Temu, Amazon ve Aliexpress gibi global çapta ürün satan online alışveriş sitesidir. Diğer alışveriş sitelerinden farkı hız ve ürünlerin tek kargo ile gelmesi. Türkiye pazarına giriş yaptıktan sonra deneme amaçlı 1.200 TL'lik ürün aldım. Duş başlığından telefon tutacağına, kılıftan oyuncağa kadar birçok ürün aldım ve 11 günde hepsijet ile kargo elime ulaştı. Temu ile ilgili detaylara geçelim.


Temu Kupon Kodu Nedir?

Temu kupon kodu, yapacağınız alışverişte %30 indirim sağlamaktadır. Temu uygulamasında "acs646908" kodunu aratın veya sepetinizi tamamladıktan sonra ödeme ekranında yer alan kupon kodu alanına "acs646908" bu kodu girebilirsiniz.

  • Referanslı link: https://temu.to/m/u9fu1v7mn0z
  • (aşağıdaki görseldeki QR kodu tarayarak direkt uygulamayı indirerek tüm indirimleri otomatik olarak hesabınıza yansıtabilirsiniz.)
  • Referanssız link: www.temu.com

Referanslı link ile kayıt olduğunuzda;

  • Mobil uygulamayı indirip, ilk kayıt olanlara toplamda 3000 TL hediye çeki veriliyor.
  • 1000 TL alışverişe 300 TL, 1200 TL alışverişe 450 TL, 1500 TL alışverişe 600TL, 2500 TL alışverişe 750 TL, 3000 TL alışverişe 900 TL

52123-6681842284ca8.png

 

Temu Güvenilir mi?

Ticaretle uğraşanlar bilir hiçbir müşteriyi %100 memnun etmek mümkün değil. Bu yazıyı yazarken şikayetvar'a da girip baktım. Tabii ki Temu ile ilgili şikayetler var ancak biraz göz gezdirince tüm firmalarla ilgili şikayet mevcut. Benim bu konudaki kriterim her zaman Ekşi Sözlük olmuştur. Ekşi Sözlük'te "Temu" başlığındaki mesajları okuyabilirsiniz. 1.200 TL'lik ürün aldım ve hepsi tek paket halinde Hepsijet kargo firması ile 11 günde geldi.

Temu Siparişleri Kaç Günde Geliyor?

Oda arkadaşımın 8, benim siparişim 11 günde geldi. Ekşi sözlükteki yorumlara da baktım ortalama 10 günde siparişinizin teslim ediliyor.

Temu Ürünleri Hangi Kargo İle Geliyor?

Ürünler Hepsijet veya Aras Kargo ile geliyor. Ancak PTT Kargonun da sürece dahil olacağını düşünüyorum çünkü çevremde herkes sipariş veriyor.

Temu'da Gümrük Vergisi ve Kargo Ücreti


Gümrük Vergisi kaynağından kesinti yöntemiyle alınıyor. Yani Temu uygulamasında ödeme ekranında ürün bedeli ve gümrük vergisi bilgileri yer alıyor. Gümrük vergisini de sipariş geçerken ödüyorsunuz. Temu'da kargo ücreti yok ancak sepetinizin en az 450 TL olması gerekiyor.

Temu Siparişi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

  1. Malların gümrükte kontrol edilebilme riski olduğu için aynı üründen malın niteliğine göre ticari işleme girmeyecek kadar satın alın.
  2. Daha önce Aliexpress'ten bıçak siparişi vermiştim gümrüğe takıldı. Bu yüzden sipariş verirken kesici, delici aletleri almaktan kaçının.
  3. Ürünlerin tarafınıza sorunsuz teslim edilebilmesi için "isim-soyisim, T.C. kimlik no ve adres bilgilerinizi" hatasız olarak girin.
  4. Bir ayda 5'ten fazla sipariş vermeyin.
  5. Tek ürünün fiyatı 150 Euro'yu geçmesin. Sipariş toplamının 150 Euro'yu geçmesinde bir sorun olmaz ancak alacağınız tek ürün 150 Euro'yu (5.250 TL'yi) geçmesin. Örneğin 1000 TL'ye tornavida seti, 1500 TL'ye teknoloji ürünü, 3000 TL'ye ayakkabı ve 1500 TL'ye gözlük aldınız ve ürün toplamı 7.000 TL yani 150 Euro'dan fazla tuttu. Bu durumda herhangi bir sorun olmaz.
  6. "acs646908" kodu uygulama indirildikten itibaren 24 saat içinde geçerli.
  7. Ürün iade etmek istediğinizde sipariş başına ilk iadeniz ücretsiz oluyor. Sonraki iadeler için Temu, 89 TL ücret alıyorlar. İadeler MNG kargo ile yapılıyor.
  8. Siz de kupon kodunuzu paylaşarak yapılan siparişlerden %10-%30 arasında komisyon geliri alabilirsiniz. Temu referans linki ve kupon kodunuzu uygulamanın arama kısmına "affiliate" yazarak bulabilirsiniz. Affiliate gelirlerinin hesabınıza yatması 1 ayı bulabilir. Sipariş + kargo süresi + iade sürecinini beklenmesi şeklinde bir süreci olacaktır. Gördüğüm kadarıyla satış ortaklığı gelirleri Paypal ile çekilebiliyor veya hesabınıza alışveriş yapmanız için yatabiliyor. Henüz bu kısmı deneyimleyemedim.