Merhaba, bildiğiniz gibi yakın zamanda Temu adlı Çin'den alışveriş sitesi ülkemizde ve forumda populer oldu.
Temu için bir rehber uygulaması olsun istedim. 

Hiç kayıt olmadıysanız eğer

Ref link: https://temu.to/m/ub68uyjh8fj
Refsiz link: temu.com
(İndirim kuponlarını kazanmak için referans bağlantısı ile uygulamayı indirmeniz ve üye olmanız gerekmektedir. Veya refsiz kayıt olduysanız "act630654 " kodunu ürün arama yerine yazarak indirim kodlarını alabilirsiniz.)
3000₺ indirim kuponu veya %30 indirim kazanabilirsiniz.
İndirim kuponları şöyledir:
1000 TL üzeri sepete 300 TL indirim. 1200 Tl üzeri sepete 450 TL indirim. 1500 TL üzeri sepete 600 TL indirim. 2500 TL üzeri sepete 750 TL indirim . 3000 TL üzeri sepete 900 TL indirim.
(Tüm kuponları farklı siparişler için kullanabilirsiniz. Kuponlar tek kullanımlıktır. Farklı telefonlara uygulamayı indirerek yeni kuponlar kazanabilirsiniz.)

Temu güvenilir bir site mi?
Evet, Temu güzenilir bir sitedir ve forumda da ürünleri gelen arkadaşları bulabilirsiniz.
Ürünler nerden geliyor?
Ürünler Çin'den gönderilmektedir.
Ürünler neden ucuz?
Ürünler Çin'de üretilip gönderildiği ve çoğunlukla üreticiler satış yaptığı için ucuzdur.
Kargo ücreti var mı?
Temu'da kargo ücreti yoktur ancak min. sepet tutarı (vergiler ve indirimler hariç) 480 TL'dir.
Türkçe destekleri var mı?
Evet Türkçe destekleri mevcut.
Ürünler kaç günde teslim ediliyor?
Ürünler genellikle 7-15 gün arasında teslim edilir ve öyle olduğu söyleniyor.
Hangi kargo ile teslim ediliyor?
Ürünler takipli kargo ile gönderiliyor ve takip edebilirsiniz. Türkiye'ye giriş yaptığında ise genelde PTT ve Aras Kargo ile dağıtıma çıkıyor.
Gümrük sorunu var mı?
Normalde yurtdışı alışverişlerde aylık 5 paket sınırı var. Ancak Temu kaç ürün sipariş verdiğinizin önemi olmadan tek paket halinde kargo gönderiyor. Yani satıcılar farklı olsa da Temu tek kargo paketi yapıyor. Bu sayede aylık limite takılmıyorsunuz.
(Ancak büyük veya çok sayıda siparişiniz olursa birden fazla paket olabilir. Bunu hesaplayarak sipariş verin. Gönderildikten sonra paket detayları yazıyor.)
Gümrük ücretini nasıl ödüyoruz?
Gümrük ücretini Temu sipariş aşamasında almaktadır. Yani sizin yerinize gümrük ücretini ödemektedir.
Ucuz ürünleri alıp Türkiye'de satabilir miyim?
Satışına bir engel yok ancak gümrükte ticareti bir sipariş olduğu anlaşılırsa ürünleriniz takılır. Yani ürünlerden toplu sipariş vermeyin.

Temu hakkında bazı bilgiler:

  • Sipariş sonrası istemediğiniz ürünler için tüm siparişi iptal etmenize gerek yok, sadece istemediğiniz ürünü iptal edebilirsiniz. Sipariş iptal kısmına tıklayın, merak etmeyin iptal için ürün seçmenizi isteyecek. (İndirim iptal olmaz. Ürün parasını karta veya kredi olarak iade alabilirsiniz.)
  • Siparişten sonra ürünlerin fiyatları düşerse 30 gün sonrasına kadar arada ki farkı kredi olarak alabilirsiniz. İlgili resim için tıklayın.
  • Ürün iade etmek istediğinizde sipariş başına ilk iadeniz ücretsiz sonraki iadeler için 89 TL ücret alıyorlar. İadeleri MNG kargo ile uğraşmadan TR içi gibi yapabiliyorsunuz. Sitesinden iade politikasını inceleyebilirsiniz.
  • Arkadaşlarınızı davet ederek Temu kredisi kazanabilir ve ücretsiz sipariş verebilirsiniz. Bunun için arama kısmına "Affiliate" yazmanız yeterli.
  • Ürünleri bizler ile paylaşmak için ürün sayfasında paylaş butonundan link alabilir, tüm sepetinizdeki ürünleri paylaşmak için ise sepette "sepeti paylaş" kısmına tıklayabilirsiniz. İlgili resim için tıklayın1. İlgili resim için tıklayın2.
  • Tüm ürünler için daha ucuz satıcı var mı diye kontrol edin. Ürün sayfasının altında genelde aynı ürünün farklı satıcıları oluyor.