Öncelikle hem SizinWeb paylaşım yaptığı linkleri incelemek hemde benim aklımda olanları yazmak için mesaj atayım dedim.
ideasoft ve ticimax hazır paketlerinden 1 tane artık script veya tema mı ne denilirse 1 tane adam akıllı göremedim.
Evet görünümleri hoş. Fakat arama motorlarını insan gözüyle görmediğinden dolayı bu tarz temaları inceleyince bir çoğunun boş olduğunu gördüm.
Peki bu sektörde bu firmalar neden lider?
Erken yol alan misali.
E-ticaret konusunda sektöre ilk girenler piyasayı parsellemişler. Bir kaç firma buradan aldığında peşi sıra devamı gelmiş. Örneğin 1 firmada 45 taneden fazla kitap satışı yapan refaransları mevcut. Bir kitap firması bunlardan almış. Diğer firmalarda bunları takip etmiş. Olay bu :D
E-ticaret işine girenlerin bir çoğu hem verdiği emeklerin hemde cebinden yaptığı masrafları yarısını bile karşılayamadan sitelerini kapattıklarını veya ölü paraya sattıklarını görüyorum.
Nedeni çok basit.
Eğer bir şekilde e-ticaret işine giriyorsanız
reklam olarak ciddi yatırım yapılmadığı sürece kazandırmayacaktır.Hazır e-ticaret paketi satanların temaları hoşuma gitmediği gibi istediğiniz özelliklerde yazarız diyen firmalar en kötüsü 7-8 Bin TL den kapıyı açsalar bile özel yazılımları bana göre 0
Çünkü analizler bunu gösteriyor.
Elbet burada biraz kullanıcının da faktörü olsa bile, ftp giriş izni verilmemesi, satış için konuşulur iken her türlü destek ve değiştirme sözü verilse bile satış sonra bu destekler hemen hemen yok gibi. (Bir çok kişiden bunu duydum)
1 aydır yaptığım analizlere göre; aklıma yatan, tam manasıyla evet hem ucuz hem kullanışlı hemde arama motorlarına yönelik seo açısından oldukça iyi tema bulamadım.
Açılan bu konu vesilesi ile
AdonisBG bir kaç şey sormadan bırakmam :)
Bana önerdiğiniz 5 sitede ki referanslarınız dan 1 tanesi hoşuma gitti.
1-) Bu script için belli düzenlemeleri yapmamıza müsaade ediyor musunuz? (Çok basit bir kod hatası yüzünden 200 valid hatası oluşmuş. (Hatalı " nedeniyle)
2-) Kurulumu sizin sunucularda mı bulunacak? (Yıllık ödeme ücretleriniz ne kadar)
FTP giriş izni veriyor musunuz?
3-) Örneğin Natro firmasından bir sunucu kiralasam bu konuda ki tavsiyeniz?
4-) İlk defa bu işe girişecek olanlar Firma/Şahıs şirketi hangisini tavsiye diyorsunuz? Farkları var mı?
Bu vesileylede e-ticaret işine gireceklere hiç e-ticaret işi yapmamış birisi olarak :) tavsiyem kimden alırsanız alın kullanacağınız script
seo açısından en iyisi olması için tabiri caiz ise modifiye edin.