lostyazilim

Hediyelik Eşya Sitesi

15 Mesajlar 2.612 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba arkadaşlar kardeşimle ortak hediyelik eşya toptancılığı yapıyoruz şuan şehir içi ve şehir dışından özel yani bizi tanıyan bilen müşterilerimize mal gönderiyoruz ama düşündükde bu işi e ticarete döksek belki daha iyi bir verim alabiliriz ilk etapta şu http://elyapimihediyelik.com/ siteyi hazırladık ama bu siteyi ne kadar eder bilmiyorum ama satmayı düşünüyorum çünki opencartı hiç sevmedim , hiçbirşey anlamadım ürünleri bile girmedim, ilerde profesyonel bir site kurmak için sakladığım bir domainim var sizce opencart dışında hangi sistemi kullanmalıyız ? şuan aklımda platin market ,ideasoft ve ticimax var ama bu firmalar sonradan istediğimiz zaman sitemizi taşımamıza izin vermiyormuş galiba yani bi nevi kiracı oluyoruz ,birde yıllık ödemesi olmayan bu firma var https://www.shopplus.com.tr/ sizin hangisini önerirsiniz ?

wmaraci
reklam

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3626
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
bence opencart bu işte oldukca başarılı ayrıca ücretsiz olması dahada güzel kullanamamanız ve beğenmemeniz kötü olmuş buna altarnetif olarak Wordpress size kolay gelecektir Wordpressin e ticaret eklentileri mevcut wocommerce adında eklentilerle satış yapabilirsiniz en son 2sene felan sanırım önce yapıyordum ben ancak eklentiye gelen güncelleme ile hatalar yaşadık vss işte buna ek olarak hazır e ticaret sitelerinden hesap acarakta satış yapabilirsiniz kendi sayfanızı oluşturarak devam edebilirsiniz.
Fatma

kişi bu mesajı beğendi.

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
SizinWeb Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim sizce opencart eklentilerinede gncelleme gelince sitemiz hata vermez mi ?

• Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3626
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
opencart bu alanda oldukca başarılı ve yeterli durumda sadece siz alışamadınız biraz karmaşık gelebilir evetegitim videoları var yotubede ayrıca ilk aşamada bu alanda hizmet veren kişilerle görüşüp içeriklerin girilmesini isteyin birde temalara göz atın derim ben ozaman içinize sinecektir yine sosyal medya forum blog ve e ticaret sayfalarındandan satış ve Ana sitenize destek verin daha faydalı olucaktır çok yerde konu açılması ve güncel olmanız hem sitenz için backlink olmuş olur hemde kitleniz genişler Özel gün ve gecelerde kullanıcılarınıza mail ile tebrik ve online ortamlarda küçük hediyeler size+ kazandırır ayrıca Forumda var olan bir bölüm var bu alana sizde kendi ürünlerinize uygun bir ürün ekleyerek açık arttırma ile yada var olan fiyatı üzerinden satışını yapabilirsiniz.

opencart temaları

http://www.opencart-themes.org/
http://opencartsablon.com/
http://www.opencartturkce.com/opencart-tema
http://www.opencart-temalari.com/
Verdiğim linkteki Adresleri tanımam temalara göz atın ama faydası olucaktır Free temalarda mevcut ama ücretli temanın yerini pek tutarmı onlar bilmem
Fatma BiELOF

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
SizinWeb inceleyecem çok teşekkürler
SizinWeb

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3626
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Rica ederim Wordpress hakkında bilgi vermeyi unutmuşum
Wocommerce Eklentisi
Temalar
Beğendiğim örnek bir tema

Son olarak cok ciddi düşünüyorsan güzelde bir domain mevcut elimde ev eşyalarınıda kapsayan bir domain evinmodasi adında com ve net uzantısıda mevcuttur aklında bulunsun
Fatma

kişi bu mesajı beğendi.

BiELOF BiELOF Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Makine Modelcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 85 / 359
  • Ticaret 2, (%50)
Öncelikle hem SizinWeb paylaşım yaptığı linkleri incelemek hemde benim aklımda olanları yazmak için mesaj atayım dedim.

ideasoft ve ticimax hazır paketlerinden 1 tane artık script veya tema mı ne denilirse 1 tane adam akıllı göremedim.

Evet görünümleri hoş. Fakat arama motorlarını insan gözüyle görmediğinden dolayı bu tarz temaları inceleyince bir çoğunun boş olduğunu gördüm.

Peki bu sektörde bu firmalar neden lider?
Erken yol alan misali.

E-ticaret konusunda sektöre ilk girenler piyasayı parsellemişler. Bir kaç firma buradan aldığında peşi sıra devamı gelmiş. Örneğin 1 firmada 45 taneden fazla kitap satışı yapan refaransları mevcut. Bir kitap firması bunlardan almış. Diğer firmalarda bunları takip etmiş. Olay bu :D

E-ticaret işine girenlerin bir çoğu hem verdiği emeklerin hemde cebinden yaptığı masrafları yarısını bile karşılayamadan sitelerini kapattıklarını veya ölü paraya sattıklarını görüyorum.

Nedeni çok basit.

Eğer bir şekilde e-ticaret işine giriyorsanız reklam olarak ciddi yatırım yapılmadığı sürece kazandırmayacaktır.

Hazır e-ticaret paketi satanların temaları hoşuma gitmediği gibi istediğiniz özelliklerde yazarız diyen firmalar en kötüsü 7-8 Bin TL den kapıyı açsalar bile özel yazılımları bana göre 0

Çünkü analizler bunu gösteriyor.

Elbet burada biraz kullanıcının da faktörü olsa bile, ftp giriş izni verilmemesi, satış için konuşulur iken her türlü destek ve değiştirme sözü verilse bile satış sonra bu destekler hemen hemen yok gibi. (Bir çok kişiden bunu duydum)

1 aydır yaptığım analizlere göre; aklıma yatan, tam manasıyla evet hem ucuz hem kullanışlı hemde arama motorlarına yönelik seo açısından oldukça iyi tema bulamadım.

Açılan bu konu vesilesi ile AdonisBG bir kaç şey sormadan bırakmam :)

Bana önerdiğiniz 5 sitede ki referanslarınız dan 1 tanesi hoşuma gitti.

1-) Bu script için belli düzenlemeleri yapmamıza müsaade ediyor musunuz? (Çok basit bir kod hatası yüzünden 200 valid hatası oluşmuş. (Hatalı " nedeniyle)

2-) Kurulumu sizin sunucularda mı bulunacak? (Yıllık ödeme ücretleriniz ne kadar)
FTP giriş izni veriyor musunuz?

3-) Örneğin Natro firmasından bir sunucu kiralasam bu konuda ki tavsiyeniz?

4-) İlk defa bu işe girişecek olanlar Firma/Şahıs şirketi hangisini tavsiye diyorsunuz? Farkları var mı?

Bu vesileylede e-ticaret işine gireceklere hiç e-ticaret işi yapmamış birisi olarak :) tavsiyem kimden alırsanız alın kullanacağınız script seo açısından en iyisi olması için tabiri caiz ise modifiye edin.
SizinWeb Fatma

kişi bu mesajı beğendi.

AdonisBG AdonisBG Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum Bulgaristan
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 464
  • Beğeniler 18 / 218
  • Ticaret 25, (%100)
adım geçmiş ama konuya pek vakıf olamadım. BiELOF begendiginize sevindim.
E-ticaret konusu acilmisken birkac bilgide ben vereyim.
arkadaşında dedigi gibi E-ticaret sitesi oylesine acilmaz. yatırım yapılıcaksa ( reklam ve markalaşma değeri adına ) o şekilde düşünmenizi öneririm.
Opencart konusunda bazı arkadaşlar hep turk firmalarında tema alımını oneriyorlar. ama su varki 2-3 ay sonra o aldıgınız yer sizinle ilgilenmiyor bile.bunun icin Themeforestten tema alınmasını oneririm.
Opencartta cok iyi arastirma yapmanız gerekir. rastgele insanlara kurdurmamanız gerekir. piyasada cok kurulum yapan adam var ama w...z modul ve tema kullanmaktadırlar. ve bu sizin zararınıza olur.
Ne istediğinizi bilip , hedeflemenizi düzgün yapmanız gerekir. ( Günde bazen 3 kurulumum bile oluyor ama müşterilerimden 10 tanesinin 1 tanesi ilk haftada satışa başlıyor direk)

Natro kullanmanızı onermem natro kullanan musterilerimin hep hosting degistirdigine birebir sahit oldum.Bazı moduller bile natroda calismamaktadır.
Guzel Hostingin Guvenlik sistemleri aşırı abartılmış oldugundan bilmeyen insanlar kurulumda ve Modul Ayarlarında cok zorlanır'da derim.

Şahıs Şirketi olarakda E-ticaret isine girebilirsiniz Maksimum masrafınız şahıs şirketi için 700 TL odersiniz ve "Ticaret Odasına Kayıt Yaptırmanıza Gerek Yok!" bunu ustune basa basa soyluyorum cunku herkes yanlış yonlendiriyor.

buraya belki 3 sayfa yazıda yazabilirim ama kısadan baglayacağım.Eğerki ciddi düşünceleriniz ve amaclarınız yoksa E-ticaret sitesi kurmayın derim.

Abartmayın lütfen bu kadar nerden biliyorsunuz derseniz. konum burda
Bazen ddediğim gibi günde 3 kişiyede kurulum yaptığım oluyor ama istatistik her 10 müşterimden 1 i hızlıca giriş yapıp satışa başlayabiliyor.
BiELOF

kişi bu mesajı beğendi.

nuktoprak nuktoprak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 72 / 69
  • Ticaret 28, (%100)
Hepsi deneme fırsatımız oldu, iyi ve kötü yanları var herbirinin. E-Ticaret'te önceliklerinizin belirlendiği bir yazı yayımlarsanız. Cevabım daha net olacaktır.

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
nuktoprak valla ne diyeyim öyle fazla bir özellik olsun istemiyorum sadece online perakende ve toptan satış yapılsın görüntüsü güven versin yeter

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al