-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog. / Webmaster
-
-
Ad Soyad
Ü** G**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Arkadaşlar hepinize merhaba, diğer CMS sistemler yada .ASP.net, PHP gibi diller ile oluşturulmuş sistemler olsun, indexlenme konusunda şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
Hangi dil yada sistemi kullandığımızın önemi olmaksızın Robots.txt ayarları yapılır sitemap.xml oluşturulur dizinlere site eklenir fakat son olarak sub domainler ile yaptığım denemelerde HTML olarak oluşturulan siteler aramaya çok çok geç girdi dizinlere eklenmiş olmasına rağmen, fakat WP siteler daha hızlı bir şekilde indexlenip sıralamada yerini aldı, oluşturulan HTML sayfa keywords, title gibi değerlerin girilmesine rağmen sıralamada gözükmemekte.
HTML olarak oluşturulan sitenin indexlenmesi için vereceğiniz bir tavsiye var mı ? Yada benim bilmediğim robots, sitemap gibi benzeri bir çalışma var mı ?
Elimden geldiğince forumdaki kişilere yardımcı olmaya çalışmaktayım, umarım konu tavsiyesi olan arkadaşlar tarafından cevapsız bırakılmaz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bugüne kadar denemedim. Fakat ben html ile yapılan sayfaların daha çabuk indexleneceğini düşürüm her zaman. CMS sistemleri kendisini çok geliştirdi elbette. Yani, sürekli gelişen arama motorları için değişiklikler yapıyorlar. Arama motorlarının da kendi sistemlerini CMS'lere adapte etmiş olabileceğini düşünüyorum. Peki w3c sitesinden sayfayı analiz ettiniz mi? Yüksek skor, hızlı indexlenmeyi de beraberinde getirecektir bence. Sonucu yayınlarsanız, buna göre size daha hızlı fikir verebiliriz diye düşünüyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Durgun sular derin akar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog. / Webmaster
-
-
Ad Soyad
Ü** G**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Merhabalar hocam, siteyi index olarak düzenlerken hatalarına çok bakmamıştım 3-4 tane hatayı sıfırladım, şuan sitede sıfır hata ile geçti yazmakta.
Robots yada sitemap ile ilgili ne düşünüyorsunuz ? Keza dediğiniz gibi HTML sayfa hızı daha iyi olmalı, denemelerimi de o yüzden HTML olarak yapmaktayım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Emin olun, yarım saat ingilizceye çevirerek yanıt aradım fakat sonuçlar hep seo sonuçları. Yani dediğiniz gibi host konusu da bir etken olabilir. Elbette bu konularda zaman faktörünü de hesaplamak lazım. Pek siz hiç index alamıyor musunuz?
Durgun sular derin akar.