) robots.txt dosyası oluşturmayın." deniliyor. Ben genelde Google'ın söylediklerine uyarım :)

Aynen öyle fakat indexlenme sorununa bir yanıt üretemeyeceğiz sanırım :) WM tools yada diğer servislerdne gelen bir erişememe hatası da mevcut değil, server kaynaklı olabilir belki diye düşünmeden edemiyorum.

• Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Emin olun, yarım saat ingilizceye çevirerek yanıt aradım fakat sonuçlar hep seo sonuçları. Yani dediğiniz gibi host konusu da bir etken olabilir. Elbette bu konularda zaman faktörünü de hesaplamak lazım. Pek siz hiç index alamıyor musunuz?

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

Emin olun, yarım saat ingilizceye çevirerek yanıt aradım fakat sonuçlar hep seo sonuçları. Yani dediğiniz gibi host konusu da bir etken olabilir. Elbette bu konularda zaman faktörünü de hesaplamak lazım. Pek siz hiç index alamıyor musunuz?

İlginiz için çok teşekkür ederim hocam, şuan arama motoru dizinine eklenmiş durumda kıyaslama ve altında bir sorun arama amacım CMS sistemlere göre çok geç bir şekilde dizine eklenmiş olması, konuyu açmamdaki amaç HTML sayfalar için bildiklerime + olarak yapılan bir çalışma olup olmadığını öğrenmek içindi ama sanırım artı bir çalışma mevcut değil. Hal böyle olunca sorunu sunucu kesintisine, yada google dalgalanması gibi etkenlere bağlayabilirim.

Tekrardan bu sunucu haricinde 2 farklı sunucuda bir CMS bir HTML olarak site oluşturup indexlenme sürelerini gözlemleyeceğim bakalım sonuç ne olacak.

Ek Olarak:

Evet aynı zaman zarfında açılan iki farklı domain iki farklı sunucu, birisi WP diğeri sadece HTML yapıda, akabinde açılan WM tools hesabına ekleme yapılıp dizine gönderildiğinde WP kabul edilirken, HTML hala dizine eklenmemiş durumda bunun bir sebebi olmalı ama nette bir cevap bulamadım, konuyu araştırmak lazım keza HTML sayfa neden dizine eklenmez ?
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al